За шаран след бурята - 28/07/05

Модератор: sapuna

Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

За шаран след бурята - 28/07/05

Мнение от Cougar »

Да не казвам пак че съм добре почерпен , но в предвид късния час всичко си е в реда на нещата. Все пак сигурно това което ще напиша ще е голям буламач, та най добре само разгледайте картинките на скромния днешен улов.

Първо минах през супера да си взема една консерва царевица за 67ц, после минах през гаража да измъкна от колата още една въдица, която прикрепих към колелото и се отправих към любимото ми шаранаско място.

Изображение

То хем ми е любимо, хем всеки път като отида си казвам че ми е последен......Лошото е че наблизо има летище за начинаещи пилоти и те минават над реката заради "гледката". Къде иначе да летят над еднообразни поля и ферми, или над града....В допълнение, от едно градче по горе народа се пуска по реката в канута. Доста неприятно за рибар..

Настаних се на мястото си под едни дървета и заложих 2-те въдици - една на царевица, една на червей и зачаках.........

Обаче бе такова чакане този път че ми се изпокъсаха нервите..не ще и не ще.

На червея накрая имах някакво дърпане. Потеглих малко рибата към мен но тя се откачи (разбрах че е бил sucker (морунаж?))

И пак продължих да чакам и пак нищо.........

Водата бе още голяма и леко замътена, бих казал че бе екстра като за голямо ловене, но уви...

Накрая един sucker се хвана на едната въдица и го извадих. Даже ползвах и кепчето (не че имаше нужда)

Изображение
Леко се пообнадеждих и смених стръвта и на двете въдици на червей.

След известно време и на втората въдица се хвана един sucker. А малко по късно когато деня го бях вече отписал, се хвана и един шаран.

Изображение

Изображение

Бая дърпане му издърпа и 2 пъти мина надолу-нагоре под другата заложена въдица без да я закачи....Ползвам корда 0.20 (MAXIMA UltraGreen) за повод и основно 0.22 (MAXIMA Chameleon) аванса съм го оставил доста свободен, та маса време се преборвам с добичетата.... Накрая го извадих (с ръце) и го качих на високия бряг под дърветата и го пуснах на кепчето за снимка. после го върнах във водата , даже не го и мерих....

Изображение

Изображение

Свършиха ми се червеите и пак преминах на царевица. Бе вече към 8 часа вечерта..(хубавото на тези късни часове е че вече няма ни канута ни самолети.....) Пуснах малко по-близо до мен, и хоп почти веднага един шаран пое стръвта. Този беше малко по-малък, обаче тръгна да тегли не в правилната посока и се оплете у другата въдица. Аз първоначално помислих че и на другата нещо дърпа......

Извадих го този шаран, но той ми разказа играта. Първо така омота кордата на другата въдица, че след това 30 минути съм стоял на брега да разплитам. Но по-лошото е че като го вадех, докато бе в плитчините из тинята като пришляпа целия ме покри в кал от шапката до чорапите......

Изображение

Този беше и последния...

Какво да кажа......ах защо не е Септември вече да не се занимавам с шарани.....
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Шаровците не са лоши , но по ми харесаха морунажите
Ако са борбени като нашите...ЛЕЛЕ :)

Айде наслука
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Пума , шараните са готини , какво толкова не им харесваш :? :?: . Дай ми на мен цял ден да се занимавам с шарковци и не ме търси за друго :D или черна мряна. :D
Клавиатура риба не лови!!!
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Не се ли срещат и по-големи шарани в тая река?
Последно промяна от www.***.com на Пет Юли 29, 2005 11:08 am, променено общо 1 път.
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

браво снимките са супер,страхотна гледка е там от това което се вижда.рибоците са супер. :D
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

www.***.com написа:Не се ли срещат и по-големи шарани в тая река?
Има всякакви размери. Би трябвало да има и по 15-20kg, но си мисля, понякога водата се качва много (тече с 200 куб метра в секунда !!!)и тези риби които не са достатъчно пъргави може би загиват. Не е като на язовир..

Морунажите не са много борбени. В началото дърпат много добре, но после правят само спускания насам натам и нямат никаква издържливост за борба. Има и много по-големи от тези които извадих.

Не им харесвам чакането на шараните. Понякога идват едни приятели - Българи и човек като седне на приказка и хапване, пък като си е взел и стол, шаранския риболов по добива някакъв вид, но иначе си е мъка.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Морунажите не са много борбени
:lol: :lol: :lol: Ама вие май окончателно прекръстихте горките "смучковци" на "морунажи" :wink: :lol: :lol:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Има нещо такова :D :D :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Cougar написа:пък като си е взел и стол, шаранския риболов по добива някакъв вид, но иначе си е мъка.
А и едно шаранджииско легло ако има........говори ми :wink:
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

риболов на шаран

Мнение от lz1igr »

Абе Сoguar.Пиши къде хващаш тия рибки.Не знам ти пущаш ли ги обратно,но ако съм аз бих ги пуснал,не напук на ония от carp.bg ,а по простата причина, че ако искаме среща с едра риба,трябва да осигурим живот на дребната.Та колко голямо беше шаранчето?Така като го гледам не е много голямо.Прилича ми на нашия див шаран.Обаче чест ти прави,че снимаш всичко.Мястото ми прави голям кеф.Наслука
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

риболов на шаран

Мнение от lz1igr »

local,не излагай района.Около теб виждам поне 4 меса където има шаран.Платени и не платени.Не ме дразни,че ще те заведа в Пловдивско,та ще ти фръкне шапката.Между другото утре пак ще съм там.Говорим не само за шаран,но и за амур,щука,сом и бог знае още какво.Утле вечер ще ти кажа резултата.Наслука.
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

За шаран след бурята (Поправително) - 29/07/05

Мнение от Cougar »

Пускам пак отделна тема за да не ви отнема време зареждането на снимки които вече сте виждали.

