Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Две седмици на яз. Искър
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Две седмици на яз. Искър
Здравеите колеги с жената решихме и се вдигнахме за десетина дни на Искъра, които после удължихме на 14.
С отиването си изградихме чуден лагер, представете си колата до нея палатката до нея шатрата и всичкото това покрито с маскировъчна мрежа от 108м2 . Чуствах се все едно съм си на село под асмата на входа от двете срани по една градинска лампа соларна. В палатката хладилник на газ. В жегата мрежата държи шарена сянка, А когато задухаше много силно спираше вятъра дотолкова, че да не ме е страх да си вдигната страниците на шатрата. За мивка бидонче с канелка на подходяща височина, просто се изкефихме много на лагера беше ни сефте на мрежата.
Първите дни риболова не потръгна. Няколко кълванета на стръв дребни костурчета и уклеичата и все нищо освен едно сомче около килограм което така беше нагълтало,че се наложи да отрежа повода и тогава да го пуснем дано оживее. Иначе платиката и каракудата си даваха доволно по следобядно време в горещините но тези риби вече не могат да ме учудят с нищо. Сампо се появи от водата с лодката побъбрихме си известно време и отплува, Ивака също се отчете с едно преспиване с напиване иначе не се случваше нищо интересно. Точно в деня когато беше Софийската среща се препичах в рания следобяд с студена бира в ръка, наблюдавах жената как чат - пат вади някоя и друга платичка и каракуда и си мислех как ще се представят довечера на срещата колегите, когато една от въдиците на жена ми заредена на пружина с горна и длна кука на бял червеи направо заби звънеца горе, леко потръпнах но реших, че някоя по едра каракуда се бъзика с нас и оставих жената да си я вади, кепът естествено строен в другия краи на брега до моите тежки въдици вкарани с лодка на жива стръв, жената изведнъж изпищя насо даи кепа, затичах се към уреда късаики веднага едната си джапанка грабвам споменатото пособие докато дотърча до жената спирам ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ без кеп беше измъкнала пружинката на брега и тя също гледаше втренчено към нея, на длната кука платичка около 30см интересното беше на горната кука ( не вярвам, някои да ми повярва ) там се мъдреше бяла риба която в последствие се оказа 2 килограма клъвнала на бял червеи хвърлен от ръка. Наистина чудо, не това, че са две риби на една въдица а бялата ме разби. На бял червеи, хвърлена от брега и следобяд в наи голямата жега.
На следващият ден излезна много силен вятър огромна вълна и риболова невъзможен но явно вълната раздвижи рибата и след като утихна се отчетохме с още 2 бели риби малко над килограм и 3 сомчета между 3-4 килограма. За съжаление бях забравил фотоапарат случаини колеги минаваики от там ни направиха някоя и друга снимка и обещаха да пратят на меила дано да са точни за да ви ги покажа, като доказателство засега разполагам само с все още сушащата се глава на бялата риба на жена ми.
Сигурно доста хора ще се зачудят на бялата на жена ми, мисля, че донякъде открих разковничето. Когато надникнах в устата и за да откача кукичката вътре се мъдреше цяла целеничка пружина застанала на пряко в гърлото и. Или тази риба си е била любителка на пружинки
или което е по вероятно тази пружина не и е давала възможност да се храни по обичаиният за този вид начин и гладът я е принудил да излезне по към брега и да търси алтернативи за набавяне на храна, попадаики на червея на жена ми.
Току що получих снимка на едно от сомчетата http://gallery.nariba.net/uploads/8430/DSC_0076.JPG
С отиването си изградихме чуден лагер, представете си колата до нея палатката до нея шатрата и всичкото това покрито с маскировъчна мрежа от 108м2 . Чуствах се все едно съм си на село под асмата на входа от двете срани по една градинска лампа соларна. В палатката хладилник на газ. В жегата мрежата държи шарена сянка, А когато задухаше много силно спираше вятъра дотолкова, че да не ме е страх да си вдигната страниците на шатрата. За мивка бидонче с канелка на подходяща височина, просто се изкефихме много на лагера беше ни сефте на мрежата.
Първите дни риболова не потръгна. Няколко кълванета на стръв дребни костурчета и уклеичата и все нищо освен едно сомче около килограм което така беше нагълтало,че се наложи да отрежа повода и тогава да го пуснем дано оживее. Иначе платиката и каракудата си даваха доволно по следобядно време в горещините но тези риби вече не могат да ме учудят с нищо. Сампо се появи от водата с лодката побъбрихме си известно време и отплува, Ивака също се отчете с едно преспиване с напиване иначе не се случваше нищо интересно. Точно в деня когато беше Софийската среща се препичах в рания следобяд с студена бира в ръка, наблюдавах жената как чат - пат вади някоя и друга платичка и каракуда и си мислех как ще се представят довечера на срещата колегите, когато една от въдиците на жена ми заредена на пружина с горна и длна кука на бял червеи направо заби звънеца горе, леко потръпнах но реших, че някоя по едра каракуда се бъзика с нас и оставих жената да си я вади, кепът естествено строен в другия краи на брега до моите тежки въдици вкарани с лодка на жива стръв, жената изведнъж изпищя насо даи кепа, затичах се към уреда късаики веднага едната си джапанка грабвам споменатото пособие докато дотърча до жената спирам ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ без кеп беше измъкнала пружинката на брега и тя също гледаше втренчено към нея, на длната кука платичка около 30см интересното беше на горната кука ( не вярвам, някои да ми повярва ) там се мъдреше бяла риба която в последствие се оказа 2 килограма клъвнала на бял червеи хвърлен от ръка. Наистина чудо, не това, че са две риби на една въдица а бялата ме разби. На бял червеи, хвърлена от брега и следобяд в наи голямата жега.
На следващият ден излезна много силен вятър огромна вълна и риболова невъзможен но явно вълната раздвижи рибата и след като утихна се отчетохме с още 2 бели риби малко над килограм и 3 сомчета между 3-4 килограма. За съжаление бях забравил фотоапарат случаини колеги минаваики от там ни направиха някоя и друга снимка и обещаха да пратят на меила дано да са точни за да ви ги покажа, като доказателство засега разполагам само с все още сушащата се глава на бялата риба на жена ми.
Сигурно доста хора ще се зачудят на бялата на жена ми, мисля, че донякъде открих разковничето. Когато надникнах в устата и за да откача кукичката вътре се мъдреше цяла целеничка пружина застанала на пряко в гърлото и. Или тази риба си е била любителка на пружинки

