Антона 11.09.08 и 18.09.08

Модератори: bobopeli, sapuna

gosta
разбира нещата
разбира нещата

Антона 11.09.08 и 18.09.08

Мнение от gosta »

Това ми е трети излет там , а вече съм влюбен. Трудно ми е да кажа точно каква е причината , но може би вие ще ми помогнете да преценя- дали невероятната природа или кристално чистата вода, странния магнетизъм на митичната Родопска планина или емоциите и премеждията,на кооито сте подложени за да достигнете бреговете. Малко ми е трудно да изразя треската , която ме тресеше дните преди излета , но така или иначе деня все пак дойде. Още със стването ме прониза утринния планински хлад и само безбройните, вече избледняващи звезди по небето , подсказваха че утрото наближава , а денят обещава да бъде горещ. Зората ме посреша на водоема , а плясъщите на вече активните водни обитатели ме,откъсват от монотонния удар на дупките и безкрайните завои. По обясними причини http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=11&t=17462 подминах предното място , на което лових и в търсене на по добро се озовах тук
Изображениекакто се вижда имаше как да се слезе с кола, но не знаех как е пътя надоло и реших да се придвижвам с двойката. След около 150 метра по пътчето в ляво,мернах пътечка и слезнах до водата . За мое голямо учудване пътеката беше обрасла , но не много стръмна и нямах никакви премеждия. Преминах две малки заливчета и на 20 след тях , на границата между сипей и скала се останових. Последва измерване на дълбочина и резултата показа потънало дърво точно пред мен , загубена сонда, а малко по в дясно 7.5м дълбоко на 4 метра от брега и около 9 на 8 метра. Такъма при тези условия ми беше мач, влакно тубертини 0.14 без повод, кука оунър 10, слайдер 4гр. , на дъно пружина 2 куки , едната на жълт стириопор другата едир земен червей. Захранка : МВДЕ big fish и промикс езеро по 1 кг( качамака ми беше станал малко рядък и той влезе във захранката),стръв жито с мед и царевица консерва половината с мед половината натурална. Захраних подобаващо с 5 портокала и зачаках . Първата баба дойде след 30 мин , около 250 гр . През цялото преме дохранвах с малки топки и срелях с прашката жито и царевица микс. Успехи обаче нещо нямаше, докато не стана 9- 9.30. Започнаха да се появяват доста мехурчета и извендъж след поредното ми Изображение
За 15 минути рибата направо полудя тактиката беше хвърляш вадиш . За тоя период направих още 2 платики ( едната колкото първата, другата по малка), към 7-8 мерни чевенопеки и 5 шаранчета ( 200-300 грамови върнати обратно) , 2 откачания. След тази "буря" всичко пресече като с нож . Само откъслечни баби и малки шарковци ме вадеха от вцепененито. Нямам обяснение как стана това нещо , може би мина някакъв пасаж илиии...... абе де да знам нямаше причина да не ги задържа- хранех си и всичко , но това си е . Към 9.30 пристигна колега ,който не познавах в съседия залив
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... at=500[img]
ловеше на директен 9м на бял , но слуката нещо беше избягала от него. На дъно извадих 2 хубави червеноперки и 1 малка платика , всички на стериопора( на червей нищо не взе). Към 12 часа свърших захранката и излезна вятър( имам чувството, че този вятър по това време задължително излиза на Антона), похвърлях до към 3 ,но само 2 червеноперки и две шаранчета. Събрах багажа и наслаждавайки се за пореден път на изключителната гледка напуснах водоема.
Сега малко снимки. Работното ми място
Изображение
Изображение
ИзображениеУлова
Изображение
Изображение
От пътя колегата и малко в дясно моято работно място
Изображение
ииииииииии малко гледки
Изображение
Изображение
ИзображениеП.С не съм много добър фотограф , но повярвайте ми трябва да се види с очите.
Успех на всички :smt02
Последно промяна от gosta на Пет Сеп 19, 2008 11:24 pm, променено общо 3 пъти.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
Bob Nudd
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Антона 11.09.08

Мнение от Bob Nudd »