Определено вчера не бях доволен от резултатите на моя май първи за годината шарански риболов. (ходих само веднъж с едни мои приятели да ловя защото те идват тук от Торонто специално за шаран. Тогава бях извадил 3-4 бройки за една вечер, докато си правехме барбекюто, но не го броя...)

Разбира се че всички шарани си отиват по живо по здраво в реката. Не че е от някакво значение. Не мисля че някои би могъл да излови шарана в тази река.......

От къде да започна....Качих се пак на колелото си и се отправих към място Но1.

Изображение

Изображение

Като се огледах от високо, забелязах един голям шаран как ровичка из плитчините. Аз се разположих на около 30 метра над него и метнах едната въдица, като в това време почнах да глася втората. Преди още да съм намерил карабинка, гледам първата въдица се засилила към реката...

Грабнах я аз, обаче това добиче като пое надолу по течението.........никакво спииране. Скоро гледам цялата ми основна корда развита (към 90м) и ми сотават броени метри до възела на бакинга (който ми е съвсем тънък защото не съм предвиждал такива ситуации)

И какво да правя....мястото бе открито но все пак имаше едно дърво, над чийто връх не можех да прекарам кордата та трябваше да мина покрай дървото от страна на реката из едни калища и после да се изкача на високия бряг и да бягам след шарана надолу......... Ами това и направих, защото иначе можеше да му кажа чао. Стигнах го по-долу и си събрах повечето корда, и позатегнах аванса. Отне ми все пак още към 15-20 мин да го извадя заради тези поводи 0.20 които ползвам и също въдицата на която удари - тази $15 телескопична ЗЕБКО. Ваденето на такава риба с такава пръчка е наистина мазохиско мъчение!!!

Изображение

Кой питаше за по-гоолеми шарани?

После почнаха да излизат от морунажите (или смучковците....) и после почнаха да се ловят и бас-ове (костури). Като налових няколко реших да се преместя на едно друго място.

Там кълването бе добро и се ловяха и от смучковците и от костурите и от време на време по някой шаран.

Hwanah edin mnogo hubaw kostur kym kilogram+

Изображение

i w edin moment udari towa koeto bih narekyl "the mother of all carp". И като се почхна едно теглене, че като тръгна из едни паднали под мен дървета. Веднага скочих в реката да спасявам положението. Слава богу не скъса на тях. Хем го вадих с по-добрата пръчка, хем голям зор видях. Първоначално и той запраши на около 100 метра от мен, после едва едва успях да го обърна и да тръгне пак нагоре към мен. Мъка, мъка.....Изпили ми нервите докато успея да му вдигна устата над водата.....

Извадих го аз накрая сложих го на брега и му теглих 3 бързи снимки. Той обаче в един момент пришляпа и въобще не можах да го спра - пак скочи в реката. Помислих че е скъсал вече, но се оказа че още е на кордата. Викам си ей сега 2-3 алончета и пак ще го вдигна на брега. Да, НО...........Този шаран сякаш бе излязъл навън "да си поеме глътка въздух" пак запраши сякаш никога не е бил морен, шибна се в някакви закачки на дъното в средата на реката и до там. Няма шаран, няма кука, няма олово........

Изображение

Изображение

Не го мерих , че нямах метър, но като гледам от къде до къде стига на въдицата , това е към 80см, а може и повече.

Хванах общо около 10 костура, 10 смучковци, 5 шарана и 1 скален костур. Всичко добре но идеята ми днес беше да хвана сом.......Сомовете са загадка. Понякога хващам по някой когато не го очаквам, най-вече късно вечерта. (пак на царевица)

Изображение

Ами това е...

Ако пак не ви харесат размерите на шараните, ще скоча в реката. По-големи от тези НЕ ИСКАМ да закачам. Стигат ми толкова мъка и мизерия....

Ето и последното шраначе днес. Много буйно и много неуморимо. В 8:30 вечерта трябвахсе да газя из реката да го вадя и си намокрих късите гащи, но какво да се прави.......

Изображение
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: За шаран след бурята (Поправително) - 29/07/05

Мнение от Cougar »

Браво на меn...уж нова тема щях да пускам а то какво направих...издънкажия съм май.. :D
Аватар
Niki(new)
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Niki(new) »

cougar ,ти си номер 1.Голям си бре човек....наслука със сометата.ама и тея шаранчета като ги гледам ,малиииииииии :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”