Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Крънчовица Ямбол
Модератор: sapuna
Крънчовица Ямбол
Зарибиха яз. Крънчовица с шаран !!!
Бройката не знам ама само се притеснявам за селяните и многото бракониери !!!!!

Туй риболова не е за мен 

-
- вече хвърля и на тежко
Re: Крънчовица Ямбол
Информацията достоверна ли е , Колега?
не знам майка преди малко гледала по новините !!!!!зарибителният материал бил подарък от някъв рибарник , защото вече мноо години нищо не е пускано там!!!
Туй риболова не е за мен 

- vek0
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво

Знаеш ли какви размери са шаранчетата ?
Дано да правят по-чести проверки ИРА,че да ги опазят поне до пролетта .
Освен сом и таранки около кило нищо друго не съм чул да се хваща.
Тва лято имам около 20 риболова там и никой не съм чул да вади шаран.
Така беше и лани .
Дано да правят по-чести проверки ИРА,че да ги опазят поне до пролетта .
Освен сом и таранки около кило нищо друго не съм чул да се хваща.
Тва лято имам около 20 риболова там и никой не съм чул да вади шаран.
Така беше и лани .
И да паднем и да бием,
пак за риба ще отидем !!!
Знаеш ли какви размери са шаранчетата ?
И да паднем и да бием,
малки са по 100 грама май ...все пак е зарибителен материал 

Туй риболова не е за мен 

Това е радост за ухото на ямболския шаранджия.Колега те ги пускат нарочно малки да може да минават през дупките на мрежитеЗарибиха яз. Крънчовица с шаран !!!

-
- сериозен играч
Че,то вода има ли в тоя гьол? Последното ми ходене беше пр. 15год. и напр. беше пресъхнал!
-
- новобранец
Браво евала на ИРА
Зарибиха "Двата чучура" с 10 000 шаранчета
28 October 2008
Ямбол. Във водите на язовир "Двата чучура", известен като "Кринчовица", днес бяха пуснати над 10 000 шаранчета. Водоемът вече е зарибен с малки - около 20-30 грама рибчета и по-големи - около 250-300 грама. Шаранчетата са от рибовъдно стопанство в Скравена и бяха транспортирани с бус, в специални контейнери, в които се поддържа определена температура на водата и се регулира кислородното съдържание. В присъствието на представители на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури", ветеринари и на собственика на язовира "Напоителни системи" стана прехвърлянето във водата. До вечерта ще има дежурни, които ще изчакат малките рибки да навлязат навътре в язовира. Ако ги оставят без надзор в плитичините има опасност да станат жертви на чайките. Шефът на рибовъдната агенция в Ямбол Иван Гаванозов се обърна към всички рибари, които хвърлят въдици на този язовир. Той апелира при улов малките шаранчета да бъдат връщани във водата, докато пораснат. Гаванозов съобщи още, че предстои зарибяването на долното течение на Тунджа.
Язовир "Двата чучура" не е зарибяван от 30 години. В него има европейски сом, червенопера, бяла риба, каракуда, сулка и костур.
28 October 2008
Ямбол. Във водите на язовир "Двата чучура", известен като "Кринчовица", днес бяха пуснати над 10 000 шаранчета. Водоемът вече е зарибен с малки - около 20-30 грама рибчета и по-големи - около 250-300 грама. Шаранчетата са от рибовъдно стопанство в Скравена и бяха транспортирани с бус, в специални контейнери, в които се поддържа определена температура на водата и се регулира кислородното съдържание. В присъствието на представители на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури", ветеринари и на собственика на язовира "Напоителни системи" стана прехвърлянето във водата. До вечерта ще има дежурни, които ще изчакат малките рибки да навлязат навътре в язовира. Ако ги оставят без надзор в плитичините има опасност да станат жертви на чайките. Шефът на рибовъдната агенция в Ямбол Иван Гаванозов се обърна към всички рибари, които хвърлят въдици на този язовир. Той апелира при улов малките шаранчета да бъдат връщани във водата, докато пораснат. Гаванозов съобщи още, че предстои зарибяването на долното течение на Тунджа.
Язовир "Двата чучура" не е зарибяван от 30 години. В него има европейски сом, червенопера, бяла риба, каракуда, сулка и костур.
И да паднем и да бием,
доколкото познавам манталитета на ЯМболските рибари тва с пускането няма как да стане !!!!Всичко се прибира и толкоз..ОСвена като съм за риба да си нося и пушката и нещо по - едро да ударя (напр."рибар"), ако такъв може да се нарече някой, който прибира всичко що вади!!!!!!!

Туй риболова не е за мен 

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги, не мога да скрия задоволството си от прочетеното, определено! Също се присъединявам с апел към всички нас: прекрасно знаем какъв собственик е ИАРА, затова нека ние самите, съвестните колеги, сами съблюдаваме за опазването на зарибителния материал в Кринчовица! Почти съм убеден, че по всяко време на язовира има поне по един рибар, ако всеки един има в главата си поне капка разум, моля го нека съблюдава за опазването на шаранчетата. Да, наистина не е лесно да се борим с простотията, т.е. обирането на всяко едно шаранче па макар и бебе, но мисля няма да е много трудно всеки от нас, да се интересува кой какво лови (без това го правим) и при наличие на бебета шаранчета в живарниците да реагираме адекватно.
Аз лично винаги съм имал караници с такива, стигал съм да предлагам пари на хора, само и само да пускат обратно дребните шаранчета (особено по Тунджа). В повечето случаи съм бил разбиран от колегите.
Нека ВСИЧКИ ЗАЕДНО да бдим над малките бебета!!!
Аз лично винаги съм имал караници с такива, стигал съм да предлагам пари на хора, само и само да пускат обратно дребните шаранчета (особено по Тунджа). В повечето случаи съм бил разбиран от колегите.
Нека ВСИЧКИ ЗАЕДНО да бдим над малките бебета!!!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;