Сефтето

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Сефтето

Мнение от sapuna »

Понеделник е!Един от малкото ми свободни дни!
Бях решил да прескоча до р.Росица,но времето понапредна и реших да обиколя бойните си места по Върбица.За тези,които не знаят,това е старо корито на р.Янтра при село Върбица.Риба имаше всякаква,с изключение може би на лин и пастърва.Ама...имаше.Енергетици и мрежари са си на собствена територия тук,та дори са си я разделили на сектори.Както и да е.Бях на линия в 13 часа.Заобиколих махалата и се насочих по пътя за Шудрав пясък/друг ръкав на корекцията/.Никъде не видях човек,при близо 4-5км преход.Стигнах заложената в главата ми дестинация и слязох да се огледам!

Изображение
Изображение

Познатите ми места,на които миналата пролет снимах клипа ЛЮБОВТА НА КАРАКУДИТЕ ме очакваха!
Подхраних с бял и жито,заложих на същата комбинация и зачаках!Чакането продължи цяла вечност-може би два часа,а може и повече!Единствените признаци на живот бяха стотиците прелитащи корморани и крякащите жаби в краката ми!От едрите есенни Върбишки каракуди нямаше и помен!Задоволих се с това:

Изображение

В един момент обаче,ровейки из куфара си получих прозрение!Малки стиропорени топчета,аромати и дипове стояха на дъното в очакване на новия сезон!
Да бе...че какво ще стане,ако пробвам "повдигач" и на Върбица?!?!?Топче,залято с аромат на карамел!

Изображение

Ами стана.След 10-тина минутки едно грамовата плувка леко полегна и тръгна към отсрещния бряг!Засечка...и приятна тежест от другия край на линията!Приятна,та чак неудържима!Това,което търсех цяла година,взе че ми удари на основно 0,16,повод 0,12 и кука 12-ка!Цели 3-4 минути се съпротивявах,авансчето пищеше,но тревата и клонаците си запазиха квартиранта!
Скъса ми повода и си замина!
Пуших цигара,после още една!Знаех,че няма смисъл от поправителен и събрах багажа!
Рано ми бе да се прибирам.На работа съм от 20 часа,а сега бе едва 16.Кривнах в ляво и се паркирах на скъсания бент на р.Янтра под смесито и с р.Лефеджа!Цирковото представление там се ориентираше към приключване,а аз чак сега се появявах!Намерих си място под един много висок бряг.

Изображение
Изображение

Прогоних си дълбочина около 2 метра и тъкмо вадех линията за първо зареждане ми удари! :shock:
Извадих каракуда на ГОЛА КУКА!!!
И се почна-уклей,каракуда,морунаж,каракуда,червеноперка,пак каракуда ... кофа!Айде във водата!И пак!

Изображение
Изображение

оооооп,шаранче
Изображение

цунка по муцунка и ЧАО
Изображение

На втората кофа се сетих,че имам нещо като кантар в куфара!
Изображение
Изображение

Така си къцах до към 19 часа.Не ми се тръгваше,но времето доста напредна!На фона на залязващото слънце претеглих и третата си кофичка,изплакнах я и поех по стръмната пътека!
Изображение
Изображение

Пътувайки към града се чудех,колко ли риба може да извади човек за един цял ден?!?!?Ще я унищожи ли всичката?!?!?И до кога ще е така?!?!?

Не мислех да пускам тема за някакви си 15-на кг риба,но все пак "Сефтето" ме провокира!

А какво е сефтето ли?
Отговорът е -:"Не какво,а на какво?"
На това:
Изображение

:D :D :D
Успех и НАСЛУКА!!!
Последно промяна от sapuna на Пон Окт 20, 2008 10:08 pm, променено общо 1 път.
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Сефтето

Мнение от Николай Неделков »

Браво Митак. Честита придобивка :D
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
brandon76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от brandon76 »

Честито и от мен! :smt023
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

:smt038 Радостно е ,че сефтето е било добро Митко!И аз замислям такъв излет за четвъртък,макар,че нямам нищо за сефтосване,идеята на излета е точно дребна рибка за мезене!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Блажен си ти Сапуне ! С господ си закусвал за такъв излет ! Радвам се да прочета за такова "сефте" ! Макар ,че вече не практикувам този вид риболов , ми достави истинско удоволствие ! Радвам се с теб ! Много добър репортаж ! В това корито няма ли щуки - за мен !!!?? :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
Zako
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Zako »

Браво, Митак. Чудесен репортаж. Да ти е честита придобивката и да ти носи само приятни емоции. :smt038 :smt038 :smt038
Не замръквай там където си осъмнал. Не умирай там където си роден!
georg

Мнение от georg »

Пак изскачаш със страхотен репортаж :smt023 Снимки,риболов-перфектно :shock: :prayer: :prayer: :prayer:

п.п.Тва шаранче като гроздова си го подкарал :smt044
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Rumba,във всички корита наоколо ври от щука,ама им е малко раничко още!Все пак те са моята страст! :wink: След амурите де! :lol:

Момчета,Шиманото е наградата ми от НС-4!Тази сутрин го извадих от кутията и не можах да устоя!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Браво Митак.Ти си можел да ловиш и малки риби :D
Чудесен излет .на това му се вика начесване на крастата.Още повече че е в края на сезона .Просто перфектно.Честита придобивка и само добри риби с нея :D
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Честито и по-добри успехи с новата придобивка занапред
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво Митко,успех и с штуките :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Арно сефте с здраве да я ползваш.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ами , голям кеф- е тва сега е нормален риболов :D Иначе , разни амури-мутанти и подобни...... :D Добро сефте , колега и по-често такива пейзажи :D
Изображение
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

Евала Спунче, признал съм те....и на Перловската в София да дойдеш - пак ще се отчетеш...аз имам от събота и неделя нещо(може би да е за успешни), но снощи и тази вечер съм по рожденни дни и други политсбирки... :drinkers: :drinkers: :drinkers: и утре ще пиша и ще приложа и снимком матрял... :D
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Сапуне...шапка(въпреки че не ги нося) ти свалям! :D имало е риба,имало е нвоа придобивка,имало е добро време,имало е разходка,имало е природа,имало е и голяма риба(без значение хваната или не)...Тъй че много готино изкарване! :shock: :mrgreen: :mrgreen:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”