Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Съвет за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
Съвет за стръв
Тъй като съм от вътрешността и не съм сигурен че ще намеря на место стръв, дайте ми съвет .
Гледам в интернет магазина на Акваспорт някакъв вносен жив червей . Ако си го поръчам, ще оцелее ли докато ми го донесат на 200 км от Бургас ?? И струва ли си . В смисъл някой ползвал ли го е става ли за стръв или умира бързо и се "кашва" и неможе да се закачи на куката? Освен това има и изкуствен такъв в три цвята. Мнение за този изкуствен червей ? предпочитан цвят ?? / знам че трябва да се експериментира , но все пак .. /. И накрая за конците за зарган ??
Благодаря предварително.
P.S. Мисля да ловя на дъно с тапички или на бомбарда / според местото и случая /
Гледам в интернет магазина на Акваспорт някакъв вносен жив червей . Ако си го поръчам, ще оцелее ли докато ми го донесат на 200 км от Бургас ?? И струва ли си . В смисъл някой ползвал ли го е става ли за стръв или умира бързо и се "кашва" и неможе да се закачи на куката? Освен това има и изкуствен такъв в три цвята. Мнение за този изкуствен червей ? предпочитан цвят ?? / знам че трябва да се експериментира , но все пак .. /. И накрая за конците за зарган ??
Благодаря предварително.
P.S. Мисля да ловя на дъно с тапички или на бомбарда / според местото и случая /
Re: Съвет за стръв
Няма проблем в момента да намериш морски червей, активното му търсене още не е започнало. Ако го държиш на студено издържа около седмица.Рибата не е на гъсто в момента затова наблегни на живата стръв. На изкуствена стръв взема, когато рибата е концетрирана в големи пасажи-есенно време обикновено.
ами.. времето ще е първата десетдневка на септември. мястото около Мичурин/ северно /
благодаря
благодаря
Преди няколко дни използвах маринован нашенски червей останал от миналогодишните експерименти.имаше 2 удара но нищо уловено,отдавам го на това че рибите вероятно бяха дребни зарганки.При опитите миналата година (доколкото си спомням) имах хванати зизита но нито една илария на тая стръв.заключението е че в краен случай може да се ползват и мариновани червеи - най малко са изключително трайни.Ползвах ги и за сафрид на плувка 2 вечери и още има няколко бройки в бурканчето
- нямаха свършване тия.

В Царево /Мичурин/ си има 2-3 риболовни магазина, които са добре заредени със стръв и такъми. Друг вариант е да си го купиш минавайки през Бургас на отиване.baralya написа:ами.. времето ще е първата десетдневка на септември. мястото около Мичурин/ северно /
благодаря
Погледни и тази тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=2&t=16210
Успех!
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
благодаря колега
Всичко беше изчетено педварително
Всичко беше изчетено педварително

-
- новобранец
купи си от бг. червея,холандеца уж/15-25/ама все 12-13 ми се случват а и не понася жегата/трябва ти ледогенератор на плажа/ бг-то сега поне е супер
Шом си в Царево отскочи и до синеморец там дава хубава платерина на бомбарда 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Имаме си специален подфорум за стръв.Местя темата.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.