Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Благоевград ,река Рила и Струма
Модератор: Кърцата
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благоевград ,река Рила и Струма
Здравейте колеги.
Към Другата седмица и по точно към 10-12 септември ми се очертава да забивам към македонския край.
Тъмните гори Тирилейски на рода на жената
Река Рилска или някакъв неин приток минава на около 100 метра от къщата на дядото ( бащата на жената ).
Тя се намира в с.Бараково (къщата) а реката пресича селото с квартал "Завода " на Благоевград.
Тъй като жената има и апартамент в кв."Завода" (по точно родителите и ) често преминавам реката и този път мисля да си вземам риболовните такъми.
Преди 3 години ходихме с дядото и неговите самоделко и хванахме 5-6 черни мренки и случайно ни закачи и пъстървичка ,но скъса ( просто не бяхме с здрав такъм).За стръв ползвахме едни червеи ( копахме ги под дърветата около реката ,не помня как им викаха ).Та мисълта ми е че има много риба , ама не знам точно как се лови.
Аз ползвах монтаж на дънно с малко топче олово повод 0,16 мм ,който пак достатъчно пъти скъсахме .Просто много камъни и закача.
Четох тък и репортажи на колеги в областа на село Мурсалево. Там минава ли СТУМА.
Много ми се ходи ,но не познавам региона.
А Мурсалево ми е близо и с удоволствие ще отделя някой ден за риболов ( вече имам разрешение от жената за това
)
Моля ако някой колега изрази желание за общ риболов да звънка.
П.С. Голям проблем ми е ,че и не знам местонахождението на местните рибарски магазини.Ще си взема захранки от тук ,но проблема със стръвта не знам как ще го разрешавам.
Към Другата седмица и по точно към 10-12 септември ми се очертава да забивам към македонския край.
Тъмните гори Тирилейски на рода на жената

Река Рилска или някакъв неин приток минава на около 100 метра от къщата на дядото ( бащата на жената ).
Тя се намира в с.Бараково (къщата) а реката пресича селото с квартал "Завода " на Благоевград.
Тъй като жената има и апартамент в кв."Завода" (по точно родителите и ) често преминавам реката и този път мисля да си вземам риболовните такъми.
Преди 3 години ходихме с дядото и неговите самоделко и хванахме 5-6 черни мренки и случайно ни закачи и пъстървичка ,но скъса ( просто не бяхме с здрав такъм).За стръв ползвахме едни червеи ( копахме ги под дърветата около реката ,не помня как им викаха ).Та мисълта ми е че има много риба , ама не знам точно как се лови.
Аз ползвах монтаж на дънно с малко топче олово повод 0,16 мм ,който пак достатъчно пъти скъсахме .Просто много камъни и закача.
Четох тък и репортажи на колеги в областа на село Мурсалево. Там минава ли СТУМА.
Много ми се ходи ,но не познавам региона.
А Мурсалево ми е близо и с удоволствие ще отделя някой ден за риболов ( вече имам разрешение от жената за това

Моля ако някой колега изрази желание за общ риболов да звънка.
П.С. Голям проблем ми е ,че и не знам местонахождението на местните рибарски магазини.Ще си взема захранки от тук ,но проблема със стръвта не знам как ще го разрешавам.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Благоевград ,река Рила и Струма
По това време в Рилската река е пълно с мамарци
просто обръщаш един камък и си готов
Само да знаеш , че Рилската река е позволена за риболов от град Рила до вливането в Струма ( ако там се влива де
), нагоре по течението около Рилския манастир и след него е СТРОГО забранено
А и за стръвта - изкопай си малко земни червеи , мряната ги предпочита пред всичко друго , поне тях можеш да ги намериш във всяка градина и навсякъде около реката
И за Мурсалево да ти кажа - ако ти се лови едър уклей и по рядко мряна и клен - от ляво на моста , на големия бент. Ако ти се лови мряна и много клен - от дясно на моста. Стръв земен червей , може и торен
Наслука 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Тогава търсихме мамарци но не намерих никакъв .
Не си спомням точно кой сезон беше но май пак беше това време септември-октомври.
А червеите които копахме под дърветата не бяха като земни ,а едни по кафеникаво-сиви.
Верно за земния червей няма да има проблем.
А за Рилската река доста под Рила ще съм.
Не си спомням точно кой сезон беше но май пак беше това време септември-октомври.
А червеите които копахме под дърветата не бяха като земни ,а едни по кафеникаво-сиви.
Верно за земния червей няма да има проблем.
А за Рилската река доста под Рила ще съм.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
d_bozhkov написа:... А червеите които копахме под дърветата не бяха като земни ,а едни по кафеникаво-сиви ...

Лежляци са това, но мисля, че по това време на годината ги няма. Иначе мамарци (или зеленки, както са по-известни по този край) има колкото искаш по камъните в Струма и са добра стръв за мряна.
Методите за риболов там са същите. Практикувал съм ги лично и съм много доволен.VGS написа:Там места много , предполагам ги знаеш , от Бобошево нагоре по течението е прекрасно.
Стръв за там има няколко стандартни -кузкуз, на троха от мек пресен хляб(в Бобошево имат добра фурна за такъв)/това за плувка/, за кефал -много малки рибки или щипок или скакалци от поляните (вземи си мухотрепачка) /с тази стръв аз ловя пак на плувка/, следваща стръв от местната е Зеленки(намираш ги под каманите в бързите течения, МОЛЯ ВРЪЩАЙ КАМАНИТЕ ОБРАТНО ТАКА КАКТО СА БИЛИ, не ги трупай на брега, така се запазват малките гадинки и много дръги видове) /тази стръв позвам за на дъно, за мренки-само олово и под него кука е монтажа ми/, както и стандартна стръв торен и бял.
За там аз лично имам и една друга технология за стръв зеленка или малка изкуственна муха, монтажа ми е само един малко по голям вирбел и евентуално съвсем малко утежнение от до 5грама. Технологията е -търсиш бързеи , става и при плитки, заставаш във водата или до нея и пускаш стръвта свободно по течението на повече от 6-7 м до 30м и ако не е залапала до тогава просто дърпаш и отпускаш бавно обратно по течението(аз му викам на това "на дърпане" ). При дърпането държиш пръста си на кордата за да усетиш кълването.
Забравих за пръта, трябва да ти е не по къс от 3,50м и по възможност да не е много твърд.
Това от мен и приятно изкарване
Ще ти кажа и едно много добро място , но не съм ходил от години. Има две възможности за достъп , от към Благоевград и от към вливането на Рилската река в Струма(пътя тръгва покрай Рилската рекичка, пресичаш я и надоло по течението места и вирове много . А ако продължиш около 3-4 км по черния път стигаш до един тунел (за влак), точно до него дъжи много риба понеже се захранва постоянно от един свинарник

Дали е още добор мястото не мога да ти кажа, преди 2-3 години на троха или на гол правих по 30-40 мрендока спокойно.(изизаха и добри скобари).
А по по големите вирове с големи каманаци вътре има доволно кефал.
Айде и приятно изкарване

най-близкия ти рибарски магазин е в Благоевград в кв.Грамада - Вили се казва собственика - намира се точно до градинката в квартала , който и да питаш ще ти каже къде е .Отваря към 7 сутринта и има всичко - жито, пинки, шарен, бял , торен - захранка има също.
А да попитам някой ходил ли е около Мущанец след Бистрака, около третия бараж - каква е сутуацията там?
А да попитам някой ходил ли е около Мущанец след Бистрака, около третия бараж - каква е сутуацията там?