Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

С една блесна и два воблера по целия Юг!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
С една блесна и два воблера по целия Юг!
Здравейте колеги,
На НС-4 на Жребчево бях три дни и две нощи, ядох пих и се веселих и дори рибка полових. Носех си една единствена въдица-блеснарка Ugly Stik и кутията с изкуствените примамки, както и кепчето. Първият ден обиколих 12 километра от брега и хванах един -единствен костур на малка въртяща блесна, българско менте на Меппс. Ето рибето:

Пуснах го естествено да си плува, но на другата сутрин бях рано-рано на един скалист залив, пробвах поред всички примамки и пак удари само на блесната-менте. Вижте:

С едната ръка тегля въдицата, а с другата снимам, но после се отказах от тоя номер, защото почна гол след гол от ето такива разбойници:

Хванах над десетина, като последните два бяха най-едри:

Всички риби своевременно ги върнах обратно. А в 10 часа спря да кълве и аз бегом към лагера:

Пускам тази снимка, защото дава представа за мащаба на срещата!
Следобед към 17 часа взех със себе си Рапалката и Слави, сина на Митев и айде на същия залив. И пак кълве на това пусто менте само, хванах общо 6 костура. Момчетата също хванаха костури, а на една по-голяма въртяща блесна на Мепс закачиха литрова щука, но я отърваха при ваденето. Дадох им един Лусокс специално за щука, но никой не го и помириса дори.
В неделя пътувах до Бургас в суперприятната компания на Илия Снегк и жена му, а оттам с автобуса до Царево, откъдето ме взе Ивайло Ангелов и ме отведе на къшата си в Кости. Невероятно красиво място!
В понеделник сутринта вече бях на река Велека на големия мост:

Минах през почти непроходими шубраци и се нагледах на райски красоти, вижте ги и вие:

Като си отдъхнах от замайването, сетих се, че имам и въдица и пак започнах упражнението с пробването на различни примамки. Този път въртящите блесни бяха пълен провал, силиконките също, клатушките и гагалягите - капо, но нещата се промениха като закачих тази миниатюрна рапалка:

На третото замятане се излупа първият лупавец, така местните наричат речния кефал:

Снимах го и обратно да плува. На този вир извадих още две мерни риби, а на друг вече воблер, купен от Америка - Бизи Дъклинг, бял и тумбест се закачи трофеен кефал, над кило и половина, но се заби в едни клонаци и си замина заедно с воблера. Върнах рапалката и на следващите вирове дръпнах още 3 клена и пак - релийз. Накрая стигнах до вира при въжения мост, вижте какво чудо е:

Тук на бърза ръка хванах шест клена и ги сложих в живарника, за да мога да ги снимам. Седмият обаче направи същото упражнение, като трофейния кефал в началото и воблерчето си замина. Пробвах други воблери, дори и един впечатляващ попър, но това беше за този ден.

И тези след снимката си заминаха в реката, а аз и досега съм зашеметен от всичко преживяно.
Пожелавам ви и на вас подобни екскурзии в рая на риболовците!
Прибрах се снощи и се чувствам по-млад с десет години
Наслука!
На НС-4 на Жребчево бях три дни и две нощи, ядох пих и се веселих и дори рибка полових. Носех си една единствена въдица-блеснарка Ugly Stik и кутията с изкуствените примамки, както и кепчето. Първият ден обиколих 12 километра от брега и хванах един -единствен костур на малка въртяща блесна, българско менте на Меппс. Ето рибето:

Пуснах го естествено да си плува, но на другата сутрин бях рано-рано на един скалист залив, пробвах поред всички примамки и пак удари само на блесната-менте. Вижте:

С едната ръка тегля въдицата, а с другата снимам, но после се отказах от тоя номер, защото почна гол след гол от ето такива разбойници:

Хванах над десетина, като последните два бяха най-едри:

Всички риби своевременно ги върнах обратно. А в 10 часа спря да кълве и аз бегом към лагера:

Пускам тази снимка, защото дава представа за мащаба на срещата!
Следобед към 17 часа взех със себе си Рапалката и Слави, сина на Митев и айде на същия залив. И пак кълве на това пусто менте само, хванах общо 6 костура. Момчетата също хванаха костури, а на една по-голяма въртяща блесна на Мепс закачиха литрова щука, но я отърваха при ваденето. Дадох им един Лусокс специално за щука, но никой не го и помириса дори.
В неделя пътувах до Бургас в суперприятната компания на Илия Снегк и жена му, а оттам с автобуса до Царево, откъдето ме взе Ивайло Ангелов и ме отведе на къшата си в Кости. Невероятно красиво място!
В понеделник сутринта вече бях на река Велека на големия мост:

Минах през почти непроходими шубраци и се нагледах на райски красоти, вижте ги и вие:

Като си отдъхнах от замайването, сетих се, че имам и въдица и пак започнах упражнението с пробването на различни примамки. Този път въртящите блесни бяха пълен провал, силиконките също, клатушките и гагалягите - капо, но нещата се промениха като закачих тази миниатюрна рапалка:

На третото замятане се излупа първият лупавец, така местните наричат речния кефал:

Снимах го и обратно да плува. На този вир извадих още две мерни риби, а на друг вече воблер, купен от Америка - Бизи Дъклинг, бял и тумбест се закачи трофеен кефал, над кило и половина, но се заби в едни клонаци и си замина заедно с воблера. Върнах рапалката и на следващите вирове дръпнах още 3 клена и пак - релийз. Накрая стигнах до вира при въжения мост, вижте какво чудо е:

Тук на бърза ръка хванах шест клена и ги сложих в живарника, за да мога да ги снимам. Седмият обаче направи същото упражнение, като трофейния кефал в началото и воблерчето си замина. Пробвах други воблери, дори и един впечатляващ попър, но това беше за този ден.

И тези след снимката си заминаха в реката, а аз и досега съм зашеметен от всичко преживяно.
Пожелавам ви и на вас подобни екскурзии в рая на риболовците!
Прибрах се снощи и се чувствам по-млад с десет години

Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: С една блесна и два воблера по целия Юг!
Това си е цял риболовен поход - браво Доценте !
Верния път е най-къс!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Поздрави Доценте,екстра си си прекарал 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Браво за излета супер е ,но тези кефали които пише .. плуват обратно на снимката в кепа ми се струва че малко трудно ще заплуват
Аиде чао ,поздрави за улова.. 

-
- ще става разбирач
Браво и голямо благодаря,че и нас ни направи съпричастни с тези красоти които си снимал

доценте, ако решиш да сменяш аватара

Последно промяна от Jechev на Чет Сеп 25, 2008 11:26 pm, променено общо 1 път.
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

- krokibg
- учете се от него
Доценте,възхищавам се на духъ който имаш.точно като младеж си и наистина си направил цяло околосветско пътешествие.Благодарим ти че ни направи съпричасни на красотите на които си се радвал.Какви ти бяха моделите воблери за да мога да ти подаря същите.Продължавай да ни радваш с такива резултати и да учиш децата на любимото ни хоби.Поздрав и 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Любо, ако не си доволен от Fireblood-а, приемам подаръци и аз...

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

- krokibg
- учете се от него

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И АззззззззззззззззKrokibg написа:![]()
![]()

Браво Доценте за разказа и

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Добре си изкарал
само дето надъха малкия и сега треба да купувам разни воблери/Любака му подари една кутийка с блесни
/ 

Митев, и не само твоя. Ако знайш аз сега на какво съм тегло..."кога ще ходим пак?..", "тази ли ще ми купиш?..." "коя от Тези ми подаряваш?..." и т. н.
Евала Доценте - шапка ти свалям!
Евала Доценте - шапка ти свалям!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Браво Доценте,на втората снимка където сте били на залива преди години се вадеха костури около кило,но сега зодата е много паднала и явно е по други места.За разказа и похода нямам думи,велик си 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Бате Коко отново доказа,че еднакво добре борави както с писеца,така и с пръчката!