Пак да питам.
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Пак да питам.
Имам два проблема:
1.По неизвестна причина започна да ми се превързва повода!!?
Вярно че ползвам повод около 40см.,без утежнения по него,ма няма логика при хвърляне и...възел.Вярно е и друго,това започна при повод 0,08
.Преди на 0,10 и повече имаше,но по скоро в рамките на нормалното.
2.Като вадя ластика на пипане имам чуството че си стои "усукан"
.Като го прокарам между пръстите стои неравен,но няма повреди или закъсани места.Просто стои сякаш си е на мотовилката.

1.По неизвестна причина започна да ми се превързва повода!!?

2.Като вадя ластика на пипане имам чуството че си стои "усукан"

-
- учете се от него
Re: Пак да питам.
1. Винаги слагам малък дропер на 15-25см от куката ( 0.02/0.03....0.1)
2. Вероятно ластика ти е "фабрично" ръбест

2. Вероятно ластика ти е "фабрично" ръбест

Това второто го не разбрах.Нали ластика е кръгъл?Или искаш да кажеш че е дефектен?IDA написа:1. Винаги слагам малък дропер на 15-25см от куката ( 0.02/0.03....0.1)![]()
2. Вероятно ластика ти е "фабрично" ръбест![]()
![]()
![]()
![]()
-
- учете се от него
На мене ми се случвало преди години с един ластик 1.8 , даже беше от реномиран производител но не си спомням кой. Беше леко сплеснат и даже с разлики в цвета по дължината. Изглеждаше като леко пресукан- естествено че след втория риболов , замина за "шокабсорбери" за фидерjoco написа:Това второто го не разбрах.Нали ластика е кръгъл?Или искаш да кажеш че е дефектен?IDA написа:1. Винаги слагам малък дропер на 15-25см от куката ( 0.02/0.03....0.1)![]()
2. Вероятно ластика ти е "фабрично" ръбест![]()
![]()
![]()
![]()

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
На Престън новите ластици не са обли,а леко четвъртити.Това е направено умишлено,защото при излизане от втулката съпротивлението е по-малко.А за дължината на повода,за директен и щека няма смисъл от повод по-дълъг от 25см,освен ако не ловиш с близалка на задържане.На повод ,съчма не се слага,по-добре къс повод ,отколкото съчма на него.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Абсолютно съм съгласен с Бутника.На повод ,съчма не се слага,по-добре къс повод ,отколкото съчма на него.

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
И според мен не трябва повода да е повече от 20 см. (аз използвам такива поводи),за тежест на повода също не бих сложил,според мен този възел го прави точно от дължината на повода скъси я и сам ще разбереш
-
- научил се да хвърля
А бе то и аз имам един проблем само че при фидера, ама е свързан с повода точно и неговото насукване. Та като ловя с грозд бели червей примерно при ваденето, явно заради грозда се върти и повода много се усуква. Става въпрос за влакно 0.14. Извинявам се че питам в този раздел, ама все пак проблема е сходен с този на колегата.
-
- учете се от него
Слагай му вирбел , а още по-добре троен вирбел , от тези за сбирулино (бомбарда). Аз и на болото слагам малък троен вирбел и въпроса с усукването почти не съществуваmoholovka написа:А бе то и аз имам един проблем само че при фидера, ама е свързан с повода точно и неговото насукване. Та като ловя с грозд бели червей примерно при ваденето, явно заради грозда се върти и повода много се усуква. Става въпрос за влакно 0.14. Извинявам се че питам в този раздел, ама все пак проблема е сходен с този на колегата.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Сега ми започва най-интензивния риболов с щека или уип.Имам вързани в единия класьор-50 повода с 25см дължина ,а в другия са ми дългите, за болото и щеката,ама за задържане.При този риболов на задържане с близалка,е препоръчително да се монтира микро вирбел,понеже при самото задържане ,стръвта се отделя от дъното и се завърта по оста си от течението.Според мен няма логика да се ползва дълъг повод и да се слагат съчми.Освен ако ви мързи да го смените с къс или експериментирате нещо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- учете се от него
butnik написа:Според мен няма логика да се ползва дълъг повод и да се слагат съчми.Освен ако ви мързи да го смените с къс или експериментирате нещо.

Постоянно режа по малко от повода като сменям куки , по някое време сменям и повода и той става все по-дълъг и по-дълъг