Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успешен от към мрени по Янтра на 13.09.2008
- daniel_g
- разбира нещата
Успешен от към мрени по Янтра на 13.09.2008
Айде да ви драсна два-три реда за един наистина успешен излет от към мрени хваната на Янтра в района на Ценово - Долна Студена.
Благодарение на колегата stoinaoff, за което съм му признателен получих информация за местата за риболов, активността на рибата и тактиката на риболов.
Събота сутрин, с гостуващият баджанак се метнахме на колата и директно мястото, където знаех че има шанс да се хване мрена. Баджанака се ориентира към спининга, гонейки кефали, распери и щуки, който знаем че в този район има, а аз директно разпънах плувката и направих 2-3 изтичания на избраното от мен място, като на 2рото изтичане се хвана добра 500гр мренка. Вече бях сигурен, че ще пиша в успешни. Забърках половин пакет ПРОМИКС река с един хляб и сложих една шепа бели червей и подадох 3-4 добри топки, в резултат на което имаше временно затишие, но след 20-30 мин рибата започна да взема регулярно като имаше добри мрени, хубави морунажи и подобаващи кефали, като дори успях на бял червей да закача и една мъздруга, първата през живота ми на рибар. Ловихме към 5-6 часа като резултатът беше към 6-7 кила риба. Най-голямата мрена бе към кило и половина като имаше още 2 към килото, другите бяха по дребни рибета, но наистина голям кеф е 5-10 минутната босрба с големите докато се извадят. Имах и няколко откачания на водени 2-3 мин риби и едно късане. Ето и малко снимки на уловът:

Айде поздрави на всички
Благодарение на колегата stoinaoff, за което съм му признателен получих информация за местата за риболов, активността на рибата и тактиката на риболов.
Събота сутрин, с гостуващият баджанак се метнахме на колата и директно мястото, където знаех че има шанс да се хване мрена. Баджанака се ориентира към спининга, гонейки кефали, распери и щуки, който знаем че в този район има, а аз директно разпънах плувката и направих 2-3 изтичания на избраното от мен място, като на 2рото изтичане се хвана добра 500гр мренка. Вече бях сигурен, че ще пиша в успешни. Забърках половин пакет ПРОМИКС река с един хляб и сложих една шепа бели червей и подадох 3-4 добри топки, в резултат на което имаше временно затишие, но след 20-30 мин рибата започна да взема регулярно като имаше добри мрени, хубави морунажи и подобаващи кефали, като дори успях на бял червей да закача и една мъздруга, първата през живота ми на рибар. Ловихме към 5-6 часа като резултатът беше към 6-7 кила риба. Най-голямата мрена бе към кило и половина като имаше още 2 към килото, другите бяха по дребни рибета, но наистина голям кеф е 5-10 минутната босрба с големите докато се извадят. Имах и няколко откачания на водени 2-3 мин риби и едно късане. Ето и малко снимки на уловът:

Айде поздрави на всички
Re: Успешен от към мрени по Янтра на 13.09.2008
А така, Дидо!!!
Наскубал си ги на собствена територия, ама защо не даде и на Ценко да полови нещо?!
Ще вземе човека да спре да ти идва на гости ако я карате все така
Ти не се ли пробва със спининга или просто мренките те залисаха
Поздрави!

Ти не се ли пробва със спининга или просто мренките те залисаха

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В другата не съм те поздравявал,но тук ще го направя!
Само подобни успехи Дидо!

Само подобни успехи Дидо!

- ceno cenov
- разбира нещата
Абе какво да ловя бре тя тая река ако се засиля ша я прескоча бре. Аз съм свикнал да сложа 200гр. олово и да маам колкото имам сила.Stefko написа:...................... ама защо не даде и на Ценко да полови нещо?!Ще вземе човека да спре да ти идва на гости ако я карате все така
![]()
......

А мрените са супер и изключително борбени. Имаше и няколко късания на добри парчета.
- daniel_g
- разбира нещата
Цено се беше насървил за хищници на спининг, а аз за мренки. Нека още малко да позахладнее и ще започваме да въртим за щуки 

Добре де, аз не мога да разбера следното: ти като му идеш на гости само той лови, а той като ти дойде на гости...пак само той ловиceno cenov написа:Абе какво да ловя бре тя тая река ако се засиля ша я прескоча бре. Аз съм свикнал да сложа 200гр. олово и да маам колкото имам сила.Stefko написа:...................... ама защо не даде и на Ценко да полови нещо?!Ще вземе човека да спре да ти идва на гости ако я карате все така
![]()
......
А и не бях си взел мача та Дидо ми даде неква тояга сигурно хората ме мислеха за овчар, то дори и от ИАРА като минаха само него питаха за билет, сигурно и не разбраха, че и аз съм за риба.
то маи така си и беше.
![]()
А мрените са супер и изключително борбени. Имаше и няколко късания на добри парчета.

Ами можеше поне да се смилиш над него и да му подскажеш да смени оная петица на Мепс дето и за Дунава е голяма с нещо като за тамошните условияЦено се беше насървил за хищници на спининг...

Дидо, чакаме те да дойдеш пак по нашия край, белким видиме хищник тая година

Поздрави!
-
- фен клуб-скобар
Браво.Голям кеф е било.
Още малко и аз ще ги търся тия мряни на Искъра.
Още малко и аз ще ги търся тия мряни на Искъра.
- Vaneto_99
- ще става разбирач
браво
много добър излет си направил

Наслука Колеги!!!
Браво отлични мрени.ДОБЪР УЛОВ ЧЕСТИТО

НЕ ЩЕМ АКЪЛ,ДАЙТЕ НИ ПАРИ!!!
Браво колега,много добър излет сте направили
.

Никога на колене пред когото и да е.
- daniel_g
- разбира нещата
Хайде да ви пусна няколко снимки на уловът от изминалта неделя. Мрената е все още актуалната риба по Янтра и ето резултатът от неделният излет с един колега при село Върбица, Търновско:

Супер си, Дидко! Много яки мрени си изтупал пак
Продължавай в същия дух, че ние тук с Ценко слабичко го раздаваме все още
Поздрави!

Поздрави!
- mitakahristov
- новобранец
браво Дидо,само така..Макарата е в мен вече но не съм я севтосал още..