Две седмици на яз. Искър

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Две седмици на яз. Искър

Мнение от nasco2 »

Здравеите колеги с жената решихме и се вдигнахме за десетина дни на Искъра, които после удължихме на 14.
С отиването си изградихме чуден лагер, представете си колата до нея палатката до нея шатрата и всичкото това покрито с маскировъчна мрежа от 108м2 . Чуствах се все едно съм си на село под асмата на входа от двете срани по една градинска лампа соларна. В палатката хладилник на газ. В жегата мрежата държи шарена сянка, А когато задухаше много силно спираше вятъра дотолкова, че да не ме е страх да си вдигната страниците на шатрата. За мивка бидонче с канелка на подходяща височина, просто се изкефихме много на лагера беше ни сефте на мрежата.
Първите дни риболова не потръгна. Няколко кълванета на стръв дребни костурчета и уклеичата и все нищо освен едно сомче около килограм което така беше нагълтало,че се наложи да отрежа повода и тогава да го пуснем дано оживее. Иначе платиката и каракудата си даваха доволно по следобядно време в горещините но тези риби вече не могат да ме учудят с нищо. Сампо се появи от водата с лодката побъбрихме си известно време и отплува, Ивака също се отчете с едно преспиване с напиване иначе не се случваше нищо интересно. Точно в деня когато беше Софийската среща се препичах в рания следобяд с студена бира в ръка, наблюдавах жената как чат - пат вади някоя и друга платичка и каракуда и си мислех как ще се представят довечера на срещата колегите, когато една от въдиците на жена ми заредена на пружина с горна и длна кука на бял червеи направо заби звънеца горе, леко потръпнах но реших, че някоя по едра каракуда се бъзика с нас и оставих жената да си я вади, кепът естествено строен в другия краи на брега до моите тежки въдици вкарани с лодка на жива стръв, жената изведнъж изпищя насо даи кепа, затичах се към уреда късаики веднага едната си джапанка грабвам споменатото пособие докато дотърча до жената спирам ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ без кеп беше измъкнала пружинката на брега и тя също гледаше втренчено към нея, на длната кука платичка около 30см интересното беше на горната кука ( не вярвам, някои да ми повярва ) там се мъдреше бяла риба която в последствие се оказа 2 килограма клъвнала на бял червеи хвърлен от ръка. Наистина чудо, не това, че са две риби на една въдица а бялата ме разби. На бял червеи, хвърлена от брега и следобяд в наи голямата жега.
На следващият ден излезна много силен вятър огромна вълна и риболова невъзможен но явно вълната раздвижи рибата и след като утихна се отчетохме с още 2 бели риби малко над килограм и 3 сомчета между 3-4 килограма. За съжаление бях забравил фотоапарат случаини колеги минаваики от там ни направиха някоя и друга снимка и обещаха да пратят на меила дано да са точни за да ви ги покажа, като доказателство засега разполагам само с все още сушащата се глава на бялата риба на жена ми.

Сигурно доста хора ще се зачудят на бялата на жена ми, мисля, че донякъде открих разковничето. Когато надникнах в устата и за да откача кукичката вътре се мъдреше цяла целеничка пружина застанала на пряко в гърлото и. Или тази риба си е била любителка на пружинки :lol: или което е по вероятно тази пружина не и е давала възможност да се храни по обичаиният за този вид начин и гладът я е принудил да излезне по към брега и да търси алтернативи за набавяне на храна, попадаики на червея на жена ми.

Току що получих снимка на едно от сомчетата http://gallery.nariba.net/uploads/8430/DSC_0076.JPG
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Две седмици на яз. Искър

Мнение от Nikola Polizovski »

Нема какво да се каже,освен че си го живеете живота с жената ти :lol: :lol: ,много хубаво ти е подредено всичко-от жена,до фамилиа,работа и ходене на длги риболовни излети :wink: Евала и поклон.
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

Насе браво :smt038 за излета,страхотно сте си изкарали.От коя страна бяхте направили бивака на Софийското море :lol: .Предполагам,че за силния вятър говориш за миналата събота,то просто риболова беше невъзможен вълни като на морето :wink: .
Никога на колене пред когото и да е.
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

joroNH написа:От коя страна бяхте направили бивака на Софийското море :lol: .Предполагам,че за силния вятър говориш за миналата събота,то просто риболова беше невъзможен вълни като на морето :wink: .

На калният нос до сухото дере бяхме, а които е ходил там знае като се раздуха. Та за тогава говоря.Вълните бяха точно като на море но много по начесто а аз ентусиаст опитах се да вкарвам въдици с едноместна гуменячка за резултата няма да споменаван от този опит но ракията дава криле. :lol:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Евала Насе :!: :wink: С какво сърце си разтурил лагера :smt102 :smt039
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Eвала Насе още веднъж.Това със мрежата е голямо удобство и аз ползвам такава от години ,но я разделих на две 12/6 и 12/3м. И според зависи взимам която ми трябва,а и двете понякога.
Догодина живи и здрави ще направиме съвместно един такъв излет.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

bkd написа:Евала Насе :!: :wink: С какво сърце си разтурил лагера :smt102 :smt039

Не питаи късаше ми се сърцето но ракията свърши и нямаше как :lol:
MITKO70 написа: Догодина живи и здрави ще направиме съвместно един такъв излет.
С удоволствие Мите

Забравих да спомена и един клен 1,5кг между сомчетата и белите ми удари на костурче.
Аватар
Zako
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Zako »

Браво Наско, чудесен излет. Сега вече няма да ми се смееш като ти разправям, че съм вадил бяла риба на пружина :D :lol:
Не замръквай там където си осъмнал. Не умирай там където си роден!
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Бравос :D Това за мен си е супер риба :mrgreen: Ама защо само 1 снимка... Все пак бравос!

п.п. Защо си ми копирал мъдрата мисъл : Не се плаши а подпиши? :twisted:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Живко Василев »

:smt023 :smt023 :smt023 Страхотен излет поздрави и от мен.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

мноооогоооо ми се иска да го видя този бивак сниман да си го имам за модел !!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

браво!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

IVKOPIVKO написа:мноооогоооо ми се иска да го видя този бивак сниман да си го имам за модел !!
natrii написа:Бравос :D Това за мен си е супер риба :mrgreen: Ама защо само 1 снимка... :twisted:
Както писах по горе, забравих си телефона и апарата имам снимки от познати и непознати рибари които очаквам по меила. Получих само тази която съм пуснал и имам уверение за снимка на лагера и бялата рибка до два дни трябва да ги получа, и ще ги пусна.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Чакаме :wink:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Получих и малко снимки на лагера
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от nasco2 на Съб Сеп 13, 2008 8:20 am, променено общо 2 пъти.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”