Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

mepps lusox 0
Модератори: Павел Иванов, sestrata
mepps lusox 0
Здравейте колеги, любители на риболова!
Наскоро си купих блесна меппс лусокс 0 (начинаещ съм все още в този вид риболов-на блесна)
След като 1 слънчев ден отидохме на риболов на Тунджа, готови за щука бях много нетърпелив да изпробвам новата си придобивка.Бях получил информация от някои източници че щуката нямало да устои на блесната.Отидохме на 1 гьол кадето сме виждали и чували да вадят щуки и големи костури. Беше в Ръжена. Бях изпълнен с ентусиазъм и започнах да хвърлям на 1 добре изглеждащо за пребиваване на щука място.След 20 минути блеснене нямаше и следа от щука-нищо не се "закачи" на блесната ми. След 2 минути точно дойде 1 колега и веднага пусна на това място където бях аз 1 подвижна плувка с змийорка - 3-4 см голяма . Измина 1 минута и той хвана 1 щука-около 400 грама-вярно писалка , но все пак това можеше да бъде моята първа щука , за която така копнеех!
Може ли да ми дадете някакви съвети защо тя е устояла на моята меппс луксос 0 и каква е причината?
Начинаещ съм в риболова на щука и моля да не ме затрупвате с напатки ако може
и да ми дадете съвет - малко ли са 20 минути , как по-точно трябва да се блесни и защо не съм я хванал тази щука като всички казват че този вид риба не устоявал на блесните Меппс?
Няма да се откажа да стана щукар въпреки че рибата се изплъзна изпод носа ми.Дайте ми съвети и ми помогнете да осъществя 1 мечта в риболова-да хвана щука , макар и малка
Ще ви бъда много благораден:):):)
Наскоро си купих блесна меппс лусокс 0 (начинаещ съм все още в този вид риболов-на блесна)
След като 1 слънчев ден отидохме на риболов на Тунджа, готови за щука бях много нетърпелив да изпробвам новата си придобивка.Бях получил информация от някои източници че щуката нямало да устои на блесната.Отидохме на 1 гьол кадето сме виждали и чували да вадят щуки и големи костури. Беше в Ръжена. Бях изпълнен с ентусиазъм и започнах да хвърлям на 1 добре изглеждащо за пребиваване на щука място.След 20 минути блеснене нямаше и следа от щука-нищо не се "закачи" на блесната ми. След 2 минути точно дойде 1 колега и веднага пусна на това място където бях аз 1 подвижна плувка с змийорка - 3-4 см голяма . Измина 1 минута и той хвана 1 щука-около 400 грама-вярно писалка , но все пак това можеше да бъде моята първа щука , за която така копнеех!
Може ли да ми дадете някакви съвети защо тя е устояла на моята меппс луксос 0 и каква е причината?
Начинаещ съм в риболова на щука и моля да не ме затрупвате с напатки ако може

Няма да се откажа да стана щукар въпреки че рибата се изплъзна изпод носа ми.Дайте ми съвети и ми помогнете да осъществя 1 мечта в риболова-да хвана щука , макар и малка

Ще ви бъда много благораден:):):)
- maranzika
- сериозен играч
Re: mepps lusox 0
Здравей колега.Лично според мен тази примамка си е доста малка за щука.С нея можеш да ловиш само "писалки".Вземи си по големи блесни(№4,5,..).А и не само блесни.
И не всичко опира до времето на риболов.Понякога можеш да хвърляш цял ден,друг път още на второ-трето хвърляне да хванеш.Не трябва ба се отказваш обаче.

И не всичко опира до времето на риболов.Понякога можеш да хвърляш цял ден,друг път още на второ-трето хвърляне да хванеш.Не трябва ба се отказваш обаче.

-
- учете се от него
Тя блесната че малка , малка
Щуката и тя малка
Тази щука сигурно е била гладна и е искала да се храни , а не да се нерви и да се занимава с блесни
п.п. виж темата по-долу , може нещо да е от полза:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=17414

п.п. виж темата по-долу , може нещо да е от полза:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=17414

За мен мепс лусокс е най успешната ми блесна за щука.Използвам обаче номер 4 и 5.Истината обаче при този вид риболов е упорството.
П.С. Sapun Lusox e на Мепс.
П.С. Sapun Lusox e на Мепс.
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Сменяй позицията от която се целиш в перспективното място - не знаеш как е ориентирана щуката - а тя най често атакува блесната когато идва с/у нея. Сменяй и хоризонта, в който я водиш. И най важното - импровизирай с примамките, техниката и ритъма на водене, тактиката и не се отказвай!
- Живко Василев
- разбира нещата
Е тва е истинатаПонякога можеш да хвърляш цял ден,друг път още на второ-трето хвърляне да хванеш.Не трябва ба се отказваш обаче.

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Така е!При изписване на заглавието на препратката съм объркал имената,но адреса е към точната тема!jazzta написа:П.С. Sapun Lusox e на Мепс.
- zapalen_92
- разбира нещата
Един път и аз да се почувставам полезен с моята тема.=]]] Блесните са си супер еднатата или другата няма значение и с двете карам щуката да си хапи ушите(въображаемите)

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз копнея за чернокоп тая година,ама и днес поредното капо.
Моя съвет е да продължаваш да опитваш,аз поне така правя.Пък и шансът със щуката е по-голям от този с чернокопа.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- brandon76
- ще става разбирач
Колега, моят съвет е Lusox №2 и №3, бяла и жълта са ми хванали най-много щуки. Въпреки това на Lusox №0 имам една 3.750 кг и една 2.600 кг, обаче и двете риби хванах през зимата, когато на по-голям номер блесна нямах удар. За мен това е най-добрата въртележка за щука. Поздрави !

-
- научил се да хвърля
mepsa e dobar ama posledno probvax na kogner edna blesna kato slan4ok e

- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- новобранец
Здравейте и аз сам нов и желая да си закупя Mepps - Lusox номер 1 златиста или сребарна, мислите ли че ще е добре за щуки около кило и нагоре. И ако можете да ми препорачате и някоя друга въртелешка.

-
- научил се да хвърля
Малка е! Направо 3-ка сребриста.Райчо Митов написа:Здравейте и аз сам нов и желая да си закупя Mepps - Lusox номер 1 златиста или сребарна, мислите ли че ще е добре за щуки около кило и нагоре. И ако можете да ми препорачате и някоя друга въртелешка.![]()
![]()
П.С. ... мисля си, че времето на въртележките приключи за тази година.