Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Първа щука!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- фен клуб-скобар
Първа щука!
Колеги изключително съм доволен. Днес сутринта отивам за щука да пробвам направените от мен воблери. Въртях, въртях блесни ама нищо. След това в едно заливче като хвърлих един Мепс и го закачих на отсрещния браяг и скъсах.
Трябваше да събера въдицата и да заобикола от другата страна на язовирчето за да се опитам да взема блесната от клона-взех я за моя радост. Но от тази страна на язовира няма място защото е обрасло. Върнах се и понеже не ми се разпъваше въдицата се чудех дали да не си тръгна, но няма как да разбера дали ще хвана нещо ако не опитам. Сложих един мой воблер от 2 части-докато най-спокойно си го водех на 1 метър близо до водораслите една щука се хвърли от долу и се опита да захапе воблера, но не се закачи на куката и се върна обратно
. Направо се стреснах, след малко пак същата история, но с по-малко зрелище.
Смених мястото и хвърлях на блесна също покрай едни водорасли близо до брага. Смених със същия воблер от 2 части, хвърлих близо до брега в дясно и след малко под воблера се изстреля една щука и го захапа като го надигна във въздуха...този път засякох здраво и не успя да се измъкне.....рибата направи няколко скока около водораслите, добре, че не се оплете в тях.....успях да я изкарам на брега, издърпах я на сигурно разстояние-вече беше моя!
Дълга е 44 см.

След малко клип на пускането.....
http://video.nariba.com/play/12IYEH2125SOI34BCK41
Пъхнах и едно шише в устата и с една клечка извадих куката. Воблера беше малко разрушен от зъбите и. А на мен ми стана едно леко на душата и много развълнувано. След това я пуснах след като я снимах-можеше да си я оставя да и препарирам главата ама нищо тъкмо сега започвам да ги ловя
Сложих един друг мой воблер-червен с черни ивици-хвърлих го успоредно на брага и една друга щука се втурна към него, захапа го, но след малко се откачи. Все пак съм много доволен защото това ми е първа щука, севтосах въдицата и хванах риба на самоделен воблер.
Довечера мога пак да се дигна и да похвърлям.......

Смених мястото и хвърлях на блесна също покрай едни водорасли близо до брага. Смених със същия воблер от 2 части, хвърлих близо до брега в дясно и след малко под воблера се изстреля една щука и го захапа като го надигна във въздуха...този път засякох здраво и не успя да се измъкне.....рибата направи няколко скока около водораслите, добре, че не се оплете в тях.....успях да я изкарам на брега, издърпах я на сигурно разстояние-вече беше моя!

След малко клип на пускането.....

Пъхнах и едно шише в устата и с една клечка извадих куката. Воблера беше малко разрушен от зъбите и. А на мен ми стана едно леко на душата и много развълнувано. След това я пуснах след като я снимах-можеше да си я оставя да и препарирам главата ама нищо тъкмо сега започвам да ги ловя

Довечера мога пак да се дигна и да похвърлям.......
Последно промяна от vlado-fidera на Съб Сеп 13, 2008 4:04 pm, променено общо 2 пъти.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D

- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Re: Първа щука!

- flyester
- разбира нещата
Браво хубава щука си хванал другия път по-големи.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво,Владо!Дерзай! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Браво, юнак!
На третата снимка се вижда дупка на воблера в предната долна част. Бас държа, че е от зъбите на предишната щука, дето си я отървал. Като водиш тия самоделни чупещи се воблери, води ги по-бавно и се опитвай да клатиш върха на въдицата хоризонтално насам-натам, пък да видим дали ще се откачи.
На третата снимка се вижда дупка на воблера в предната долна част. Бас държа, че е от зъбите на предишната щука, дето си я отървал. Като водиш тия самоделни чупещи се воблери, води ги по-бавно и се опитвай да клатиш върха на въдицата хоризонтално насам-натам, пък да видим дали ще се откачи.

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- karadjov77
- ще става разбирач
Браво Владко,само успехи занапред.

НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ,
ЧЕ СТАНАХ АЗИ ХАЙДУТИН,
ХАЙДУТИН МАЙКО БУНТОВНИК.
ЧЕ СТАНАХ АЗИ ХАЙДУТИН,
ХАЙДУТИН МАЙКО БУНТОВНИК.
Бравооо!Започвай масово произвотство!! 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

-
- фен клуб-скобар
И аз открих, че много хубаво играе воблера когато го водя по този начин. От щуката дето я хванах е дупката защото докато беше във въздуха с примамката в уста видях, че воблера беше разположен напречно точно по широчината на устата на щуката и затова има дупки при главата и при опашката по-голямаdocenta написа:Браво, юнак!

Яснооо...Добре че те накарах да си направиш воблерче и да си хванеш щукичка 

- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво колега.Супер е това нещо спининга ...много яка щучка ..!!!
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Браво, занапред все по- големи че и трофейни!!!
И къде ако не е тайна са тези щурлета?
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
-
- фен клуб-скобар
Преди малкко написах къде е, но докато още не е късно, сметнах за добре да не издавам, то не, че е пълно с щука ама смятам да позапазя популацията й като спестя обяснения. Дано бъда разбранdobromir_dimov написа:Браво, занапред все по- големи че и трофейни!!!

Последно промяна от vlado-fidera на Съб Сеп 13, 2008 4:27 pm, променено общо 2 пъти.

Браво като за пръва щука е супер!