избор на харпун

Модератор: nkolev66

diavol666
новобранец
новобранец

Съвет за покупка на харпун

Мнение от diavol666 »

Здравейте.До сега постиженията ми в подводния риболов се свеждат до кило попчета с хавайско копие(мое проиводство :) ).Сега смятам да мина на по високо ново като си взема харпун, за не много пари, тъй като не ходя често, а не ми трябва някакво свръх приспособление за да си правя кефя лятото.
Приемам всчкакви савети свързани с цени, модели, марки, размери и т.н.
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвет за покупка на харпун

Мнение от FiSheRMaN_ »

http://store.spearfish.org/ Ето тук има наи различни харпуни(скъпи,евтини,къси,дълги)
diavol666
новобранец
новобранец

Мнение от diavol666 »

Благодаря за линка но аз търся нещо за наисина начинаещ.Мен ми казаха като за начало 45-60см. максимум 70см.Ако може да ми кажете марки,модели и цени.(Отделил сам 50-60лв.)
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

пиши на Диканаров той е доайенът по тази тема.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Не искам да те отчайвам, но не можеш да вземеш нищо свястно за тези пари. Ако си решил да стреляш по попчета само, вземаш си един до 60 см. турски и си решаваш проблема. Виж и тези съвети :arrow: ЦЪК
diavol666
новобранец
новобранец

Мнение от diavol666 »

А какви са тези марки турски харпуни (имена)
la_vesko
новобранец
новобранец

Мнение от la_vesko »

Yilmaz Deniz
wheell
новобранец
новобранец

избор на харпун

Мнение от wheell »

Здравейте колебая се между Beuchat marlin и Demka Vector и 2та 105см ,кое бихте ми препорачали от 2-та,мерси предварително
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: избор на харпун

Мнение от FiSheRMaN_ »

Аз бих взел задалжително Beuchat-a
wheell
новобранец
новобранец

Мнение от wheell »

еми и аз съм се насочил повече към него но и демката не е лоша има резервни части всичко ,и много се чудя :)
mickata
новобранец
новобранец

Мнение от mickata »

Ако ме питаш мен... който и харпун да си вземеш ще ти хареса като му свикнеш и разцъкаш. И аз така се чудех к'во точно ....и накрая си взех това което ми грабна сърцето... и да ти кажа другите харпуни от същия клас вече въобще не ги "виждам" .. така съм си го харесал... чак ми се струва, че е "най-хувавия" :D Така, че слушай сърцето :wink:
Защо си се спрял точно на 105 см... къде ще ги пуцаш?

Айде и успех... дано някой, който е имал опит и с двата харпуна, да сподели мнение
wheell
новобранец
новобранец

Мнение от wheell »

мерси :) иначе относно 105 ,ми другия вариант е 90 ама с разлика от 10см едва ли ще окажат толкожа голямо значение с придвижването,пък и точността при 105 е по голяма :)
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

ако това ще ти е единствения харпун смисал ако нямаш по къс примерно 75см. бих ти препоръчал да вземеш 90см. Много голяма част от харпунджиите ще ти кажат че това е наи добрата далжина,аз не мога да го кажа понеже сам още новобранец и не сам работил с други освен с 90см. и нямам база за сравнение но ще ти кажа какви са ми наблюденията.Незнам дали тази година си се гмуркал но морето беше почти винаги мътно и аз с 90см. много пъти ми е било доста трудно и сам гледал как големи кефали минават покраи мен а аз нямам никакав шанс да ги взема понеже харпуна е дълъг и нямам време да го завъртя към рибата.105см харпун е за бистра вода ако е по матно става трудно да работиш с него.На мен лично досега никога не ми е бил нужен по дълъг харпун поне в черно море.Ако освоиш техниката на гмуркане и засада(не притендирам аз да сам я усвоил)кефаловите риби ще идват достатъчно близко до тебе че да не ти е нужен по дълъг харпун.Все пак това си е твои избор аз само си казвам мнението с което никои не е длъжен да се съгласи :wink:
wheell
новобранец
новобранец

Мнение от wheell »

да имам един 75см на Yilmaz или както там се чете ,ама ми се иска да гоня по сериозни риби ,и аз се бях насочил към 90 см,и сега мисля 105 ама това е накрая въпроса е повече кой да е харпуна :)) като марка и тн,мислех си за един пневматичен на seac sub ама при него е повечко подражката ,пак и с тея помпички,приспособления за зареждане само да ги загубя някъде :D
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

пневматичния го помпиш само веднъж в началото на сезона -ако всичко му е наред :D , аз ползвам Марес вече 15 години , първите 5 год. сяка зима го разглобявах , миех ,смазвах , сменях маслото и т.н. , после обаче ме домързя и реших че 5 год. са достатъчни - демек си е искарал парите и после само напролет като го зареждах първия път пълнех помпата с масло -квото имах под ръка (само да не ме чуе Диканаров ,че ще му прилошее :D :D :D ) и така изскара още 10 год....хубаво е да имаш един ластичен (моя е 1 м.) и един пневматичен :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”