Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

шарани на фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
шарани на фидер
публикувам стара снимкаhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3409039,споделете какви шарани сте хващали на фидер и с какъв монтаж.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- flyester
- разбира нещата
Re: шарани на фидер
Хващал съм шарани на пружина обаче малки от 700 грама до килограм и половина на пружината слагам качамак а на куките слагам царевичка от консерва тази където я продват в хранителните магазини.
-
- фен клуб-скобар
[quote="flyester"]Хващал съм шарани на пружина обаче малки от 700 грама до килограм и половина на пружината слагам качамак а на куките слагам царевичка от консерва тази където я продват в хранителните магазини.[/quot
Имаш сто мнения, пък не знаеш какво е фидер
.
Имаш сто мнения, пък не знаеш какво е фидер

-
- и господ не е толокова добър
Темата е шарани на фидер,а те са:фидер олово,фидер пружина и фидер кошничка.За да не спамя по темата на колегата ще кажа само единия начин.Слагам на основното клипс и на негоили пружина или кошничка в зависимост от това къде ловя.После вирбел и повод с дължина,пак според обсоятелствата.Най големите ми хванати по тоз начин са амур и шаран около 6кг. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Три дена ги търся на Домлян,шараните на фидер,та да си пробвам и новата макара. http://www.cormoran.de/co/de/produkte/r ... -model.htm
Ама нанай си.Нещо ма е натиснал карък и ми бягат по фланга,но ще дойде ден и ша ги скъсам по рисуване.
Ама нанай си.Нещо ма е натиснал карък и ми бягат по фланга,но ще дойде ден и ша ги скъсам по рисуване.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юни 11, 2009 1:55 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Този на единствената снимка в галерията ми е уловен на фидер-основно 0.25,повод 0.18,монтажа-,,несиметричная петля",дет му викат руснаците,първоначално захранвах с обикновена хранилка,след това на нейното място сложих само 20 гр. олово от същия тип хранилка,стръв-царевица от консерва.Фидера е Carp Baggin Machine Feeder на MIDDY, макарата е с марката SOLID на EXORI,с байтрънар.Вадих го сам,без помощници,около 40 минути...
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юни 11, 2009 1:55 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Честно казано,не съм го теглил,но е някъде около 7 кила,може и да е отгоре...Улових го в р.Огоста,привечер,към 21 часа,датата е на снимката...
На мястото,което клъвна,шараните след вземането отпрашват винаги надолу по диагонал към отсрещния бряг,където за тяхно нещастие дъното е чисто...та и този изпълни същия финт и след това трябваше да го измъквам срещу течението-фидера се справи убийствено,накрая ми дожаля за добичето,така го беше изморила пръчката...страшно съм доволен от точно тази пръчка.
На мястото,което клъвна,шараните след вземането отпрашват винаги надолу по диагонал към отсрещния бряг,където за тяхно нещастие дъното е чисто...та и този изпълни същия финт и след това трябваше да го измъквам срещу течението-фидера се справи убийствено,накрая ми дожаля за добичето,така го беше изморила пръчката...страшно съм доволен от точно тази пръчка.
-
А с фидер олово може ли 

Може,що да не може.То според зора.Имам един шестак на който съм вързал байряк и с него си вдигам гълъбите.snegk написа:А с фидер олово може ли

КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- учете се от него

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Юни 11, 2009 1:56 pm, променено общо 1 път.
-
Не е точно така,защото монтажа на фидер оловото е инлайн с косъм.Дефакто си друг монтаж,иначе на него се хващат риби около и над 10кг.
- Rak1
- научил се да хвърля
В случая не се ли губи вече идеята за фидеровия риболов. Този монтаж си е типично шаранджииски.snegk написа:Не е точно така,защото монтажа на фидер оловото е инлайн с косъм.Дефакто си друг монтаж,иначе на него се хващат риби около и над 10кг.
Ето и от мен една тройка от събота

-
И аз това казвам.