"Закрихме" , на Мурла....

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

"Закрихме" , на Мурла....

Мнение от Бачо Илия »

Днес пак го посетихме с колегата egoru6ka. Другата седмица със сигурност ще го доизточат и изловят. Отидохме за едра каракуда и кефал ( толстолоби не дават да се ловят) , то се извъртяха едни много приятни изненади :D Най- напред ковнах с директна осмица един приличен амур , разкарва ни над 30 минути до като колегата го кепчоса :? Не щото е кой знае колко голям за осмицата с която ловя толстолоби , ами бях с основно 0.14 и повод 0.10 , пък ластика 1.6(на четвърто коляно). Колегата отиде за малко до Сопот , а аз през туй време сгащих един шарко към 2.200 ( тази година там никой не е хващал шаран) и още накакъв змей отнесе повода на фидера на колегата (0.12). Още с пристигането на гьола , пак се наложи да се ползва кепа- още един шарко , към 2.500 :D ( и двата шарана пак със същия повод :oops: ) Отделно от това , десетина яки каракуди - 500-700гр. , някой друг кефал , костурчета и една бабушка. По-долу няколко снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Пазача каза че ние сме последните дето " закриват " риболова на този водоем за сега :| :| :| Хем е успешен , хем жалко за свястния гьол :wink:
Изображение
RoSeN_94
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: "Закрихме" , на Мурла....

Мнение от RoSeN_94 »

браво колега :drinkers:
rumenpk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rumenpk »

Браво за излета и улова,и кофти за гьола.
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

Браво хубави риби сте хванали.
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Супер риболов сте направили :D
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Хубави риби.Жалко за язовира,макар и да не ходех там.Знаеш ли каква ще е съдбата му?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

IDA,разбираш ги ти рибите.евала .
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Браво за улова.Като видях снимките и на мен ми се приходи да хвана някой шарко, че скоро не съм ходил, ама по-голям :D
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

dekata написа:Хубави риби.Жалко за язовира,макар и да не ходех там.Знаеш ли каква ще е съдбата му?
Проблема там е че има течове на стената и шахтата , а това е голям проблем- лятото спада драстично и няколко пъти е бил на ръба да плувнат тонове мъртва риба. Източването е основно заради ремонтите , след което разбрах че ще го пълнят и зарибяват. По-голямата част от рибата която е там , ще я прехвърлят временно в друг водоем ( този до лифта). Дано се оправи , там рибите нарастват много бързо и "държи" над десет вида... Регламента винаги е бил такъв , че се е плащало само такса!!! Вярно , гьола е малко "таласъмски" ...., ама какво по-хубаво от това :D :D :D
Изображение
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Под този до лифта , да нямаш в предвид язовира на Пилев, който е до газ станцията? Защото тоя язовир го познавам и малко е трудно да се излови рибата после . Има много корени и голямо дере, трябва и той да се изпуска инак ловене няма. Поздрави за излета :smt023
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Яяя
Ама то и аз съм ходил там.
Да не забележа. :lol:

Поздрави за успешния излет.

Имам един въпрос към Ида.
Да се е чуло някой да е изкарвал хубави сомове там, понеже преди време гъмжеше от дребосъци.
Там ми бяха първите спинингови сомета :)

А до колкото знам на Пилев водоема не е ли малко трудно и да се влиза, камо ли да се лови :lol:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

lorda написа:Яяя

Да се е чуло някой да е изкарвал хубави сомове там, понеже преди време гъмжеше от дребосъци.

А до колкото знам на Пилев водоема не е ли малко трудно и да се влиза, камо ли да се лови :lol:
Аха не се влиза изобщо. Преди да го вземе под аренда ( аз бях тогава юноша бледен :D ) имаше почти всякаква риба. От както е аренден и заграден не съм ходил по простата причина , че е забранен. Колега ИДА извинявам се за спама
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

lorda написа:Яяя

Лорде , благодаря за поздравите! Сомовете от първото зарибяване ( преди около 6-7 години) са около 12-15 килограмови , само няколко броя са и не се ловят на нищо ( нощния риболов и риболова от лодка са забранени , за щастие). Обаче са се развъдили и в язовира е пълно със 20-сантиметрови сомчета . Има " човечета" които си цопкат на торен , хващат ги и си ги прибират ( малките сомчета били много вкусни , както меню от езици на чучулиги в Италия , например).
Пилев , вече не е "пилев" , гьола го е взел арендатора на Мурла ( Петър Алатинов- Латинката).
Какво ще става по -нататък. :roll: ... ще видим , дано го нагласят някак- водоема си беше свястен и със свястни риби!
Аз за последните 5 години съм хванал поне 300 шарана и амура от две до пет кила и някой друг тон каракуда :lol:
Толстолоби не съм ловил (освен тези дето трябваха за снимките по толстолобската тема) , щото дребни- до 3-3.5кг.
Та , това е за Мурла- ако поразбера нещо допълнително , ще постна!!!!
Поздрави и Успех!
Изображение
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Значи няма информация за изкарани сомове :roll:
Странно.
Все се надявах на някой да му тресне :D
Силно се съмнявам сомовете да са два, три.
За да има толкова много дребни сомета това говори и за сериозна популация на екземпляри не по малки от 10-15 кила, които са способни да хвърлят качествен хайвер.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
toni9417
новобранец
новобранец

Мнение от toni9417 »

Браво за излета ама да питам каде се намира язовира :wink: :wink: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”