Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Батак 08.09-12.09 2008г.
-
- сериозен играч
Батак 08.09-12.09 2008г.
Мдааааа,бачкам си аз кротичко през миналата седмица в сряда,и ми звани телефона...........?Един френд с който ходим чат пат за рибичка се обажда,казва на Батак съм,и ги дрънкам шараните та ги късам!!Бах мамаму си викам,та аз да не съм замярал Господ с камани та ще работя по цял ден!Та запали ми фитилите моя човек,,преглеждане на такъми и всичко по инфраструктората на лагера,пускам си аз отпуска от понеделник и газ към Батак!От разговори с колегата който идваше един час след мен относно местото на нашето пребиваване взехме решение да лагеруваме в района след контра стената на 1.5-2.0км. в посока Костандовски залив!Пристигане,разпъване на цялата цигания(а тя е адски много),стратегий коя въдица как и къде,помпане на Уфимката и малко гребане за здраве
!!!Слагам 4-шамандури,2-далечни на 250-метра и 2-близки,на 120метра,първоначално захранвам с по 5кг.царавица на шамандурка,и с по 2 кг. житце,абе викам си ще ги скъсам,да ама някой друг път....
.Деня ми протичаше в захранване,прехвърляне на всички тояги,и улов на червеноперки на плувка от лодката,баси и червеноперките,като мутанти по половин кило
,за първи път ловя толкова големи перки!Перки ден,перки два,перки три,да ама нали за шаран дойдохме?Къде е ШАРАНА в този язовир?Шаран така и не дочаках,от предвидения 7-дневен излет,изкарах само 5-дни!Та относно водоема няколко думи........водата пада,черга от водорасли по цялия язовир,от брега много трудно се вадят въдици заради водораслите,време перфектно!Това е от мен,надявам се да съм бил полезен,ето и малко фото!

Re: Батак 08.09-12.09 2008г.
е пак обре де червеноперка има,иначе наистина е гадно че целия язовир е във треви но за шаран не сън съгласен че няма защоото когато бяхме изкарахме бая самоче точно на костандовския залив,е пак добре че хубаво време сте хванали
узунчо, на колко метра навътре от брега бяха водораслите. то сега им е времето да се "разлистват"?
иначе добре мяза картинката, гледам, че няма много народ.
иначе добре мяза картинката, гледам, че няма много народ.
-
- сериозен играч
Чергата от водорасли започва от брега до 30-стия можеби метър навътре,много здрави водорасли,неможе да се гребе с лодката като минаваш над тях!
Браво добри червеноперки , аз такива само съм санувал!
,Та и каракудите 2-ино по големи ,даже в първия момент ги помислих за 6арковци

Последно промяна от crosser на Пет Сеп 12, 2008 10:43 pm, променено общо 1 път.
- flyester
- разбира нещата
Браво колега наистина добри червеноперки си хванал
- flyester
- разбира нещата
Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.
-
- сериозен играч
На житце,на житце си кълват бабите!!!!!!flyester написа:Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.

Колега, я кажи червеноперките имаха ли тения? Последно бях на Батак на Дъното преди три години, там брегът е по-отвесен и е по -дълбоко. Есенно време там се върти едър щаран в корените на потъналите дървета, кълве на царевица на плувка, но много трудно се вади. На царевица първо започват да кълват червеноперките - има и килограмови екземпляриyzyna написа:На житце,на житце си кълват бабите!!!!!!flyester написа:Колега на какво ги хвана тия череноперки добри са наистина такива чудовища никога несъм хващал.

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- сериозен играч
Нямаха тения колега, бяха пълни с зеленишка всичките!Предполагам че тези водорасли завзели язовира са тяхна основна храна.Много ме учуди факта че колегата с мен упорито прехвърляше 2-въдици на пружина,но нито една каракуда не навести куките му!
Само преди година две на този монтаж неможеше да се оттърве човек от караконджули,а сега?Единственната каракуда която хванах бе на монтаж на косъм ,4-зърна царевица,разпъната на 250метра в 24.30ч.Направо побеснях,при положение че очаквах шаран!