Препоръка за въдица за морски

Модератор: sapuna

Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Препоръка за въдица за морски

Мнение от Raven »

не е задължително да е специализирана.

Първата ми е телескоп Jaxon Orion 360см. акция 20-60 с макара Tubertini Sirio, която в момента използвам за всичко. Мисля да продъжа да я ползвам предимно за зарган, иларийки, попчета и т.н. риболов на по-дребни рибки.

Втората си мисля да е нещо по-кораво с размер около 4м. акцията предполагам да е около 100-120 ... за макарата не съм сигурен за размера... основното влакно предполагам ще е 0,35.
Всъщност най-вероятно е да я използвам за платерина на дъно докато хвърлям за зарган по-малката, при повечко риба може да я ползвам за чепаре или на дъно - за лефер... замятане от брега и от скали.

Да кажем не съм много наясно с оборудването и се опитвам да направя от нищо нещо, но това е положението. :D
Приготвил съм скромната сума около 120лв. за пръчката и макарата и очаквам всякакви предложения.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Препоръка за въдица за морски

Мнение от snegk »

Тази акция ми се вижда много голяма.За да изстреляш такава тежест ти трябва доста силен замах,като се има на изпредвит колко е крехък блатния червей,просто няма смисъл.За калкан става.Иначе за платерина си вземи накое кораво боло на 4м. и си готов.Има доста добри на трабуко за малко пари.Има и други телескопи с водачи,но хубавите са пари.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Е все ще гледам да е нещо около 100 акция, да мога да мятам около 60-80гр. олово по-комфортно.
За макарата се чудя... ?

То зависи какво ще намеря по магазините, но все пак... Размер 5000? 5-6 лагера? Съотношение на оборотите 1:5 ? :|
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Някакво колебание имам между тези двете за момента:

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6592 но размер 30

и

http://www.amazon.com/Mitchell-Avocet-F ... B000CSSRS2, която има повече лагери (8 ако не греша)

а за пръчка гледам 3,60 или 3,9 телескопи на Jaxon (акция 40-80) или подобно Micado... ???
Препоръчаха ми и Micado purple rain, но е малк скъпо (около 110лв.)
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Ами като мълчите като риби...

Взех си един Jaxon Crystalis 3,90m 40-80gr. и макара Tubertini Sirio 4000.
Дано не съм сбъркал с избора.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”