Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Сто и петдесет " шарана".....
-
- учете се от него
Сто и петдесет " шарана".....
Днес рано сутринта , тръгвайки със shekira за Домлян , "пропуснахме " отбивката и се озовахне на Пясъчник. Най-напред на Староселския ръкав- то в момента няма ръкав , щото няма вода
Скръб и некълване навсякъде , народ колкото щеш , от петък още. Масово кълвът малки сомчета по една педя и тук-там някое дребно шаранче....
От там - под могилата дето е до краварниците . Аз опъвам фидер , колегата фидер (за сефтосване) и директна осмица. И като ни почнаха шараните...., малииии......
И на фидерите , и на директните (моята осмица я опънах към обяд) - "шаран " след шаран, без значение каква ще е стръвта-царевица , бял , жито , кус-кус , комбинации.... Като краен резултат- колегата надърпа над 100 бройки , а аз само петдесетина щото до обяд си цъках само с фидера и сърбах кафе и ракийка на смени
Покрай шараните дръпнахме и горе-долу една бака ( общо) бабушки и някоя и друга каракудка. Поне трийсетина от бабушките гонеха трийсетте сантиметра- огромни бабушки , на царевица или на две зърна жито.
Откачиха ни се ръцете да откачаме и да пускаме "шарани"- от 100 , до 500гр.- общо над 150 броя
До мен имаше двама колеги които също ги дърпаха здраво и с много "благословии" ги пращаха там от където са дошли
Шаки хвана и някакъв " дзвер" , към кило и двеста /триста , който не е шаран ; струва ми се че не е и каракуда има много малки мустачки и назъбен дълъг преден лъч на гръбната перка , да не би това да е т.н. "буфало"......
По-долу малко снимки с кратки обяснения:
Тук съм аз , таман съм разпънал и директната осмица:

Колегата:

Уловите на фидерите (симетричен монтаж ) бяха ето такива:

А на директните , такива:

Бабушка от тези за които става дума по-горе:

Дзверът , дето мислим че може и да е буфало:

Крайния резултат - на колегата ,и моя по-долу
:

Та , това беше днеска , времето - супер , мястото-също ( на осмиците беше 4 метра дълбочина) , над 150 "шарана"
, и една кофа "баби"

От там - под могилата дето е до краварниците . Аз опъвам фидер , колегата фидер (за сефтосване) и директна осмица. И като ни почнаха шараните...., малииии......

Покрай шараните дръпнахме и горе-долу една бака ( общо) бабушки и някоя и друга каракудка. Поне трийсетина от бабушките гонеха трийсетте сантиметра- огромни бабушки , на царевица или на две зърна жито.
Откачиха ни се ръцете да откачаме и да пускаме "шарани"- от 100 , до 500гр.- общо над 150 броя

Шаки хвана и някакъв " дзвер" , към кило и двеста /триста , който не е шаран ; струва ми се че не е и каракуда има много малки мустачки и назъбен дълъг преден лъч на гръбната перка , да не би това да е т.н. "буфало"......

По-долу малко снимки с кратки обяснения:
Тук съм аз , таман съм разпънал и директната осмица:
Колегата:
Уловите на фидерите (симетричен монтаж ) бяха ето такива:
А на директните , такива:
Бабушка от тези за които става дума по-горе:
Дзверът , дето мислим че може и да е буфало:
Крайния резултат - на колегата ,и моя по-долу

Та , това беше днеска , времето - супер , мястото-също ( на осмиците беше 4 метра дълбочина) , над 150 "шарана"

-
- сериозен играч
Re: Сто и петдесет " шарана".....
Ами кво мога да кажа,освен едно голямо:БРАВО.IDA написа:шарани"- от 100 , до 500гр.- общо над 150 броя
Надявам се че си пробвал и на новозакупените дъвки?

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво и за двамата,там работа е паднала 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

значи на пясъка е почнало да дава.
.бравос за успешния риболов.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Сериозна бройка!
А дзверо,си е шаран!

А дзверо,си е шаран!

Браво колега поне сте си начесали крастата.НА принципа хвърлиш вадиш,а за дзверът от колкото мога да видя от снимката смятам че е бъфало.Още веднъж драво.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво на вас добър излет сте си спретнали,а и доста риба сте наловили какво по-добро от това! 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Браво за излета!Хубави бабушки и някоя друга яка каракуда виждам!А костура никъв ли го нямаше? Или не сте хвърляли на рибе и торен? 

TICA FAN
-
- сериозен играч
само така ,евала.
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
бравос, бреи тоя Пясак????? колко ли от тиа шаранчета ще дочакат новата година 

- nikidilov
- ще става разбирач
Браво,строшили сте им кокалите бе !!!
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
нищо че са малки важното е че са мн
-
- учете се от него
То вчера основната ни цел беше едрите каракуди , като тези дето ловихме пролетта - по около кило и над кило, обаче още не са тръгнали. Бяхме чули че кълвът малки шаранчета , ама чак пък толкоз....И то , тази бройка е при положения че сме правили кви ли не гимнастики та да не ги хващаме. Колко обаче ще оцелеят - не знам. Отсрешния бряг(Елешница) беше "почернял" - през десет метра , "братчед"! Пък там никога не съм чувал ИАРА да са минавали...
То с Пясъка е така - рибата там се активизира при ниско ниво на водата (и преди бях писал) Последните три години нивото беше високо , включително и есента и затова нямаше шарани. Иначе , на Пясъка шарани колкото щеш и риболова на по-сериозните риби там още не е започнал както трябва.
То с Пясъка е така - рибата там се активизира при ниско ниво на водата (и преди бях писал) Последните три години нивото беше високо , включително и есента и затова нямаше шарани. Иначе , на Пясъка шарани колкото щеш и риболова на по-сериозните риби там още не е започнал както трябва.

-
- учете се от него
Много прилича на това на картинката , устата оределено не беше като на шаран и предния край на гръбната перка -поиздължен. Ако е било шаран , значи това е бил единствения дето е в норми.chapara написа:Ето го Бъфалото: