Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

ИНФО, ако може ...
Модератор: sapuna
- balky
- научил се да хвърля
ИНФО, ако може ...
Много извинявайте, но понеже сега прохождам в риболова може ли да ме ориентирате къде мога да прочета информация за видовете пръчки и макари.Подариха ми една пръчка с макара, та ме зарибиха, и и аз започнах с това приятно занимание да ходя за риба
) Имах и една друга пръчка, но както бях писал преди време в "Неуспешни" тя ми се счупи на три парчета при едно от замятянията за на дъно.Та сега съм решил да си купя една нова пръчка и една нова макара, моля за вашите насоки на какво да се спря...За момента мога да заделя около 60-70лв., не е кой знае какво но като за начинаеш...Благодаря предварилтелно за информацията

Re: ИНФО, ако може ...
exoribg.com
колега, изтрий темата от Магазина и я премести в раздел ''риболовни такъми'' там има по голяма вероятност да ти отговори някой на питането:)
Поздрави.
Поздрави.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Подарявай пръчката на някои може да е и непознат
Плюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш
.
Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма
- започват пръчки,макари ,стойки,лодки ,такъми,глезотий и край няма,отиде та изгоря -
Пък и най лошото е че и рибата я няма- спасяваи се овреме

И да черпиш кат ме видиш

Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма

Пък и най лошото е че и рибата я няма- спасяваи се овреме

И да черпиш кат ме видиш

Верния път е най-къс!
- balky
- научил се да хвърля
Нека е преместят,няма проблем.. и аз като всеки новобранец в риболова все още се ориентирам..Та търся си нещо което да е по универсално, да може и за дъно и за плувка..Тъй като съм "бомбе" не ми трябва нещо специализирано и скъпо.Живот и здраве по на там ще отделям повече средства за по-маркови и хубави такъми.За сега си търся нещо за около 60-70 лева..Днес започва някакво изложение в НДК, та мисля да ходя да разгледам какво се предлага.Може ли да ми обясните как се тълкуват параметрите на пръчките и макарите(аванси,зъбни колела,акция,либри и т.н.), за да знам какво да гледам ако си харесам нещо..
Немаш си и на идея Весо колко е правveso написа:Подарявай пръчката на някои може да е и непознатПлюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш
![]()
.
Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма- започват пръчки,макари ,стойки,лодки ,такъми,глезотий и край няма,отиде та изгоря -
Пък и най лошото е че и рибата я няма- спасяваи се овреме![]()
И да черпиш кат ме видиш![]()

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
...или дебни наоколо някой като се разпродава, излизат доста хубави такъмчета и може да се укомплектоваш за 60-70лв с нещо прилично, макар и втора употреба...аз мисля другата седмица да пусна някои пръчки и макари, които ще са на доста добра цена...макарите са плувкарски със сигурност, но за пръчките още умувам кои да са... 

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

В твоя случай най-добре ще е фидерхем за дъно ,хем за плувка 

-
- ще става разбирач
В евроланд продават спининги по 12 лева made in China
, пушка са говоря сериозно

късмет работа . .
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Вариант е телескопче 3-3,30м с акция 30-80гр.Имам такова на Jaxon Saturn Tele Carp 330 и е постоянен мой спътник!Не е излизало от багажника ми през последните две години!Ловил съм както ситни червеноперки,така и двукилограмови шарани!И воблерчета и блесни съм въртял,а и за дънце съм го ползвал!Ако не си претенциозен,нещо от сорта би бил твоят избор! 

-
- учете се от него
Ей тая , става за всичко: за плувка , за мач , за бомбарди и сбиролино , за спининг , за фидер , за дъно , за булдо....:
http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 016fce22ea
Ползвам я повече от 5 години без забележки , като става дума за всякакъв калибър и вид риби до 4-5 килограма
Има го и в галерията ми , на няколко места 
http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 016fce22ea
Ползвам я повече от 5 години без забележки , като става дума за всякакъв калибър и вид риби до 4-5 килограма

- Бисо
- сериозен играч
asini написа:Немаш си и на идея Весо колко е правveso написа:Подарявай пръчката на някои може да е и непознатПлюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш
![]()
.
Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма- започват пръчки,макари ,стойки,лодки ,такъми,глезотий и край няма,отиде та изгоря -
Пък и най лошото е че и рибата я няма- спасяваи се овреме![]()
И да черпиш кат ме видиш![]()
Сега по темата-Виждал съм по магазините пръчки на Filstar 2,70м.(не мога да кажа точния модел за съжаление) на две части с акция, ако не се лъжа 100-150гр.Малко е множко за блеснарка, но е лека и ще върши работа за всякакъв вид риболов като за начинаещ

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... d=432,270м най добре-това за въдицата,а това е макарата-общо около 40-50 лв,за другите пари си купи куки плувки корда и наслука :Dhttp://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_ ... cts_id=762