Благоевград ,река Рила и Струма

Модератор: Кърцата

Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Благоевград ,река Рила и Струма

Мнение от d_bozhkov »

Здравейте колеги.

Към Другата седмица и по точно към 10-12 септември ми се очертава да забивам към македонския край.
Тъмните гори Тирилейски на рода на жената :D :D :D
Река Рилска или някакъв неин приток минава на около 100 метра от къщата на дядото ( бащата на жената ).
Тя се намира в с.Бараково (къщата) а реката пресича селото с квартал "Завода " на Благоевград.
Тъй като жената има и апартамент в кв."Завода" (по точно родителите и ) често преминавам реката и този път мисля да си вземам риболовните такъми.
Преди 3 години ходихме с дядото и неговите самоделко и хванахме 5-6 черни мренки и случайно ни закачи и пъстървичка ,но скъса ( просто не бяхме с здрав такъм).За стръв ползвахме едни червеи ( копахме ги под дърветата около реката ,не помня как им викаха ).Та мисълта ми е че има много риба , ама не знам точно как се лови.
Аз ползвах монтаж на дънно с малко топче олово повод 0,16 мм ,който пак достатъчно пъти скъсахме .Просто много камъни и закача.

Четох тък и репортажи на колеги в областа на село Мурсалево. Там минава ли СТУМА.
Много ми се ходи ,но не познавам региона.
А Мурсалево ми е близо и с удоволствие ще отделя някой ден за риболов ( вече имам разрешение от жената за това :wink: )
Моля ако някой колега изрази желание за общ риболов да звънка.

П.С. Голям проблем ми е ,че и не знам местонахождението на местните рибарски магазини.Ще си взема захранки от тук ,но проблема със стръвта не знам как ще го разрешавам.
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Благоевград ,река Рила и Струма

Мнение от Николай Неделков »

По това време в Рилската река е пълно с мамарци :wink: просто обръщаш един камък и си готов :D Само да знаеш , че Рилската река е позволена за риболов от град Рила до вливането в Струма ( ако там се влива де :oops: ), нагоре по течението около Рилския манастир и след него е СТРОГО забранено :wink: А и за стръвта - изкопай си малко земни червеи , мряната ги предпочита пред всичко друго , поне тях можеш да ги намериш във всяка градина и навсякъде около реката :wink: И за Мурсалево да ти кажа - ако ти се лови едър уклей и по рядко мряна и клен - от ляво на моста , на големия бент. Ако ти се лови мряна и много клен - от дясно на моста. Стръв земен червей , може и торен :wink: Наслука :D
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Тогава търсихме мамарци но не намерих никакъв .
Не си спомням точно кой сезон беше но май пак беше това време септември-октомври.
А червеите които копахме под дърветата не бяха като земни ,а едни по кафеникаво-сиви.
Верно за земния червей няма да има проблем.
А за Рилската река доста под Рила ще съм. :D
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

d_bozhkov написа:... А червеите които копахме под дърветата не бяха като земни ,а едни по кафеникаво-сиви ...
:wink: :wink: :wink: :wink:

Лежляци са това, но мисля, че по това време на годината ги няма. Иначе мамарци (или зеленки, както са по-известни по този край) има колкото искаш по камъните в Струма и са добра стръв за мряна.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

VGS написа:Там места много , предполагам ги знаеш , от Бобошево нагоре по течението е прекрасно.
Стръв за там има няколко стандартни -кузкуз, на троха от мек пресен хляб(в Бобошево имат добра фурна за такъв)/това за плувка/, за кефал -много малки рибки или щипок или скакалци от поляните (вземи си мухотрепачка) /с тази стръв аз ловя пак на плувка/, следваща стръв от местната е Зеленки(намираш ги под каманите в бързите течения, МОЛЯ ВРЪЩАЙ КАМАНИТЕ ОБРАТНО ТАКА КАКТО СА БИЛИ, не ги трупай на брега, така се запазват малките гадинки и много дръги видове) /тази стръв позвам за на дъно, за мренки-само олово и под него кука е монтажа ми/, както и стандартна стръв торен и бял.
За там аз лично имам и една друга технология за стръв зеленка или малка изкуственна муха, монтажа ми е само един малко по голям вирбел и евентуално съвсем малко утежнение от до 5грама. Технологията е -търсиш бързеи , става и при плитки, заставаш във водата или до нея и пускаш стръвта свободно по течението на повече от 6-7 м до 30м и ако не е залапала до тогава просто дърпаш и отпускаш бавно обратно по течението(аз му викам на това "на дърпане" ). При дърпането държиш пръста си на кордата за да усетиш кълването.
Забравих за пръта, трябва да ти е не по къс от 3,50м и по възможност да не е много твърд.

Това от мен и приятно изкарване :)
Методите за риболов там са същите. Практикувал съм ги лично и съм много доволен.
Ще ти кажа и едно много добро място , но не съм ходил от години. Има две възможности за достъп , от към Благоевград и от към вливането на Рилската река в Струма(пътя тръгва покрай Рилската рекичка, пресичаш я и надоло по течението места и вирове много . А ако продължиш около 3-4 км по черния път стигаш до един тунел (за влак), точно до него дъжи много риба понеже се захранва постоянно от един свинарник :) .
Дали е още добор мястото не мога да ти кажа, преди 2-3 години на троха или на гол правих по 30-40 мрендока спокойно.(изизаха и добри скобари).
А по по големите вирове с големи каманаци вътре има доволно кефал.

Айде и приятно изкарване :)
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

най-близкия ти рибарски магазин е в Благоевград в кв.Грамада - Вили се казва собственика - намира се точно до градинката в квартала , който и да питаш ще ти каже къде е .Отваря към 7 сутринта и има всичко - жито, пинки, шарен, бял , торен - захранка има също.

А да попитам някой ходил ли е около Мущанец след Бистрака, около третия бараж - каква е сутуацията там?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”