Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Закрихме" , на Мурла....
-
- учете се от него
"Закрихме" , на Мурла....
Днес пак го посетихме с колегата egoru6ka. Другата седмица със сигурност ще го доизточат и изловят. Отидохме за едра каракуда и кефал ( толстолоби не дават да се ловят) , то се извъртяха едни много приятни изненади
Най- напред ковнах с директна осмица един приличен амур , разкарва ни над 30 минути до като колегата го кепчоса
Не щото е кой знае колко голям за осмицата с която ловя толстолоби , ами бях с основно 0.14 и повод 0.10 , пък ластика 1.6(на четвърто коляно). Колегата отиде за малко до Сопот , а аз през туй време сгащих един шарко към 2.200 ( тази година там никой не е хващал шаран) и още накакъв змей отнесе повода на фидера на колегата (0.12). Още с пристигането на гьола , пак се наложи да се ползва кепа- още един шарко , към 2.500
( и двата шарана пак със същия повод
) Отделно от това , десетина яки каракуди - 500-700гр. , някой друг кефал , костурчета и една бабушка. По-долу няколко снимки:

Пазача каза че ние сме последните дето " закриват " риболова на този водоем за сега
Хем е успешен , хем жалко за свястния гьол 

Пазача каза че ние сме последните дето " закриват " риболова на този водоем за сега

-
- ще става разбирач
Re: "Закрихме" , на Мурла....
браво колега 

-
- ще става разбирач
Браво за излета и улова,и кофти за гьола.
- flyester
- разбира нещата
Браво хубави риби сте хванали.
Супер риболов сте направили 

Хубави риби.Жалко за язовира,макар и да не ходех там.Знаеш ли каква ще е съдбата му?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- сериозен играч
IDA,разбираш ги ти рибите.евала .
Браво за улова.Като видях снимките и на мен ми се приходи да хвана някой шарко, че скоро не съм ходил, ама по-голям 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
-
- учете се от него
Проблема там е че има течове на стената и шахтата , а това е голям проблем- лятото спада драстично и няколко пъти е бил на ръба да плувнат тонове мъртва риба. Източването е основно заради ремонтите , след което разбрах че ще го пълнят и зарибяват. По-голямата част от рибата която е там , ще я прехвърлят временно в друг водоем ( този до лифта). Дано се оправи , там рибите нарастват много бързо и "държи" над десет вида... Регламента винаги е бил такъв , че се е плащало само такса!!! Вярно , гьола е малко "таласъмски" ...., ама какво по-хубаво от товаdekata написа:Хубави риби.Жалко за язовира,макар и да не ходех там.Знаеш ли каква ще е съдбата му?

Под този до лифта , да нямаш в предвид язовира на Пилев, който е до газ станцията? Защото тоя язовир го познавам и малко е трудно да се излови рибата после . Има много корени и голямо дере, трябва и той да се изпуска инак ловене няма. Поздрави за излета 

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Яяя
Ама то и аз съм ходил там.
Да не забележа.
Поздрави за успешния излет.
Имам един въпрос към Ида.
Да се е чуло някой да е изкарвал хубави сомове там, понеже преди време гъмжеше от дребосъци.
Там ми бяха първите спинингови сомета
А до колкото знам на Пилев водоема не е ли малко трудно и да се влиза, камо ли да се лови
Да не забележа.

Да се е чуло някой да е изкарвал хубави сомове там, понеже преди време гъмжеше от дребосъци.

А до колкото знам на Пилев водоема не е ли малко трудно и да се влиза, камо ли да се лови

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аха не се влиза изобщо. Преди да го вземе под аренда ( аз бях тогава юноша бледенlorda написа:Яяя
Да не забележа.![]()

Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
-
- учете се от него
Лорде , благодаря за поздравите! Сомовете от първото зарибяване ( преди около 6-7 години) са около 12-15 килограмови , само няколко броя са и не се ловят на нищо ( нощния риболов и риболова от лодка са забранени , за щастие). Обаче са се развъдили и в язовира е пълно със 20-сантиметрови сомчета . Има " човечета" които си цопкат на торен , хващат ги и си ги прибират ( малките сомчета били много вкусни , както меню от езици на чучулиги в Италия , например).lorda написа:Яяя
Да не забележа.![]()
Пилев , вече не е "пилев" , гьола го е взел арендатора на Мурла ( Петър Алатинов- Латинката).
Какво ще става по -нататък.

Аз за последните 5 години съм хванал поне 300 шарана и амура от две до пет кила и някой друг тон каракуда

Толстолоби не съм ловил (освен тези дето трябваха за снимките по толстолобската тема) , щото дребни- до 3-3.5кг.
Та , това е за Мурла- ако поразбера нещо допълнително , ще постна!!!!
Поздрави и Успех!
Значи няма информация за изкарани сомове
Странно.
Все се надявах на някой да му тресне
Силно се съмнявам сомовете да са два, три.
За да има толкова много дребни сомета това говори и за сериозна популация на екземпляри не по малки от 10-15 кила, които са способни да хвърлят качествен хайвер.

Странно.
Все се надявах на някой да му тресне

Силно се съмнявам сомовете да са два, три.
За да има толкова много дребни сомета това говори и за сериозна популация на екземпляри не по малки от 10-15 кила, които са способни да хвърлят качествен хайвер.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Браво за излета ама да питам каде се намира язовира