Шаран на дъвка

Модератор: Paublo_Eskobar

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Шаран на дъвка

Мнение от Бачо Илия »

Някой ползвал ли е дъвка за стръв за шаран , аз съм ползвал( на плувка) и резултатите са повече от добри :?: :!:
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Шаран на дъвка

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

[quote="IDA"]Някой ползвал ли е дъвка за стръв за шаран , аз съм ползвал( на плувка) и резултатите са повече от добри

Колега дай малко повече инфо,ква бебеше дъвката ,бибип ли , идеал ли ,дъвка цигара ли,черна дъвка ли,дъвка от брезова кора ли,и само шарана ли взимаше или и някой друг вид риба.
Щото много пъти сам мислил да пробвам и са ми е доста интересно.

Благодаря предварително ако споделиш някаква информация. :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

IDA написа:Някой ползвал ли е дъвка за стръв за шаран , аз съм ползвал( на плувка) и резултатите са повече от добри :?: :!:

каква марка дъвки използваш ? ? ? :D :D :D :D :D Орбит :?: :D :D :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

"Орбит" , череша и ягода , средна хубост раздъвкани :wink:
Изображение
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

СПАМБех,маааааму!,он леб нЕще,па ти-джвачка!,да не е некой Хамерикански,де мнооооо тачат джвачките,а?СПАМкАжи,са,без ташаци....И некое младо булче ли требе да джвака?....СПАМ :rolleyes: :D :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Бе вие сте много интересни хора :roll: Имам доста постове в този Форум и поне едно 75-80% от тях , "по същество"! Отделно дето изрично съм писал ,че когато пиша в риболовните подфоруми и пиша за конкретни неща , не се ебавам и пиша много конкретно!!! Дъвките са ми неделима част от багажа като ходя за шарани , правил съм и екшъни с тях пред поне пред десетина човека , няколко пъти!!!!! Тук има доста Карловци които четат този Форум , ама не пишат или , много рядко пишат. Онези пичове , Милко и Калоян , дето са дистрибуторите на "ОРБИТ" и са ми приятели от 100 години , им кръстосах погледа с 5бр. "бързи" , на съвместен риболов. Голям майтап- и двамата с двете служебни коли (ония със синичкото) , и да нямат кьорава дъвка в тях :D :D :D Ми бяхме заедно , как няма да им дам дъвка- предложих им даже "раздъвкана" , обаче ми отказха-искали ,те да си я раздъвчат :D :D :D Става дума за "Орбит-череша"!!!!!
п.п. справки- Милко и Калоян + още десетина фенове и фенки 8)
п.п.п. колега " Lovo" , обикновено не се заеква като се пише... , ама ти си знаеш де :wink: Испания би трябвало да е рай за ловене на яки шарани на дъвка , айде сега и аз като Адаша - ми сетете се , пък като ми е кеф , може и да пиша :D :D :D

п.п. говорим за шарани на плувка :!: :!: :!:
Изображение
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

IDA написа: " Lovo" , обикновено не се заеква като се пише... , ама ти си знаеш де Испания би трябвало да е рай за ловене на яки шарани на дъвка
Глей са колега ,първо говоря си съвсем нормално.Предполагам че ти се е сторило ,че заеквам,щото тук пишем а не говорим.
Единствено в моя роден град ,има такъв център ,за хора с такива увреждания,та ако имах такива проблеми, одавна да съм ги решил.
Думите ,такъв и такива ,в по горното изречение ,също могат да ти се сторят като заекване,но те уверявам ,че не-е така.
В Испания шараните ги ловим на фас от изпушена цигара,и тъй-като аз също обичам да експериментирам с различни видове стръв,стана ми интересно дали наистина се ловят и на дъвка.
След като прочетох в по горното ти мнение,че това е напълно възможно,чакам с нетърпение неделният ден,та да ги зачеша тези нехрани-майковци ,дето са се научили на специални захранки, и разните му там салтанати.

Само не разбрах ,дъвките задължително ли трябва да са Орбит-черешка раздъвкана,или може и друг вид дъвки да се използуват.
Ако може да се използуват друг вид дъвки ,то те също ли трябва да са раздъвкани ,или може да се използуват нераздъвкани?

п.п Информацията наистина ще ми бъде от полза.За което предварително благодаря.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lovo написа:

Колега дай малко повече инфо,ква бебеше дъвката ,бибип ....:
За това ставаше дума и мислех че са бадзикаш :D Сори :oops: Значи , задължително раздъвкана до като спре да сладни , почти до като спре да сладни!!! Топче малко по-голямо от царевица от кутийка , нанизано на кукта така че върха и контрата да са навън.Желателно е дълбочината да не е повече от 1.5-2.5 метра и водата да е топла за да не се вкоравява много!!!
Марката едва ли има значние , има значение консистенцията , аромата , размера , монтажа и презентацията на стръвта!!!
Поздрави и се чака снимка на шаран дето обича дъвки :D

п.п. плодови аромати все пак, за лятото! при вас може и да вървят на цитрусови , дейба и шараните :D не съм пробвал на "тути-фрути" , ама не знам дали има такъв аромат на дъвките ; на червен или бял червей , със сигурност няма да има :D
Изображение
Аватар
icho_87
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от icho_87 »

