Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Какьв мотор да си купя
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Какьв мотор да си купя
Эдравеите колеги,пускам таэи тема поради многото коментари от страна на некомпетентни колеги.Имам лодка китаика НАВИГАТОР и искам да си купя двигател.Вьпроса е ел. до 40lbs или бензинов до 2,5кс .Влодката щте се возим 2 по 100кг и щте я полэвам эа тролинг.Иэкажете компетентно мнение .Благодаря предварително. 

-
- сериозен играч
Re: Какьв мотор да си купя
Колега,имах същата лодка и я карах с ел.мотор 44 либри и с бензинов.
Според мен ще ти върви безупречно и с двата,просто с бензина имаш по-голяма автономия.
Ако си с оригиналния транец занеси го да подсилят заварките и сложи 2 шинички допълнително.
Сложи по-широка дъска ако си с бензинов мотор( когато стягаш крилчатките опират в лодката и ще я повредиш)
така ще се повдигне малко.
П.П Ако не ти е ясно питай,ще ти отговоря.
Според мен ще ти върви безупречно и с двата,просто с бензина имаш по-голяма автономия.
Ако си с оригиналния транец занеси го да подсилят заварките и сложи 2 шинички допълнително.
Сложи по-широка дъска ако си с бензинов мотор( когато стягаш крилчатките опират в лодката и ще я повредиш)
така ще се повдигне малко.
П.П Ако не ти е ясно питай,ще ти отговоря.
ribara77, ако си сериозен тролист /нова дума/ribara77 написа:Вьпроса е ел. до 40lbs или бензинов до 2,5кс .Влодката щте се возим 2 по 100кг и щте я полэвам эа тролинг.

Това нещо с пълен резервоар /1л./ ти гарантира 8 часа тролене /многократно проверено на практика/, тежи само 13 кг , 1500лв. Понякога 8 часа не стигат , доливам.
Ел.моторите са за краткотрайни еднодневни излети , за многодневни си требе агрегат или ремарке с акумулатори.
ps:не съм дилър никому
На платено не одим !
Здравей, колега. Ще те помоля да прочетеш ПРАВИЛАТА на форума и пак да пуснеш мнението си, ако искаш. 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Лодките Навигатор са много видове има такива с транец р-ри 3,00м. 3,2м. 3,6м. с оребрено дъно, с алуминиево дъно.