Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Излет на яз.Батак
Модератор: Кърцата
Излет на яз.Батак
Здравейте колеги.На 29 мислим да отидем за няколко дни на Батак.
Някой има ли инфо къде излиза шаран и едра каракуда. Благодаря предварително

Re: Излет на яз.Батак
На костандовския залив.Излизат много добри,голямо густо е.Въж в моята галерия
Риба ще хванеш доволно ако си с лодка,от брега е бая трудно щото целия бяг е обрасал с водорасли.
Пиши като се върнеш как е положението.
Пич, не е нужно да пускаш всяко изречение в отделно мнение, вервай ми! Опитай се да пообединиш нещата, че взимам гумата!
Dedy
Пич, не е нужно да пускаш всяко изречение в отделно мнение, вервай ми! Опитай се да пообединиш нещата, че взимам гумата!
Dedy
Благодаря ти колега.Обезателно ще пиша какво е положението.Успех ако ходиш някаде 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
днес се връщам от костандовския, излиза доволно бабушка на царевица и костур на рибка (рибка има много за ръчило), имах и две късания на шаран. риболова без лодка е почти невъзможен.
-
- научил се да хвърля
Привет колеги. С риск да обидя участниците във форума, който поне за мен е доста интересен, ще си позволя да насоча колегата към подфорума "маршрути" във "фишинг-мания". Смятам, че информацията относно маршрути, кълване и стръв са все неща , които е редно да се споделят , а и форумите са място за споделяне на информация от хора запалени по риболова. За мен лично риболовът не е спорт, а философия, но да не ви губя времето с празни приказки. Костандовският залив е едно интересно и дашно място на язовир Батак, но колега имай в пред вид, че достъпът до него е доста труден и ако не си с автомобил 4х4 падне ли дъжд си оставаш там с дни. В момента имам информация от колеги за уловени няколко шарана, - до 4 кг., на стръв стиропор и царевица, под овчарника на "Студенец". Рибите са уловени на разстояние около 250м от брега, като предварително петната са захранвани със суха царевица. Относно каракудата, същата се е раздвижила около контрастената, в района на Баташкия залив и под "Радецки", като колегите я дърпат предимно на хранилка, като на куките слагат дребен, жълт стиропор. Ако успееш да си намериш местенце по втичалата или на прословутата Дупка, на директен телескоп, щека или мач с подвижна плувка, може да дърпаш перки, каракуда, а и някое шаранче. Имай в пред вид, че излизат и мамломерни шарковци, от миналогодишното зарибяване, които са от голите. Все още има недобросъвестни колеги, които ги прибират за съжаление. Това е от мен и ако те интересуват подробности пиши, надявам се да ти бъда полезен. Поздрави и успех!
П.С.
Надявам се, че не съм нарушил правилата във форума с препратката която дадох на колегата. Ако е така моля да бъда извинен.
П.С.
Надявам се, че не съм нарушил правилата във форума с препратката която дадох на колегата. Ако е така моля да бъда извинен.
Да колега прав си че ако завали излизането от Костандовския залив е много трудно,но тази година бях за един уикенд и по ,,Радецки",и за един ден и на дупката,да ти кажа честно под Радецки,не съм много доволен от риболова,там е по плитък участък,от Костандовския и Дупката,и имам чувство ,че се сабира главно бребосъка,и ударите на по-едри екземпляри са рядкост.Когато аз бях там се хващаха главно червеноперки но от по малък калибър в сравнение с горепосочените места,каракудите бяха рядкост но и те бяха по дребни,а за шаран и на разпъване и на замятане от брега не клъвна въобще.Ако колегата се притеснява от пътя до Костандовския залив ,може да се спре до контра стената или да си остане до Цигов чарк,доло на втичалото,от приятели знам че и там дава след добро захранване,а и моналата година бяха там за 10 дни и бях много доволен от рибата която хващах.Все пак той сам да си реши къде ще ходи но задължително като се върне да драсне някой ред какво е положението ,защото след около седмица и аз мисля да отида пак там поне за един уикенд.
Много благодаря за изчерпателната информация.Мисля да отида на контрастената.И после ще пиша каква е хавата. 

Обещах да пиша какво съм направил.Малко ми се промениха плановете и вместо на Батак,хоп на Пясъчник .Разбрах че излиали шарковци без разпъване,и тъи като нямам лодка реших да отида там.Стегах багажа палатки шатри....и на пясъка В петък за 2 часа 10-сетина шарковци които естественно бяха върнати обратно имаше само 1 около килогам някоя друга каракудка и перки.Но вечерта излезе вятър от ръкава навърте и изкара всичта риба от залива.В събота цял ден вятър и нито един удар.Вечерта събрах багажа и айде обратно.Другия път повече
С какъв монтаж беше и на каква стръв вземаше
Пробвах на какво ли не пружина с царевица,жито,червеи,стерериопор, на сахдвич(кюспе царевица)само на царевица.на плувката в петък излизаха само дребни шарковци и малки каракудки,тук там някоя перка .сложих и 2 царевицки и я заебах .Наблегнахме на ракииката. Вечера излезе вятър и ..... еб. м....а Изгони всичката риба от залива(Беловишкия)
Аха еми това е трябва му проба за да установиш на какво кълве в момента,когато бях аз най-добре кълвеше на жито,и едо и дребно почти всичко което изкарах бе на жито(с малки изключения).Но единственото на което е кълвяло и при двата риболова еднакво е било ракииката
и при нас задухаше ли веднага зарязвахме всичко и се ,,запознавахме" с нея,това е на Батак раздуха ли се и излезнат ли вълни риболова спира и се започва на ракия със салата

Направило ми е впечетление че,когато отида за риба сутринта си ставам навреме за риболов.А вечер гледам навреме да седна на ракиика
Па се почне айде барбекюто аиде това онова, а колегите които са отишли за риба си ловят
.За мен е по-вайна почивката,то и без това когато отидеш за 5-6 дена първата риба ти умира и се чудиш какво да я пражиш.Ето миналия месец бях на Доспат за 8 дена Ракиеното време почваше от обяд
Еееее..по-малко де.

Правилно колега и аз сега като бях на Батак ставаше същото,през деня като задуха се засядаше и се почваше на маса,когато утихне вятъра се започваше риболова.И аз имах проблем с рибата от първите дни въпре ки че бая пуснахме ,бая изядохме но и много оставаше.Чистих я и в една кофа един ред риба един ред сол ,уцким да се съхрани ,последния ден,преди да тръгваме един приятел искаше малко костур и да му дам от кофата то за 5 дни отгоре имаше бял червей,изък 20 кила риба подяволите много гадно ама кво да се прави иначе като се отиде за няколко дни на риболов има време за всичко и за ракия и за риболов и за активна почивка.То това му е хубавото на такива излети