Батак 08.09-12.09 2008г.

Модератори: bobopeli, sapuna

yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Батак 08.09-12.09 2008г.

Мнение от yzyna »

Мдааааа,бачкам си аз кротичко през миналата седмица в сряда,и ми звани телефона...........?Един френд с който ходим чат пат за рибичка се обажда,казва на Батак съм,и ги дрънкам шараните та ги късам!!Бах мамаму си викам,та аз да не съм замярал Господ с камани та ще работя по цял ден!Та запали ми фитилите моя човек,,преглеждане на такъми и всичко по инфраструктората на лагера,пускам си аз отпуска от понеделник и газ към Батак!От разговори с колегата който идваше един час след мен относно местото на нашето пребиваване взехме решение да лагеруваме в района след контра стената на 1.5-2.0км. в посока Костандовски залив!Пристигане,разпъване на цялата цигания(а тя е адски много),стратегий коя въдица как и къде,помпане на Уфимката и малко гребане за здраве :D !!!Слагам 4-шамандури,2-далечни на 250-метра и 2-близки,на 120метра,първоначално захранвам с по 5кг.царавица на шамандурка,и с по 2 кг. житце,абе викам си ще ги скъсам,да ама някой друг път.... :( .Деня ми протичаше в захранване,прехвърляне на всички тояги,и улов на червеноперки на плувка от лодката,баси и червеноперките,като мутанти по половин кило :shock: ,за първи път ловя толкова големи перки!Перки ден,перки два,перки три,да ама нали за шаран дойдохме?Къде е ШАРАНА в този язовир?Шаран така и не дочаках,от предвидения 7-дневен излет,изкарах само 5-дни!Та относно водоема няколко думи........водата пада,черга от водорасли по цялия язовир,от брега много трудно се вадят въдици заради водораслите,време перфектно!Това е от мен,надявам се да съм бил полезен,ето и малко фото!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Re: Батак 08.09-12.09 2008г.

Мнение от nedved3 »

е пак обре де червеноперка има,иначе наистина е гадно че целия язовир е във треви но за шаран не сън съгласен че няма защоото когато бяхме изкарахме бая самоче точно на костандовския залив,е пак добре че хубаво време сте хванали
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

узунчо, на колко метра навътре от брега бяха водораслите. то сега им е времето да се "разлистват"?
иначе добре мяза картинката, гледам, че няма много народ.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Чергата от водорасли започва от брега до 30-стия можеби метър навътре,много здрави водорасли,неможе да се гребе с лодката като минаваш над тях!
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Браво добри червеноперки , аз такива само съм санувал! :D,Та и каракудите 2-ино по големи ,даже в първия момент ги помислих за 6арковци :) :)
Последно промяна от crosser на Пет Сеп 12, 2008 10:43 pm, променено общо 1 път.
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Браво колега наистина добри червеноперки си хванал
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

flyester написа:Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.
На житце,на житце си кълват бабите!!!!!! :wink:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

yzyna написа:
flyester написа:Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.
На житце,на житце си кълват бабите!!!!!! :wink:
Колега, я кажи червеноперките имаха ли тения? Последно бях на Батак на Дъното преди три години, там брегът е по-отвесен и е по -дълбоко. Есенно време там се върти едър щаран в корените на потъналите дървета, кълве на царевица на плувка, но много трудно се вади. На царевица първо започват да кълват червеноперките - има и килограмови екземпляри :!: :!: :!: Първата, която хванах, даваше съпротива като шаран, просто не вярвах на очите си , че червеноперката може да е толкова голяма. Но почти всички "перки" бяха вътре с оная гнусната лентовидна белезникава тения. Сега как е?
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Нямаха тения колега, бяха пълни с зеленишка всичките!Предполагам че тези водорасли завзели язовира са тяхна основна храна.Много ме учуди факта че колегата с мен упорито прехвърляше 2-въдици на пружина,но нито една каракуда не навести куките му! :shock: Само преди година две на този монтаж неможеше да се оттърве човек от караконджули,а сега?Единственната каракуда която хванах бе на монтаж на косъм ,4-зърна царевица,разпъната на 250метра в 24.30ч.Направо побеснях,при положение че очаквах шаран!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”