Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Списък на язовирите - свободни , платени и тн
Модератор: sapuna
- daniel_g
- разбира нещата
Списък на язовирите - свободни , платени и тн
Виждам, че има доста теми за язовирите в Бг, кой с какъв статут е, може ли да се лови и тн, та ето една таблица от вестник Дневник от 9.10.2008г :
Списък на категоризацията на държавните водоеми в рибностопанско отношение..............

http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=37133
Списък на категоризацията на държавните водоеми в рибностопанско отношение..............
http://gallery.nariba.com/showphoto.php?photo=37133
Re: Списък на язовирите - свободни , платени и тн
Където пише "Стопански риболов", какво означава?
Че е платен ли или че е забранен любителския риболов?
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Предполагам че на повечето язовири, предназначени за стопански риболов може да се практикува и любителски срещу определената от арендатора такса. Видях в списъка язовири, които са платени и срещу тях пишеше "стопански риболов".Javor написа:Където пише "Стопански риболов", какво означава?
Иначе браво на Даниел за списъка и мерси!
И да не забравяме темата за КРЪСТНИЦАТА ей

“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
for it is a human number
Колеги,някой има ли информация под какъв статут е яз.Извор? /след Радомир по пътя за Кюстендил/
-
- ще става разбирач
Качеството е малко аля -уля-нищо се не види
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- krokibg
- учете се от него
jporlando написа:Колеги,някой има ли информация под какъв статут е яз.Извор? /след Радомир по пътя за Кюстендил/
Стопански риболов !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Искам да обясня по-подробно за какво става въпрос !!!Язовирите,които са за стопански риболов,се дават под аренда и човека който си плаща наема и го стопанисва ще решава дали ще пуска риболовци-любители да ловят срещу заплащане или ще го забрани за риболов.Що се отнася до язовирите за любителски риболов,те колкото и да се роптае,пак ще бъдат давани под наем или аренда но арендатора ще трябва да зарибява водоема и да пуска същевременно рибари да ловят без да взима пари за това.Нещата при това положение са зле от гледна точка на това че на тези за любителски риболов ще може да се лови на определени места а не навсякъде.Колкото и да неми се иска да го казвам,искам да напомня че преди месеци имаше много голяма дискусия тук във форума по този въпрос и аз и тогава ви обясних че държавата в лицето на Напоителни системи,неможе да си позволи лукса да остави всички язовири на произвола на съдбата и да може да се лови на всякъде.Всеки водоем си има разходи,които държавата неможе на този етап да си позволи да плаща,като се има в предвид че доста желаещи има да си плащат и да си правят бизнес и т.н.Съжалявам че съм прав и дано тези поне които са за любителски риболов да останат такива,дори и да има някакви правила.То сега когато никой не ги стопанисва,само бракониерите са на далавера !!!
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Като го разпечаташ на принтер се чете.борислав енчев написа:Качеството е малко аля -уля-нищо се не види
“Woe to you oh earth and sea
for it is a human number
for it is a human number
Колеги, не успях да намеря нищо за статута на баластриерите до Звъничево. Преди няколко седмици ходих, имаше хора, никой не е минавал да проверява. Вчера обаче от приятел чух, че там било със специален статут и трябвало нещо си от Пазарджишкото рибарско дружество.
Знаете ли нещо по въпроса. Става въпрос за този гьол който е от южната страна на реката. Като тръгнеш от звъничево към реката право на него излизаш.
Знаете ли нещо по въпроса. Става въпрос за този гьол който е от южната страна на реката. Като тръгнеш от звъничево към реката право на него излизаш.
- krokibg
- учете се от него
Всички водоеми които са за любителски риболов се стопанисват от 1- Държавата в лицето на БЛРС
При това положение се изисква да си член на БЛРС или да станеш член на някое от новорегистрираните Здружения на любителите риболовци.Тези здружения ако са станали дъщерни на БЛРС,автоматично със техните билети и карти които имат ще може да се лови на всеки гьол който стопанисват заедно и по-отделно.Казвам по-отделно,защото новите здружения ще могат да си взимат водоеми за зарибяване,опазване и грижа за еко системата във и около тях.300% от продадените риболовни билети ще бъдат връщани на здруженията във вид на зарибителен материал и те ще са длъжни със комисия от ИАРА и други органи които са съпричастни към водоема + хора от управителния съвет на здружението да присъствът на самото зарибяване и да се направи портокол за същото подписан от всеки един присъствал.По този начин ще се избегнат кражби и други гешефтарски практики.И така,накрая се стига до това че всички водоеми които са на Напоителни системи за които има желаещи да ги вземат под аренда или на концесия,ще бъдат дадени.Тези които са под определена кубатура/квадратура ще се връщат на общината в която са.Те - кметовете и общинските съвети ще взимат решение какво да ги правят или аренда или ще си ги стопанисват както си беше преди години - кметовете си ги зарибяваха
Всички други държавни язовири със специален режим - над определена кубатура/квадратура ще са свободни за любителски риболов и ще има и на тях здружения от риболовци,които ще са със статут на проверяващи,ще се грижат за опазването на рибата и ще проверяват спазва ли се закона от гостите на язовира и да не се отмъкват поголовно стотици килограми риба а само това което е описано във закона.Е,надрасках набързо това което знам и се надявам да съм бил точен и ясен.Моя съвет към всички които ще прочетат написаното е ....СТАВАЙТЕ ЧЛЕНОВЕ НА НЯКОЕ ЗДРУЖЕНИЕ по най-бързия начин,за да имате възможност да следите за правилното разпределение на зарибителния материал който ще се дава и същевременно да се съюзим помежду ни за да сме голяма сила и да изискваме държавата да си испълнява задълженията.Сега,както казах и във по-предния ми пост,язовирите които са значими за държавата са свободни и са разграден двор.Бракониерите си ги опасват със мрежи и всички се възмощаваме без да имаме силата да направим нещо,защото сме по единично и дефакто сме НИКОЙ
Недейте да роптаете,тъй като си има достатъчно свободни за риболов язовири и ако се организираме ще можем да налагаме и контрол.Вярно е че ще има период на напипване на правилния подход,но ние сме Българи и много бързо ще ни светне какво да правим.Дано да сте ме разбрали правилно.Поздрав !!! И

- limon25
- новобранец
Евала - Krokibg
аз съм с теб
аз съм с теб
-
- и господ не е толокова добър
Ей туй не моим го разберем.Уж само за любителски пък ги дават под аренда за стопански риболов,не,че ще е първия парадокс в държавата 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
ЯЗ.ПОРОЙ-ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ,нещо не е как трябва май
вчера бях там и оня с лодките и мрежите си е още там!!!!!?????тия от ИАРА за какво получават заплати бре хора???!!!

YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- ще става разбирач
Още една година и половина ще се стопанисва от този наемател и след това .......кой колко е кадърен, ако остане нещо за ловене!!!!!!jporlando написа:Колеги,някой има ли информация под какъв статут е яз.Извор? /след Радомир по пътя за Кюстендил/
-
- ще става разбирач
Здрасти, за това хората от ИАРА да реагират зависи и от нас. Когато видиш такива тъпаци ,врътни един телефон до регионалното звено на ИАРА и чакай да видиш екшън , ако въобще пристигнат!!!!!сандански карп написа:ЯЗ.ПОРОЙ-ЛЮБИТЕЛСКИ РИБОЛОВ,нещо не е как трябва майвчера бях там и оня с лодките и мрежите си е още там!!!!!?????тия от ИАРА за какво получават заплати бре хора???!!!