Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

миризми за шаран
Модератор: sapuna
миризми за шаран
здр.колеги някои ползвали е "Хидропрот" аз лично го ползвах но го пробвах на много ялов язовир Бели лом.
и неможах да разбера имали ефект?А пак всички знаем как вони и се самнявам да не би да има обратен ефект.
и неможах да разбера имали ефект?А пак всички знаем как вони и се самнявам да не би да има обратен ефект.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: миризми за шаран
течна ванилия и якода
- flyester
- разбира нещата
Колега шарана обича аромат на ягода,ванилия,мед,карамел абе изобщо всички аромати дето има за шаран можеш да си вземеш течна ванилия или ягода или карамел и да си ги добавиш в кюспе например или да си ги вземеш за дип-ване на царевица също така може да си вземеш ягода или ванилия на прах има и други аромати де и да си ги разбъркаш в качамака.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Аз не знам миризма която шарана не харесва,важно коя ще предпочете в деня на риболова
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- flyester
- разбира нещата
Аз лично за шаран използвам аромат на ванилия.
Течна ванилия има ли по хранителните магазини или от някой сладкарски цех може да се набави ?
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
пак за риба ще отидем !!!
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Честно дави кажа според мен тази тема е доста обширна. Но неотдавна четах една статия на един от големите англичани от които се учим на съвременния начин за шаранов риболов. Та ми направи впечатление следното: ...ароматите, които ползваме май в по-голяма степен ги осещаме ние самите, дали обаче шарко ги приема като сладки,солени,кисели и т.н. може само самата риба да го каже
. Аз смятам,че по-важно е какви вищиства пуска дадения аромат ако може така да се каже и точно това стимолира рибата към хранине. Това разбирасе е лечно мнение.

За царевицата ползвам само мед (когато ловя на дъно с много тиня),иначе или накисната или суха-без добавки.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
според мен тия миризми на рибно/костно брашно и други мърши са за предпочитане пред плодовите за пролетен шаран....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Nemezis_ss написа:според мен тия миризми на рибно/костно брашно и други мърши са за предпочитане пред плодовите за пролетен шаран....

Никога на колене пред когото и да е.
- carpsliven2
- сериозен играч
Има далеч по-хубави миризми от мед и ванилия... тези миризми са за малки шаранчета. Големите шарани придобиват хищни маниери. Търсете ги на раци,миди,риба.кръв от черви и други. Пак ще трябва да ме черпите 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- и господ не е толокова добър
Аз пък ги ловя на шокобанcarpsliven2 написа:Има далеч по-хубави миризми от мед и ванилия... тези миризми са за малки шаранчета. Големите шарани придобиват хищни маниери. Търсете ги на раци,миди,риба.кръв от черви и други. Пак ще трябва да ме черпите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
Да чух за тази миризма ама немога да дам мнение щото още несъм я ползвал. Тука в сливен неможе да се намери

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично ползвам ДП с аромат на царевица мустакатите рибоци се трепат да я засмучат сащо така ползвам и на Филстар захранките които са следните (Ягида с Коноп + Ягода Шаран + ДП Сладка царевица) а сащо така прочетох че 1 колега по нагоре беше писал че ползва и мед не слагаите повече от 1 лажица чист мед в качамака иначе рибата чезва!
Наслука
Наслука

Без риболов няма любов !