Мотор за лодка "Johnson" sea horse 25 hp

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Монте кристо 55
новобранец
новобранец

Мотор за лодка "Johnson" sea horse 25 hp

Мнение от Монте кристо 55 »

Здравейте,

Започвам с това че съм нов във форума и скам да се консултирам с който разбира от мотори за лодки.Каня се да си купувам мотор Johnson 25 коня втора ръка модела е стар 2 тактов.

Моля ако някой може да ме посъветва на какво да обърна внимание когато ходя да го оглеждам?

Предварително Благодаря на отзовалите се
Последно промяна от Монте кристо 55 на Пет Сеп 26, 2008 12:29 pm, променено общо 1 път.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мотор за лодка "Johnson" sea wolf 25 hp

Мнение от VGS »

Освен външния вид може да се поинтересуваш колко е работил.
Следва тест , но не на сухо, най добре в някаква вана , бъчва или кофа , ако няма нещо специално по предназначение, съответно ако не е в употреба на лодка във вода. Отваряш капака, оглеждаш за чернилки или намалявания там където не трябва, проверяваш дали не са изпуснали някоя от гарнитурите. Докосваш с цел дали не е топъл случайно, дърпаш смукач и трябва до 5 дърпания да запали(ако няма стартер), наблюдаваш охлаждането(за 25 коня трябва да има доста силна струя), изчакваш 5 мин да позагрее малко и изключваш смукача напълно, хода на свободна без газ трябва да е спокоен и не прекалено висок. Може да провериш как включва на скорост, НО не ти препоръчвам да го правиш ако мотора не е на лодка която е във вода.(Ако е потопен в малък съд и мотора не е закрепен стабилно по добре не докосвай скоростното лостче). При топъл мотор без или със съвсем малко смукач трябва да запали съвсем лесно т.е. до 2-3 опъвания, евентуално ако няма стартер.
Като, ако го купиш му сложи добри свещи, смени му маслото на скоростната кутия и го карай винаги с точно определената му двутактова смес съответно с подходящото масло (има различни, гледай спецификациите).
Така наблюдавам аз, и така бих направил също. В последните 3 години съм купувал 5 мотора и 4 различни лодки, но избора го правиш ти , както и нещата които трябва да наблюдаваш. И все пак 100% гаранция няма, че мотора ще е супер.
Все пак не купуваш от магазин.

Поздрави и приятни емоции :)
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Мотор за лодка "Johnson" sea wolf 25 hp

Мнение от Тедо »

колко стар?
щото аз така се набутах с един 40 годишен мотор от немския е-бей... за около 6 месеца намерих майстор да го пусне в движение и да мога да го продам...

наистина всеки сам си преценява възможностите, но не те съветвам да взимаш повече от 15 годишен мотор...
Монте кристо 55
новобранец
новобранец

Re: Мотор за лодка "Johnson" sea horse 25 hp

Ами какво да ви кажа ходих ,гледах май е доста стар отстрани имаше една метална пластинка с № на модела
Johnson 25 hp sea horse модел №25R71F и B10696.Продавача незнаеше коя година според мен поне 15г на вид запазен,искаше му 1000лв и за 5-10мин тънък пазарлък и бая огл;еждания и подмятания за годините на мотора беше готов да го даде за 900лв.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

При пробата завърти маховика. Трябва да се усеща компресията на цилиндрите. За да можеш да прецениш на ръка трябва да опиташ същото и с мотор които си сигурен, че е добър. По точния метод е да замериш компресията.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

"Графе",добре дошъл.Темата ти е за раздел "Екипировка".Има доста писано там,пък и познавачите са повече.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Монте кристо 55
новобранец
новобранец

Според Вас колко е нормалния разход на бензин моточас на такъв мотор при условие че е с добра центровка?
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Нормалех ход, 4-5 л на час, на обороти да падне до 1,5 а на почти пълна газ гаранция над 5-6л
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Добър е мотора за тази лодка.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
pastarvata
новобранец
новобранец

Мнение от pastarvata »

Всъщност никаде не казваш за какво корито ще го вземаш тоя мотор
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Стар двутактов
колко работил,25к подвижна бензиностанция,най вероятно и вече е към края на живота си
не бих го взел и да ми го подарят,камо ли да рискувам да вляза в морето с това чудо.
мое мнение.
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

разходът на нов 2Т /без електронен инжекцион/ при пълна газ е над 10л/час - имайте предвид, че 2Т харчат около 30% повече от 4Т и това за еднакво стари мотори...

чисто нов 25кс 4Т харчи макс 9л/час... Нормално каране 5-6л/час... Тролинг до 1л/час. То от икономия на бензин няма да забогатееш, защото 1 час на макс газ минаваш 30-ина километра и повече, но не забравяй и че 2Т е доста неприятен при тролинг /особено с попътен вятър всичкия пушек е в теб/...

Поне има ли стартер, дистанционно у-ие? 1000лв не са малко пари...

Помисли и за варианта нов на изплащане... Колко е голяма лодката?
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Споделям мнението на Тедо, по-добре нов на изплащане, и съм се омирисвал при тролинг и съм чистил свещи в средата на гьола, та вече двутактов само инжекцион, или по-добре 4тактов. А и забравих разхода е 18-19 л. на час при пълни обороти, наистина е подвижна бензиностанция.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

сложи и на 10л бензин и 300гр.пълна синтетика още към 10 кинта
смятай.
Изображение
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Колега мотора да не е от Видин. Ако е от там не го взимай.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”