ИНФО, ако може ...

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ИНФО, ако може ...

Мнение от balky »

Много извинявайте, но понеже сега прохождам в риболова може ли да ме ориентирате къде мога да прочета информация за видовете пръчки и макари.Подариха ми една пръчка с макара, та ме зарибиха, и и аз започнах с това приятно занимание да ходя за риба :)) Имах и една друга пръчка, но както бях писал преди време в "Неуспешни" тя ми се счупи на три парчета при едно от замятянията за на дъно.Та сега съм решил да си купя една нова пръчка и една нова макара, моля за вашите насоки на какво да се спря...За момента мога да заделя около 60-70лв., не е кой знае какво но като за начинаеш...Благодаря предварилтелно за информацията
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ИНФО, ако може ...

Мнение от lud_007 »

exoribg.com
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

колега, изтрий темата от Магазина и я премести в раздел ''риболовни такъми'' там има по голяма вероятност да ти отговори някой на питането:)
Поздрави.
Изображение
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Подарявай пръчката на някои може да е и непознат :lol: Плюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш :!: :shock: .
Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма :idea: - започват пръчки,макари ,стойки,лодки ,такъми,глезотий и край няма,отиде та изгоря -
Пък и най лошото е че и рибата я няма- спасяваи се овреме :idea: :wink:
И да черпиш кат ме видиш :lol: :wink:
Верния път е най-къс!
Аватар
balky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от balky »

Нека е преместят,няма проблем.. и аз като всеки новобранец в риболова все още се ориентирам..Та търся си нещо което да е по универсално, да може и за дъно и за плувка..Тъй като съм "бомбе" не ми трябва нещо специализирано и скъпо.Живот и здраве по на там ще отделям повече средства за по-маркови и хубави такъми.За сега си търся нещо за около 60-70 лева..Днес започва някакво изложение в НДК, та мисля да ходя да разгледам какво се предлага.Може ли да ми обясните как се тълкуват параметрите на пръчките и макарите(аванси,зъбни колела,акция,либри и т.н.), за да знам какво да гледам ако си харесам нещо..
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

veso написа:Подарявай пръчката на някои може да е и непознат :lol: Плюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш :!: :shock: .
Влезе ли ти люспата в главата оттърване няма :idea: - започват пръчки,макари ,стойки,лодки ,такъми,глезотий и край няма,отиде та изгоря -
Немаш си и на идея Весо колко е прав :D Сега по темата-Виждал съм по магазините пръчки на Filstar 2,70м.(не мога да кажа точния модел за съжаление) на две части с акция, ако не се лъжа 100-150гр.Малко е множко за блеснарка, но е лека и ще върши работа за всякакъв вид риболов като за начинаещ :wink:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

...или дебни наоколо някой като се разпродава, излизат доста хубави такъмчета и може да се укомплектоваш за 60-70лв с нещо прилично, макар и втора употреба...аз мисля другата седмица да пусна някои пръчки и макари, които ще са на доста добра цена...макарите са плувкарски със сигурност, но за пръчките още умувам кои да са... 8)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

В твоя случай най-добре ще е фидерхем за дъно ,хем за плувка :P
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

В евроланд продават спининги по 12 лева made in China :), пушка са говоря сериозно
късмет работа . .
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вариант е телескопче 3-3,30м с акция 30-80гр.Имам такова на Jaxon Saturn Tele Carp 330 и е постоянен мой спътник!Не е излизало от багажника ми през последните две години!Ловил съм както ситни червеноперки,така и двукилограмови шарани!И воблерчета и блесни съм въртял,а и за дънце съм го ползвал!Ако не си претенциозен,нещо от сорта би бил твоят избор! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ей тая , става за всичко: за плувка , за мач , за бомбарди и сбиролино , за спининг , за фидер , за дъно , за булдо....:

http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 016fce22ea

Ползвам я повече от 5 години без забележки , като става дума за всякакъв калибър и вид риби до 4-5 килограма :D Има го и в галерията ми , на няколко места 8)
Изображение
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

asini написа:
veso написа:Подарявай пръчката на някои може да е и непознат :lol: Плюи си в пазвата и се прекръсти три пъти,и си пожелай никога да не барваш такова нещо ,може и свещ да си запалиш :!: :shock: .
Немаш си и на идея Весо колко е прав :D Сега по темата-Виждал съм по магазините пръчки на Filstar 2,70м.(не мога да кажа точния модел за съжаление) на две части с акция, ако не се лъжа 100-150гр.Малко е множко за блеснарка, но е лека и ще върши работа за всякакъв вид риболов като за начинаещ :wink:
:shock: :shock: :shock: Аре ме светни,КАК :shock: ще водиш блесна-2:3:4......15гр.,да не говорим за некаква плувка.Мани бегай,по-добре си трай
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
sharo1

Мнение от sharo1 »

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... d=432,270м най добре-това за въдицата,а това е макарата-общо около 40-50 лв,за другите пари си купи куки плувки корда и наслука :Dhttp://www.vidrax-fishing.com/catalog/product_ ... cts_id=762
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”