Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Голямо капо на р.Росица
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Голямо капо на р.Росица
Така ... натутках се да ходя да си предам дипломната до Свищов... Нямах време да ходя по Дунава , а и местата не знам ... Реших да видя малко родата по Търновоско ..
Отивам късния следобяд на р.Росица ... блесни,боблери ... Нътц ! Познайте какво се закачи... парашути ... няколко само в едно вирче ... Викам си - мамицата им на тия .. ( един воблер знаете колко пара е ).. Мечтаех да ми се явне някой ... Стана към 6-7 и реших да ходя на едно място където вадих шаран това лято ... Пробвах на какво ли не ... Ни шаран, ни клен/кефал , ни скобар, ни кустур ... Към 8.15 идват някакви и ми викат нещо от рода на " Врачанче, ще нощуваш ли, че ще опъваме мрежа и да не ти пречим?" Лелеее , избеснях ... и то точно там където извадих ( мойта девойка всъщност
) шарана ... Дигнах кръвно ... Ама .. тия са 2-3 коли народ .. Прибирам се аз с мръсна газ и званя на един приятел да влезне в Интернет и да ми каже телефон да подам съгнал ... Но баба ми каза , че тия от горското са ги видяли да хвърлят бомби , че и били въоръжени и тн ... На другата сутрин ще карам дядо ми ( той е един от най-големите рибари в селото) до реката .... Той е възрастен , не вижда почти , ама нали си му е в кръвта .... Ще тръгваме в 6.30, що-годе съм бодър и зареден с оптимизъм ... Абе загледах във вана отзад някаква торба - не е от моите ... хмммм ... викам " Абе , Старши ... ?? " Той ми вика .. аз за всеки случай съм взел сръкмето ... ПОБЕСНЯХ ! Ей , това селския манталитет е нещо ужастно ! Не,че може да го хвърли, не че вижда ....ама да е с нас ... Изхвърлих проклетия плик и мръсна газ към реката, като го наказах да седи в колата ! Реката беше мътна , рибата не пипаше .. може би пускат язовира защото нивото падаше ... хванах 1 мренка, 1 скобар, 1 кленче, 1 костур ( на щурец?) и 20на беловара/белийци... Взех си ги , сори- дадох ги на дъртите да си я "опражат" и им забраних да ходят по реката .. Хапнах набързо и с мръсна газ си тръгнах ... Яд ме е , че цялото село е така , и не само това село ... И проблема е,че никой нищо не прави .... НО това е реалността ..

- Zvezdichko
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Голямо капо на р.Росица
Напълно те разбирам. Аз също съм дал 15 лева и държа на това да имам добри условия за риболов.
Кефя се на всичко, дори и на звяра на аватара 

-
- ще става разбирач
Re: Голямо капо на р.Росица
То май навсякъде е така ,нема оправия