gosta написа:Това ми е трети излет там , а вече съм влюбен. Трудно ми е да кажа точно каква е причината , но може би вие ще ми помогнете да преценя- дали невероятната природа или кристално чистата вода, странния магнетизъм на митичната Родопска планина или емоциите и премеждията,на кооито сте подложени за да достигнете бреговете. Малко ми е трудно да изразя треската , която ме тресеше дните преди излета , но така или иначе деня все пак дойде. Още със стването ме прониза утринния планински хлад и само безбройните, вече избледняващи звезди по небето , подсказваха че утрото наближава , а денят обещава да бъде горещ. Зората ме посреша на водоема , а плясъщите на вече активните водни обитатели ме,откъсват от монотонния удар на дупките и безкрайните завои. По обясними причини http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=11&t=17462 подминах предното място , на което лових и в търсене на по добро се озовах тук
Изображение
както се вижда имаше как да се слезе с кола, но не знаех как е пътя надоло и реших да се придвижвам с двойката. След около 150 метра по пътчето в ляво,мернах пътечка и слезнах до водата . За мое голямо учудване пътеката беше обрасла , но не много стръмна и нямах никакви премеждия. Преминах две малки заливчета и на 20 след тях , на границата между сипей и скала се останових. Последва измерване на дълбочина и резултата показа потънало дърво точно пред мен , загубена сонда, а малко по в дясно 7.5м дълбоко на 4 метра от брега и около 9 на 8 метра. Такъма при тези условия ми беше мач, влакно тубертини 0.14 без повод, кука оунър 10, слайдер 4гр. , на дъно пружина 2 куки , едната на жълт стириопор другата едир земен червей. Захранка : МВДЕ big fish и промикс езеро по 1 кг( качамака ми беше станал малко рядък и той влезе във захранката),стръв жито с мед и царевица консерва половината с мед половината натурална. Захраних подобаващо с 5 портокала и зачаках . Първата баба дойде след 30 мин , около 250 гр . През цялото преме дохранвах с малки топки и срелях с прашката жито и царевица микс. Успехи обаче нещо нямаше, докато не стана 9- 9.30. Започнаха да се появяват доста мехурчета и извендъж след поредното ми замятане последва характерно повдигане и леко повеждане. Засичане и в кепа се озова ей тая красавица
Изображение
За 15 минути рибата направо полудя тактиката беше хвърляш вадиш . За тоя период направих още 2 платики ( едната колкото първата, другата по малка), към 7-8 мерни чевенопеки и 5 шаранчета ( 200-300 грамови върнати обратно) , 2 откачания. След тази "буря" всичко пресече като с нож . Само откъслечни баби и малки шарковци ме вадеха от вцепененито. Нямам обяснение как стана това нещо , може би мина някакъв пасаж илиии...... абе де да знам нямаше причина да не ги задържа- хранех си и всичко , но това си е . Към 9.30 пристигна колега ,който не познавах в съседия залив
Изображение
ловеше на директен 9м на бял , но слуката нещо беше избягала от него. На дъно извадих 2 хубави червеноперки и 1 малка платика , всички на стериопора( на червей нищо не взе). Към 12 часа свърших захранката и излезна вятър( имам чувството, че този вятър по това време задължително излиза на Антона), похвърлях до към 3 ,но само 2 червеноперки и две шаранчета. Събрах багажа и наслаждавайки се за пореден път на изключителната гледка напуснах водоема.
Сега малко снимки. Работното ми място
Изображение

Изображение

Изображение
Улова
Изображение
От пътя колегата и малко в дясно моято работно място
Изображение
ииииииииии малко гледки
Изображение

Изображение

Изображение
П.С не съм много добър фотограф , но повярвайте ми трябва да се види с очите.
Успех на всички :smt023
:evil: :evil: :evil: :evil: много ме е яд като не искат така да излизат снимкитееееееее
Красота.

Кликни "Цитирай" на поста ми да видиш как се поставят снимките.
Коце © написа:"Секс с манекенка" няма да донесе такъв кеф брат! :lol: :lol: :lol:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Отличен излет колега :wink:
Добре си прекарал сред природата и спокойствието. :)

ПП Само оправи снимките да се полюбуваме и ние :)
Изображение
Аватар
bujikk
новобранец
новобранец

Мнение от bujikk »

Много красив язовир.Тези снимки мисля че са направени от към страната на село Михалково ??? :roll: Ако не се лъжа ???
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Колега благодаря много за снимките :smt038
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

bujikk написа:Много красив язовир.Тези снимки мисля че са направени от към страната на село Михалково ??? :roll: Ако не се лъжа ???
Да отбивката е на 5 км след последната табела на Михалково посока Кричим.
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Този язовир предлага незбравими гледки. И на мен ми е от любимите. Но риболова винаги ми е бил труден.
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Браво,начесал си крастата! :D
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

Браво колега,поздрави за излета на един от любимите ми язовири.

Ако имаш възможнос другия път влез с лодка ,много по-добър риболов става от нея .

До сега съм нямал капо от този язовир .Платикага винаги съм я намирал къде е.
я чувствась себя очен хорошо
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

петър власев написа:Браво колега,поздрави за излета на един от любимите ми язовири.

Ако имаш възможнос другия път влез с лодка ,много по-добър риболов става от нея .

До сега съм нямал капо от този язовир .Платикага винаги съм я намирал къде е.
Уж бях намерил една лодка на заем ама в последния момент човека отказа да ми я даде. Иначе имам желание да пробвам от лодка.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Браво колега :smt023 Антона винаги е бил въпрос с повишена трудност- "за пет точки" , по отношение на колебания на нивото , течения , вятър ,дълбочини и монтажи, трудно достъпни места и разполагането на тях, стръв , "цъфтене" на водата и още какво ли не :idea: Обаче , като започнеш да ги дърпаш редовно и в прилични количества , после усещането по другите водоеми ( и резултата съответно ) , е като на "лисица в кокошарник" :D :D :D
Изображение
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Страшна красота и тая кристална вода пък и риба си хванал какво ти трябва повече
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Браво колега готин излет си направил.Платиката кефи много! :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Браво колега хубав излет си направил.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Антона 11.09.08 и 18.09.08

Мнение от gosta »

Ето и за излета от 18 http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 18#p215418
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”