Моето хоби и страстта ми към риболова

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Stoyan Ivanov
новобранец
новобранец

Моето хоби и страстта ми към риболова

Мнение от Stoyan Ivanov »

Здравейте колеги, казвам се Стоян Иванов и съм нов член тук. От малък съм по реките и язовирите и риболовът за мен е не просто хоби, а начин на изчистване на главата, връщане към тишината и природата. Реших да се присъединя към наРиба, защото искам да споделям опит и също да научавам нови методи от по-опитните във форума.
През последните две години ловя най-вече бяла риба на изкуствени примамки. Ако трябва да дам един специфичен съвет от личния ми опит – при бялата риба най-важното е контролът на примамката в падането. Повечето удари идват точно не когато водим, а когато силиконът пада. Затова гледам да работя с глави между 10 и 18 грама, в зависимост от течението, и да усещам всеки контакт със дъното. Друг трик – ако в даден час нямам удар, сменям не само цвят, а и твърдост на силикона. Понякога по-меките тела качват вероятността за удар, но по-твърдите дават по-ясен контакт и по-добри засичания.
Ще се радвам да чуя вашите наблюдения за бяла риба – вие в падането ли хващате повече, или при равномерно водене
Пожелавам на всички наслука и чакам вашите мнения!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”