Как се консервира Кефал

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
anii
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: Сря Сеп 10, 2008 9:58 pm

Как се консервира Кефал

Мнение от anii »

Колеги, моля ако някой знае да каже как се консервира Кефал и то при полеви условия.
Благодаря Ви!
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 580
Регистриран на: Пет Сеп 22, 2006 9:41 pm
Местоположение: Mонтана
Обратна връзка:

Re: Как се консервира Кефал

Мнение от vladoto »

Ако правилно съм разбрал въпроса ,това може да свърши работа.
Почистена и разцепена по-дължина рибата се кисна в саламура -120гр.морска сол на литър вода.Дребните риби киснат 3-6часа,а едрите 12-30часа.После се редят в съдове- ред риба ,ред морска сол.Съдовете се затварят добре и на сянка.Преди консумация ново киснене в чиста вода-12-18часа и няколко смени на водата.
Успех!
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 726
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 3:47 pm
Местоположение: Ловеч

Re: Как се консервира Кефал

Мнение от paceto67 »

Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
anii
новобранец
новобранец
Мнения: 8
Регистриран на: Сря Сеп 10, 2008 9:58 pm

Re: Как се консервира Кефал

Мнение от anii »

Здравей Владото, благодаря ти за съвета. Ще го пробвам и напиша резултата.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Как се консервира Кефал

Мнение от КИРО »

Ако става въпрос за морския кефал,
След като го изчистиш,направи два разреза до опашката / по един от всяка страна/,напълни го с морска сол,както и тези разрези,и го нареди с корема нагоре.Хрилете също се пълнят.
Навремето го редиха в дървени бъчви,сега в каквото има.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”