Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Помощ на новака
Модератор: sapuna
Помощ на новака
Здравейте от 1 месец се запалих по риболова с един приател ходм за риба на тунджа в Ямбол ходим каде ли не кадето има течение и кадето няма но все тои хваща повече от мен все казва голяма ти е плувката в момента ми е 3 грама всеки ден я сменям ходим там кадето беше родопа има дребна червено пера кажете как да хващам повече влакното ми е 0.25 прът 2.70м Filstar онзи ден на друго място кадето е канализацията истарвах 1 кабакоаче 700гр там някаде кажете ми как да разбирам кога ми кълве когато има течение защото плувката ми не поръдва като я извадя няма стръв и наи важното на какво да хвърлям като стръв.
-
- научил се да хвърля
Re: Помощ на новака
За начало си намали грамажа на плувката и ползвай по тънки влакна 0.12-0.14

- MITKO70
- кандидат преподавател
Първо добре дошъл ,но трудно може да ти отговори някой точно .Като начало може да понамалиш дебелината на влакното,пръта с каква акция ти е, и т.н.Но разрови малко из форума и ще намериш досто отговори на въпросите.

Е ,и за тази риба ако може да ни кажеш каква е,ще е добреNiKiTyYy написа:онзи ден на друго място кадето е канализацията истарвах 1 кабакоаче 700гр

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- научил се да хвърля
Кабаколаче = кефалче 

задалжително ли е да си сложа вирбел ?
- zapalen_92
- разбира нещата
По скоро препоръчително.NiKiTyYy написа:задалжително ли е да си сложа вирбел ?

- Диканаров
- кандидат преподавател
А и какви куки си вързал? Да не са голями? Казваш, че ловите дребни червеноперки!Значи кукичката да е за едно-две бели червейчета или зърно жито. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- фен клуб-скобар
Първо влакното си намали 0.18 става. Плувката ти е добре - с каква форма е? Както казаха за куката - #14 - #16. Засичането с тази въдица сигурно не е много ефикасно. По-добре или с по-дълга въдица с водачи или директен телескоп - най-добре като хвърляш на разстояние на телескопа близо до брега - 4 - 5 м.телескоп
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Първо започваме от влакното,за тия риби ти е достатъчно влакно със сечение0.14,като връзваш повод 0.10-0.12.Куката е добре да е между номера14-18,грамажа на плувката се определя от дълбочина и течение,ако ловиш на бавно течение 1гр,даже и 0.75ще ти е идеалния вариант,при по-силно течение качваш и грамажа,но 3гр с която твърдиш,че ловиш е за по-силно течение.Сложи една голяма съчма или сонда и си примери дълбочината и вече ще ти е по-лесно.Дължината на въдицата няма да я коментирам,ловиш си с нея щом нямаш друга,но акцията не трябва да е над 25гр.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- MITKO70
- кандидат преподавател
Много имена бях чул за кефала,но това -неXOLERA написа:Кабаколаче = кефалче

Всичко може,но не всеки го можe.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На мен пък все ми се струва че първо трябва да мине известно време в риболов та да свикнеш да определяш къде са евентуално държащите риба места и увпоследствие другите работи ама като гледам съм малцинство та .........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бутника е прав.Тънко влакно и лека плувка максимум до 1 грам с по финна антена отгоре за да бъде по чувствителна на кълванетата на дребните риби.Куки по реката винаги ползвам 16 или 18.Влакно 12 с повод 0.8.Мисля си ,че ти е много груб такъма за червеноперка.Опитай нещо по финно и ще регистрираш доста повече риби и кълванета.Поздрави 

TICA FAN
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Писал е,че ТОЙ не хваща.Павел Иванов написа:На мен пък все ми се струва че първо трябва да мине известно време в риболов та да свикнеш да определяш къде са евентуално държащите риба места и увпоследствие другите работи ама като гледам съм малцинство та .........
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....