Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Може ли някои да ми каже на какво дава рибата на яз.Доспат!!
Модератор: Paublo_Eskobar
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
Може ли някои да ми каже на какво дава рибата на яз.Доспат!!
Може ли някои да ми каже на какво дава рибата на яз.Доспат.
Благодаря предварително !!!!
Благодаря предварително !!!!

Последно промяна от VEVO Fishera на Вто Авг 16, 2005 10:31 am, променено общо 2 пъти.
Абсолютно всичко е абсолютно относително!
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
дава
за Доспат зависи точно къде си .Язовира е много голям и има доста разлика в местата.Основното е :
на торен -костур ,таранка ,червеноперка , бабушка,шаран. На царевица много червеноперка и бабушка .На бял костур таранка а ако имаш късмет може да удари и пастърва .Всичко това е на дъно .Водата е ммого топла и рибата се е дръпнала на дълбокото . Не е валяло поне 10 дена и водата е ненормално топла за язовира .Нивото също е паднало доста а преди 5 дена го изпуснаха с около метър и два дена нищо не бутна никъде. НА плувка уклей на бял ама трябва да захраниш и да се молиш да не те надуши костура -))
на торен -костур ,таранка ,червеноперка , бабушка,шаран. На царевица много червеноперка и бабушка .На бял костур таранка а ако имаш късмет може да удари и пастърва .Всичко това е на дъно .Водата е ммого топла и рибата се е дръпнала на дълбокото . Не е валяло поне 10 дена и водата е ненормално топла за язовира .Нивото също е паднало доста а преди 5 дена го изпуснаха с около метър и два дена нищо не бутна никъде. НА плувка уклей на бял ама трябва да захраниш и да се молиш да не те надуши костура -))
- VEVO Fishera
- научил се да хвърля
- Agent Vassilev
- новобранец
Праеди по-малко от месец един приятел ходи на Доспат за пъстърва. Каза, че кълвяла добре на изкуствена муха с булдо вместо плувка. Похвали се, че е хванал 6 пъстърви около 20-25 сантиметрови. Аз не знам каква е пъстървата там - балканка или американка... ако е американка е жалко, че е унищожил потенциални 6 хубави блюда, защото американката става доста по-голяма от 25 см...
Някой може ли да каже каква пъстърва има там?
Някой може ли да каже каква пъстърва има там?
- Agent Vassilev
- новобранец
- barutchiata ©
- Администратор
-
- сериозен играч
За втори път се дъня в този форум
Моля отново за извинение.Пак между редовете съм чел
За американска и дъгова чета а си мисля за красивата балканка
Ами да според дебелите книги това си е една и съща риба .
А колегата не знам всъщност какво различава .Както лина на едно място е черен а на друго зелен така и с пъстървата е така.Понякога в зависимост от пола на рибите има малки разлики и в оцветяването а много зависи от хранителна база ,кислородно съдържание , кой сезон е хваната ( примерно колкото е по близко до размнойителния ,толкова е с по наситени цветове)
И на края КОЛЕГИ...ОТНОВО СЕ ИЗВИНЯВАМ
ПС.Има и такъв вид ..които са сребристи но не са внесени в БГ.така че няма как да я има :-/

Моля отново за извинение.Пак между редовете съм чел

За американска и дъгова чета а си мисля за красивата балканка

Ами да според дебелите книги това си е една и съща риба .
А колегата не знам всъщност какво различава .Както лина на едно място е черен а на друго зелен така и с пъстървата е така.Понякога в зависимост от пола на рибите има малки разлики и в оцветяването а много зависи от хранителна база ,кислородно съдържание , кой сезон е хваната ( примерно колкото е по близко до размнойителния ,толкова е с по наситени цветове)
И на края КОЛЕГИ...ОТНОВО СЕ ИЗВИНЯВАМ
ПС.Има и такъв вид ..които са сребристи но не са внесени в БГ.така че няма как да я има :-/

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба