Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

велико търново
Модератор: sapuna
-
- новобранец
велико търново
здравейте,колеги!
от доста време отдавна чета мненията и случки тук и сега вече се регистрирах :D :D :D
тъй като знам че се задават [size=18][/size][b]евентуално[/b][size=12][/size]няколко почивни дни(3-4-5-6 септември)които зависят от шефа(и той е регистриран тук :lol: :lol: :lol: ) искам да попитам за прясно инфо за риболова по този край от който съм и аз :wink:
благодаря за което!!!!!
от доста време отдавна чета мненията и случки тук и сега вече се регистрирах :D :D :D
тъй като знам че се задават [size=18][/size][b]евентуално[/b][size=12][/size]няколко почивни дни(3-4-5-6 септември)които зависят от шефа(и той е регистриран тук :lol: :lol: :lol: ) искам да попитам за прясно инфо за риболова по този край от който съм и аз :wink:
благодаря за което!!!!!
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
здрасти колега,
на 11 -13 юли минахме с моята "кака" през региона и половихме малко риба. ... но не точно в Търново, а в село Драганово (малко след Долна Оряховица). Зад мелницата има един мноо як (леко заблатен) гьол в който се изкефих на червеноперка и каракуда, излезе и една солидна платика около 800гр. Не разполагахме с много време, тъй като започна да гърми и тряска и се принудихме да свием карбоните набързо
. Но риба има и то хубава, един местен дядка ми сподели че излизала и хуууубава щука на рибе, ама нямах време да я пробвам. Освен на мелницата след селото (посока Попово) има още един водоем ... мисля че са корекции на Янтра ... и там имало щука на поразия .... Освен това колеги тук споделиха, че в района имало и язовир...
така че ... газ и пълни живарници ви желая!

(виж тук ...)
http://forum.nariba.com/viewtopic1469.html
на 11 -13 юли минахме с моята "кака" през региона и половихме малко риба. ... но не точно в Търново, а в село Драганово (малко след Долна Оряховица). Зад мелницата има един мноо як (леко заблатен) гьол в който се изкефих на червеноперка и каракуда, излезе и една солидна платика около 800гр. Не разполагахме с много време, тъй като започна да гърми и тряска и се принудихме да свием карбоните набързо

така че ... газ и пълни живарници ви желая!

(виж тук ...)
http://forum.nariba.com/viewtopic1469.html
-
- новобранец
manutosko говори така защото с него(и компания) където и да отидем се набляга на огнената вода(видно е от галерията му!!!!!!) и лафа на деня е:"тука риба нема" с който е даден старта на веселбата!!!!!!
иначе последната му снимка е точно от великотърновският край!!!!!!
а за щуката до драганово.....
ние -с manutosko и сие ходим на старото корито на янтра(с.върбица) и това е един от любимите ми излети,но е още доста рано!!!!
когато започне да се бере царевицата и ние започваме "да берем"!!!!
мога да твърдя че това е един от най-емоционалните видове риболов на който аз ходя наравно с кефала есента на жабе и рибе!!!!
точно затова искам info от колеги!!!!!
иначе последната му снимка е точно от великотърновският край!!!!!!
а за щуката до драганово.....
ние -с manutosko и сие ходим на старото корито на янтра(с.върбица) и това е един от любимите ми излети,но е още доста рано!!!!
когато започне да се бере царевицата и ние започваме "да берем"!!!!
мога да твърдя че това е един от най-емоционалните видове риболов на който аз ходя наравно с кефала есента на жабе и рибе!!!!
точно затова искам info от колеги!!!!!
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Кажи ми нещо повече за с. Върбица, плийз ... мойта кака има роднини там и сигурно ще ходим наесен ... къде, как и каво се лови там? ...
Предварително тенкс за информацията...
А инче ... нема нищо лошо в "огнената вода" ...
алкоголь ... богоугодное дело есть ... духа укрепляеть и тело крепче становиться ...
... ма се пак е хубаво да се редуват две "тука риба има" с едно "тука риба нема" ...

