Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Тунджа и Малко Шарково
- Local
- учете се от него
Тунджа и Малко Шарково
Здравейте колеги, днес с Жорето-Stronta си спретнахме едно голяяяямо пътешествие, бяхме решили да посетим един голям и дълбок вир на р. Тунджа малко след с. Княжево, така и стана, 7 без малко бяхме там, мястото страхотно - тихо ,спокойно, реката тече бавно и загадъчно. Разпънахме панаира

, и се почна едно мерене на дълбочини ( между 2,5 и 3м варираше тя) различно при двама ни. Нагласихме близалките, аз ловях с 2гр Cralusso Torpedo, а Жорето 1,5 гр , поради слабото течение на реката. Разбъркахме захранката, а тя се състоеше от...

Jaxon река, хлебна троха и малко бял
Началото почна обещаващо, 1 добър кефал...

едно скобарче, един добър костур и няколко уклейки и червеноперки.

Рибките обратно...

В момента ,в който слънцето се показа над хоризонта , всякакво кълване престана, и активността на рибата отряза като с нож, как ли не сменяхме тактиката, неще и неще.
Решихме, че няма време за губене, натварихме всичко и газ към яз. Малко Шарково.
Имахме информация от воденския ръкав, но така или иначе не я потвърдихме, просто защото не ни харесаха местата там и решихме да не риболуваме там, има огромни гадни туфи с треви, които опасват целия бряг.
Оттам се върнахме малко преди лудницата, точно под бунгалата, аз разпънах боло-мача, а Жорето фидера , тук вече нещата коренно се промениха, на мача почнаха да излизат прилични бабушки и костури, а Жорето на фидера направи големия удар, завъртя страхотно много добри кефали, и ако не бяха гадни туфи треви пред нас, рибите на снимките с улова щяха да бъда двойно повече!!!

Един страхотен ден сред природата, прекрасно време и идеален релакс.
За фидер изпълненията питайте Жорето той е вещия, хранихме с храната от Тунджа , един пакет Wielco Canal и сладка царевица, стръв бял.
Всички рибки плуват , за да растат и пак да ги хващаме по-големи.
Успешни излети желая на всички Ви.

, и се почна едно мерене на дълбочини ( между 2,5 и 3м варираше тя) различно при двама ни. Нагласихме близалките, аз ловях с 2гр Cralusso Torpedo, а Жорето 1,5 гр , поради слабото течение на реката. Разбъркахме захранката, а тя се състоеше от...

Jaxon река, хлебна троха и малко бял

Началото почна обещаващо, 1 добър кефал...

едно скобарче, един добър костур и няколко уклейки и червеноперки.

Рибките обратно...

В момента ,в който слънцето се показа над хоризонта , всякакво кълване престана, и активността на рибата отряза като с нож, как ли не сменяхме тактиката, неще и неще.
Решихме, че няма време за губене, натварихме всичко и газ към яз. Малко Шарково.
Имахме информация от воденския ръкав, но така или иначе не я потвърдихме, просто защото не ни харесаха местата там и решихме да не риболуваме там, има огромни гадни туфи с треви, които опасват целия бряг.
Оттам се върнахме малко преди лудницата, точно под бунгалата, аз разпънах боло-мача, а Жорето фидера , тук вече нещата коренно се промениха, на мача почнаха да излизат прилични бабушки и костури, а Жорето на фидера направи големия удар, завъртя страхотно много добри кефали, и ако не бяха гадни туфи треви пред нас, рибите на снимките с улова щяха да бъда двойно повече!!!

Един страхотен ден сред природата, прекрасно време и идеален релакс.

За фидер изпълненията питайте Жорето той е вещия, хранихме с храната от Тунджа , един пакет Wielco Canal и сладка царевица, стръв бял.
Всички рибки плуват , за да растат и пак да ги хващаме по-големи.
Успешни излети желая на всички Ви.
Клавиатура риба не лови!!!
- каридата
- учете се от него
Re: Тунджа и Малко Шарково
Еваля ,еваля,страотно.Най-после и на Мако Шарково да се раздвижат нещата.Страхотни кефали Жорка,направо ме замисли за сряда каде да одя.Аве вии сте си про(ко е туй...не знам) май го бях чул някаде и форума.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Браво майстори ей така се прекарва неделя пък аз тука да гледам тъпото състезание
-
- сериозен играч
Що така на реката бре?
Ама иначе добре сте се поразходили де....с новата количка
Браво ЖОРЕ.Пак си ги утрепал.
Ама иначе добре сте се поразходили де....с новата количка

Браво ЖОРЕ.Пак си ги утрепал.
-
- и господ не е толокова добър
Супер излет
Поне един шарко не удари ли

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Добра разходка сте си направили,що пускате рибата,да не сте станали вегетарианци

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- daniel_g
- разбира нещата
Браво за добрият излет и хванатите рибки! Добри кефали сте надърпали! Но няма нищо по-приятно след една тежка, натоварена работна седмица да прекараш един ден в риболовен релакс. Дано другият път намерите скобарите в по-добро настроение 

-
- сериозен играч
И аз щях да пиша че сте "ПРО" ма каридата ме изпреварил
ЖОРЕ.... ако нямаш буркани ела да ти дам .Пълно е на тавана.На 30 букана връщаш 10 пълни
Браво на вас..
ЖОРЕ! Я раздуй как взима кефала на фидер???

ЖОРЕ.... ако нямаш буркани ела да ти дам .Пълно е на тавана.На 30 букана връщаш 10 пълни

Браво на вас..
ЖОРЕ! Я раздуй как взима кефала на фидер???

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Момци, всеки път като влизам в любимия форум тая надежда да прочета за успешен излет на Шарково, или поне да прочета един позитивен отзив от този красив водоем. Кеф на душата и препрасен старт на седмицата за мен е поста ви, в който НАЙ-ПОСЛЕ чух един позитивен отзив от Шарково! Евала за излета, евала за прекарването сред природата, евала за улова!!! 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Суперско! Добре сте си изкарали из природата
Жалко само за Тунджа, че толкова слаба е била работата. Кога ли и аз ше я посетя 

Един от най-запомнящите се излети с риболов на фидер, който съм правил. Рибата вземаше на 45-50 метра навътре с предполагаема дълбочина около 5 метра. След засичането трябваше да се вкара в коридор със сравнително по-редки водорасли широк около метър и половина. Не я ли прекараш от там следва уплитане и късане. Съотношението вадене към то късане беше 50/50 но си заслужаваше емоциите. Нямаше време и възможност за аванси и тем подобни глезотии. При повод 0.12 си предстваяте какъв екшън беше. Опитите да пробвам с повод 0.14 водеха до рязък спад на кълването.
Ами това е от мен. Поздрави и успех на всички колеги.
Ами това е от мен. Поздрави и успех на всички колеги.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- ще става разбирач
Майсторчета!Голямо браво!
-
- учете се от него
Честито за колата Жоре, БРАВО за излета и рибите 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.