Здрасти! За шаран не съм пробвал, но веднъж се изкуших да пробвам на река. Имах някакви адски сладки дъвки случайно в мен. Излъга се едно кефалче, като опитите продължаваха 10-15 мин. На червй даваше повече и си минах на него. Идеята е интересна!!! Ще пробвам някой път!
:rolleyes:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

IDA написа:Желателно е дълбочината да не е повече от 1.5-2.5 метра и водата да е топла за да не се вкоравява много!!!
Искам да попитам .-Защо дълбочината на водата не трябва да е повече от 1.5-2.5 метра ?
Предполагам че след тази дълбочина ,водата става по студена ,и поради тази причина дъвката започва да става по корава.
И от по-горно ми предположение ,ако е вярно,възниква и следващият ми въпрос.
Има ли значение за шарана,дали дъвката ще-е по мека или по корава?

IDA написа:не съм пробвал на "тути-фрути" , ама не знам дали има такъв аромат на дъвките ; на червен или бял червей , със сигурност няма да има
Предполагам че има дъвки с аромат на "тути-фрути",а съм сигурен ,че има ароматизатори с аромат на бял и на червен червей.
След като има такива ароматизатори и ароматизираме с тях ,примерно дъвка Идеал БГ,дали няма да се получи, сравнително по добър ефект,отколкото с другите видове дъвки ,ароматизирани с аромати на плод и др.?

п.п Чудя се, дали дъвката е толкова успешна стръв ,за да си я носим с нас ,на излетите ни за шаран.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами аз на Тахо ходих година и половина за риба,обиколих половин Испания да ловя шарани,ама на фас не можах да хвана,на Дукадос ли кълве или на фас от порро.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

butnik написа:Ами аз на Тахо ходих година и половина за риба,обиколих половин Испания да ловя шарани,ама на фас не можах да хвана,на Дукадос ли кълве или на фас от порро
На Тахо ,шарана не е научен да взима на фас от цигара ,защото реката край Толедо, не е токова чиста ,но пък сам имал доста добри резултати в този район, на" Дукадос рубио"един не-толкова добър продукт,но предпочитан от доста Испанци. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Като написах в един от по горните си постове,че ловим шараните на фас ,с тези думи ,исках да разясна на някои наши колеги,да спрат да си мислят че в Испания едва ли-не ШАРАНИТЕ ГИ ГРЕБЕМ С ТИГАНИТЕ .
IDA написа:Испания би трябвало да е рай за ловене на яки шарани на дъвка
Та ако някой може да си хвне тук,"яки шарани"на дъвка ,ще съм му много благодарен да ми разясни,-защото заслужава ли си да давам по100евро за излед ,след като мога да мина с 1евро.

Имах въпроси към колегата IDA ,да ми разясни някои тънкости ,за дълбочината ,твърдоста на дадената стръв,и за някои не дотам професионални ,мои разсъждениа.

п.п Колега IDA ,когато си по освободен от задължениата си,ще ти бъда благодарен да ми дадеш съвет.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , ей сега прескочих та взех две опаковки "ягода"- нов модел :D От едно листче стават две топчета , перфектно е ароматизирана няма нужда от допълнително ароматизиране( ако се ползва този аромат). Раздъфква се до като почне да прави балончета - и на куката. Не съм пробвал да я навия както тесто от спринцовка , но ще пробвам. Ще пробвам и с фидер. Във всички случаи , не пада от куката по никакъв начин и може да се замята до като хване :D Това с дъвките не съм го измислил аз- четох го преди години в една статия от двама братя , австрийци , шаранджии и то точно за яки излети ,във Франция само че. Реших да пробвам и то се случи покрай това че на излета дето съм писал по-горе бяха ни сбъркали дребни и средни каракуди и на жито и на царевица.... На дъвките ( черешки бяха тогава)- нито една каракуда!!!!! После съм ловил още няколко пъти , с подобен резултат! Сега пак ще пробвам, може би още утре.

Изображение
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Аз това го знам,че испанските шарани се ловят като навсякаде с чалъм.Изпитах го лично,даже имаше момент когато вече бях готов да се откажа.Говоря за времето февруари и март,и точно в деня в който сменяха времето ходих на Тахо в самото Толедо с един колега испанец и разбрах къде ми е била грешката.Същият ден изкарах 15 шарана и 5-6 каракуди над кило.То там дребна риба освен досадните канални сомчета-pess gato,не съм вадил.Не ми е идвало на акъла да ловя на дъвка,ама що пък не,при положение ,че на Доспат вадят пъстърва на локум.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

butnik написа:Не ми е идвало на акъла да ловя на дъвка,ама що пък не,при положение ,че на Доспат вадят пъстърва на локум
Колега butnik,говорим за риболов на шаран на дъвка.Това ,че ловят пъстърва на локум,не ме очудва ни- най малко.
Пъстървата е хищна риба ,и не-са редки случаите, когато се лови и на гола кука.Повече би ме учудило,ако шаран се хване на блесна или на воблер .
В тази тема разискваме дъвката ,като стръв за шаран,и дали е толкова ефикасна както казва колегата IDA.
IDA написа: резултатите са повече от добри
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”