Току що получих снимка на едно от сомчетата http://gallery.nariba.net/uploads/8430/DSC_0076.JPG
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Две седмици на яз. Искър
Нема какво да се каже,освен че си го живеете живота с жената ти
,много хубаво ти е подредено всичко-от жена,до фамилиа,работа и ходене на длги риболовни излети
Евала и поклон.

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Насе браво
за излета,страхотно сте си изкарали.От коя страна бяхте направили бивака на Софийското море
.Предполагам,че за силния вятър говориш за миналата събота,то просто риболова беше невъзможен вълни като на морето
.

Никога на колене пред когото и да е.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
joroNH написа:От коя страна бяхте направили бивака на Софийското море.Предполагам,че за силния вятър говориш за миналата събота,то просто риболова беше невъзможен вълни като на морето
.
На калният нос до сухото дере бяхме, а които е ходил там знае като се раздуха. Та за тогава говоря.Вълните бяха точно като на море но много по начесто а аз ентусиаст опитах се да вкарвам въдици с едноместна гуменячка за резултата няма да споменаван от този опит но ракията дава криле.

Евала Насе
С какво сърце си разтурил лагера

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Eвала Насе още веднъж.Това със мрежата е голямо удобство и аз ползвам такава от години ,но я разделих на две 12/6 и 12/3м. И според зависи взимам която ми трябва,а и двете понякога.
Догодина живи и здрави ще направиме съвместно един такъв излет.
Догодина живи и здрави ще направиме съвместно един такъв излет.
Всичко може,но не всеки го можe.

- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
bkd написа:Евала Насе![]()
С какво сърце си разтурил лагера
![]()
Не питаи късаше ми се сърцето но ракията свърши и нямаше как

С удоволствие МитеMITKO70 написа: Догодина живи и здрави ще направиме съвместно един такъв излет.
Забравих да спомена и един клен 1,5кг между сомчетата и белите ми удари на костурче.
- Zako
- ще става разбирач
Браво Наско, чудесен излет. Сега вече няма да ми се смееш като ти разправям, че съм вадил бяла риба на пружина

Не замръквай там където си осъмнал. Не умирай там където си роден!
-
- разбира нещата
Бравос
Това за мен си е супер риба
Ама защо само 1 снимка... Все пак бравос!
п.п. Защо си ми копирал мъдрата мисъл : Не се плаши а подпиши?

п.п. Защо си ми копирал мъдрата мисъл : Не се плаши а подпиши?

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- Живко Василев
- разбира нещата

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- IVKOPIVKO
- разбира нещата
мноооогоооо ми се иска да го видя този бивак сниман да си го имам за модел !!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
браво!
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
IVKOPIVKO написа:мноооогоооо ми се иска да го видя този бивак сниман да си го имам за модел !!
Както писах по горе, забравих си телефона и апарата имам снимки от познати и непознати рибари които очаквам по меила. Получих само тази която съм пуснал и имам уверение за снимка на лагера и бялата рибка до два дни трябва да ги получа, и ще ги пусна.natrii написа:БравосТова за мен си е супер риба
Ама защо само 1 снимка...
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Получих и малко снимки на лагера

Последно промяна от nasco2 на Съб Сеп 13, 2008 8:20 am, променено общо 2 пъти.