Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Боядисване на върхове
Модератор: Paublo_Eskobar
- Rak1
- научил се да хвърля
Боядисване на върхове
Предполагам на всеки му се е случвало при определени условия, върха да му се слива с околноста.
В такива моменти риболова става дори и неприятен. Мислех да опитам да ги боядисам с маркер, но представете си какъв мазалник ще се получи след няколко боядисвания.Дайте мнение по въпроса.
В такива моменти риболова става дори и неприятен. Мислех да опитам да ги боядисам с маркер, но представете си какъв мазалник ще се получи след няколко боядисвания.Дайте мнение по въпроса.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Боядисване на върхове
че аз си гледам плувката,не върха,а ако го гледам значи ловя с фидера ,а той си ми е цветен
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
Истинските фидери са с цветни върхове и някои даже светят.
Ако нямаш такъв (като мен) ,в Лакпром продават флуоренсцентна боя.
Ако нямаш такъв (като мен) ,в Лакпром продават флуоренсцентна боя.
- Rak1
- научил се да хвърля
Ами явно не сте ме разбрали. Ще го обясна по друг начин.
Фидера ми е с 4 върха единия от които е зелен а другия е жълт(това са най-често използваните от мен )
Другите два са черен и червен.
На по обрасли водоеми по някой път се налага да се разположиш някъде между треволяка, при което върха ти се пада между погледа и някое зелено(жълто) храстче. При тези условия зеления(жълтия) връх с течение на времето започва да ти се слива с насрещното храстче.
Надявам се така да ме разберете по добре
Фидера ми е с 4 върха единия от които е зелен а другия е жълт(това са най-често използваните от мен )
Другите два са черен и червен.
На по обрасли водоеми по някой път се налага да се разположиш някъде между треволяка, при което върха ти се пада между погледа и някое зелено(жълто) храстче. При тези условия зеления(жълтия) връх с течение на времето започва да ти се слива с насрещното храстче.
Надявам се така да ме разберете по добре

Купуваш от най-близката книжарница,оранжеви ценови етикети и проблема е решен без да мажеш.има различни големини.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
-
- учете се от него
Фидера по "устав" трябва да е успоредно на брега. Пак по "устав" , пред върха се слага стойка и на нея , бял или резедав " екран" , даже е разчертан с вертикални и наклонени линии.
Седиш като тъпанар , не гледаш какво става към водата и все едно че не си на риболов , а свириш във филхармонията и това ти е онова с нотите

- Rak1
- научил се да хвърля
Прав си. Лошото е че по този начин се губи очарованието от риболова. Все едно стоиш пред компютира...IDA написа:Фидера по "устав" трябва да е успоредно на брега. Пак по "устав" , пред върха се слага стойка и на нея , бял или резедав " екран" , даже е разчертан с вертикални и наклонени линии.Седиш като тъпанар , не гледаш какво става към водата и все едно че не си на риболов , а свириш във филхармонията и това ти е онова с нотите
![]()
Това по ми допадаshekira написа:Купуваш от най-близката книжарница,оранжеви ценови етикети и проблема е решен без да мажеш.има различни големини.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Навий им пръстенчета с цветен изолирбанд да стане цветови контраст. На жълтия и оранжевия връх - черен изолирбанд, а на черния връх - жълт или бял изолрбанд.
нямам живарник
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това с екрана съм го виждал на филм, и ми се стори много хитро, иначе не съм го пробвал.
Но ако екрана не е много голям мисля че няма да скрива гледката чак толкоз.Тръбва да се пробва с лист А4 например.
Неудобството е по скоро в носенето - още джундурий в багажа.
Но ако екрана не е много голям мисля че няма да скрива гледката чак толкоз.Тръбва да се пробва с лист А4 например.
Неудобството е по скоро в носенето - още джундурий в багажа.
Верния път е най-къс!
-
- учете се от него
За по-добра видимост, на върхчето се слага едно приспособление за светеща ампула. Вместо ампула 4.5мм. в него се монтира антена за плувка със същия диаметър - червена, оранжева , жълта , зелена или черна. На снимката в средата има точно такова приспособление , с оранжева антена в него , точно във връзка с темата

- Local
- учете се от него
Четейки тази тема, се сетих, че имам едно 3-метрово карбонче на Trabucco, което го ползвам за всичко, просто защото акцията му е от 0 до безкрайност
, даже тази неделя го ползвах на Цонево за пикерче, и пак смятам сега на Жребеца да го мъча. Та какво направих сега, след като ви изчетох мненията. Взех от ярко-зелените етикети за цени, от тези по-големите и по-дълги, изрязах 3 лентички с подходящия диаметър да обхванат върха и ги залепих съвсем внимателно и точно да се получи 7-8см "оцветяване на върха" . Много е ярко и е доста видимо, и го минах с 2 слоя лак, който ползваме за морските чепарета. Да видим на Жребеца как ще ми е цветоусещането. 

Клавиатура риба не лови!!!
-
- разбира нещата
В Бг няма но в белите страни има т.нар. сигнализатори за фидер. Най общо биват два вида: 1 - закача се за върха и представлява нещо като сламка за сок само че пречупена и съсъ сигнален цвят. 2 клипс който се поставя на пръта и представлява нещо като сигнализатор от който излиза един накраиник на който е прикрепен корк или някаква пореста материя, която да прикрепи влакното. Това се използва въвъ силен вятър когато вурха на фидера буквално е въвъ водата. Сигнализатора който също е със сигнслен цвят индикира опъването на влакното и следва кепчосване