Предварително тенкс за информацията...
А инче ... нема нищо лошо в "огнената вода" ...

алкоголь ... богоугодное дело есть ... духа укрепляеть и тело крепче становиться ...

-
- новобранец
всеки сезон ходя там поне 5-6 пъти,но тъй като от 2 години се установих в софия миналият посетих гьола само веднъж(с manutosko!!!!)
след като излезеш от върбица има мост,от дясно ти се пада смесито на янтра и росица,а от ляво започва корекцията.
в началото там е доста плитко и аз така обичам!!!!!!!
ние ловим на малки каракудки около 6-8 см. на тапи и дълбочина зависеща от конкретното място.
понеже там ширината на корекцията не е голяма позволява да се замята и до отсрещният край,където няма толкова много места и там се забелязва значително по-голяма активност на гадовете!
но когато "ТЯ" е гладна където и да и подадеш атакува.....
случвало ми се е доста често още по-тъмно(около 4:30-5,тогава отиваме)да хвърлим по една тапа за проба в тъмнината и след около 20 секунди да се чуе само "пльонк" което значи че "госпожата" и грабнала пратката!!!!след това се сещате за какво става въпрос!!!!
аз лично не съм хващал по-големи екземпляри от 60-70 см,но имаме излет за който малко хора ми вярват на който аз, брат ми и един френд имахме 48 парчета хванати на площ около 20 кв.м.!
имахме чувството че извираха отдолу!!!
знам а и всички ми казват че това се случва веднъж на 10 години,но...
стана точно при нас!
имало е и случаи когато до към 15(до тогава стоим) да имам само 1,2 и още толкова удари!!!!
по това време е доста обрасла,а и има доста водорасли,но към 1-10 октомври те падат на дъното и става перфектно!!!!
иначе по-надолу и по-надълбоко ловят доста едра каракуда,хващали сме и червеноперка когато сме оставали без каракудки за стръв,а иначе има и костур,но не знам защо по-големи от педя не съм виждал да вади някой!!!!
сигурно тормоза който "госпожата" му налага му идва в повече!!!
надявам се че съм бил полезен и наслука
след като излезеш от върбица има мост,от дясно ти се пада смесито на янтра и росица,а от ляво започва корекцията.
в началото там е доста плитко и аз така обичам!!!!!!!
ние ловим на малки каракудки около 6-8 см. на тапи и дълбочина зависеща от конкретното място.
понеже там ширината на корекцията не е голяма позволява да се замята и до отсрещният край,където няма толкова много места и там се забелязва значително по-голяма активност на гадовете!
но когато "ТЯ" е гладна където и да и подадеш атакува.....
случвало ми се е доста често още по-тъмно(около 4:30-5,тогава отиваме)да хвърлим по една тапа за проба в тъмнината и след около 20 секунди да се чуе само "пльонк" което значи че "госпожата" и грабнала пратката!!!!след това се сещате за какво става въпрос!!!!
аз лично не съм хващал по-големи екземпляри от 60-70 см,но имаме излет за който малко хора ми вярват на който аз, брат ми и един френд имахме 48 парчета хванати на площ около 20 кв.м.!
имахме чувството че извираха отдолу!!!
знам а и всички ми казват че това се случва веднъж на 10 години,но...
стана точно при нас!
имало е и случаи когато до към 15(до тогава стоим) да имам само 1,2 и още толкова удари!!!!
по това време е доста обрасла,а и има доста водорасли,но към 1-10 октомври те падат на дъното и става перфектно!!!!
иначе по-надолу и по-надълбоко ловят доста едра каракуда,хващали сме и червеноперка когато сме оставали без каракудки за стръв,а иначе има и костур,но не знам защо по-големи от педя не съм виждал да вади някой!!!!
сигурно тормоза който "госпожата" му налага му идва в повече!!!
надявам се че съм бил полезен и наслука