Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

5Сома=Успешен!
5Сома=Успешен!
Най после и аз да имам повод да пиша в Успешни
След като обиколих всички водоеми, гьолове и бари в слънчев-брягска околия това лято, реших да си направя един последен излет преди да се прибера в София. Денят започна в 5:20, реших да се отправя към яз. Порой. След безплоден час, ме навести единствено тази попова лъжичка..

..последва кратък размисъл, и макар да бях противник на платената любов се сетих че недалеч има водоем предлагащ далечния братовчед на този дребосък.. ... събрах цирка и след минути бях там с едничката цел - да хвана сом. Започнах на Rapala Original Firetiger#9. Нищо, беше много дълбоко за нея, смених на Jointed shad Rap#4 пак с яркооранжева разцветка поради мътната вода и не след дълго върха заигра. Проклета щучка, и то малка, до гуша ми беше дошло от тях.. затова няма снимка.. Смених на Rattlin Rapala 5-ка с цел да ги търся по дъното. След 20мин последва и удар, отвличане на дузина метри от плетеното.. борба.. призимяване след 5 минути...

мустакатия страшно много ме зарадва, продължих в същия дух. Следващото закачане обаче беше безкомпромисно, силно и с неумолими тласъци и 20 секунден драг откачи.. Прасенцето бе по-сериозно и ми изправи и двете WMC 3ки на рапалата.. а мислех че изправените куки са само митове от старите рибари..
Реших да сменя тактиката.. От балса и пластмаса на черен дроб и пилешки сърца.. и ето че не згреших. Втория исполин беше факт след поредната красива битка...

Стръв:Дроб
Третия се предаде на грозд земен червей след 10 минутно размотаване.

Стръв:Сърце
Номер четири бе и най големия за днес - не съм го мерил, вие ще кажете

Стръв: Сърце
Номер пет дойде точно преди да си замина - в пет часа.
Предаде се след диво танго, което и Галена в денсинг старс неможе да изиграе. Всички ми помахаха с опашка за довиждане.
В кратките паузи имаше и много изпуснати. Също и 2 шарана около 3те кила на сърце, които не съм снимал понеже ми бяха безинтересни покрай тази сомска фиеста. Монтажа бе семпъл, перо 3+1,5г на Kamatsu. Основа и повод 0,14 на Berkley /плетено, не се шашкайте/. Кука #2 Big Carp Отново на Kamatsu.
Е, мисля че вече спокойно мога да се прибера в обезрибената София и да си почина след този фитнес

..последва кратък размисъл, и макар да бях противник на платената любов се сетих че недалеч има водоем предлагащ далечния братовчед на този дребосък.. ... събрах цирка и след минути бях там с едничката цел - да хвана сом. Започнах на Rapala Original Firetiger#9. Нищо, беше много дълбоко за нея, смених на Jointed shad Rap#4 пак с яркооранжева разцветка поради мътната вода и не след дълго върха заигра. Проклета щучка, и то малка, до гуша ми беше дошло от тях.. затова няма снимка.. Смених на Rattlin Rapala 5-ка с цел да ги търся по дъното. След 20мин последва и удар, отвличане на дузина метри от плетеното.. борба.. призимяване след 5 минути...

мустакатия страшно много ме зарадва, продължих в същия дух. Следващото закачане обаче беше безкомпромисно, силно и с неумолими тласъци и 20 секунден драг откачи.. Прасенцето бе по-сериозно и ми изправи и двете WMC 3ки на рапалата.. а мислех че изправените куки са само митове от старите рибари..

Реших да сменя тактиката.. От балса и пластмаса на черен дроб и пилешки сърца.. и ето че не згреших. Втория исполин беше факт след поредната красива битка...

Стръв:Дроб
Третия се предаде на грозд земен червей след 10 минутно размотаване.

Стръв:Сърце
Номер четири бе и най големия за днес - не съм го мерил, вие ще кажете

Стръв: Сърце
Номер пет дойде точно преди да си замина - в пет часа.

Предаде се след диво танго, което и Галена в денсинг старс неможе да изиграе. Всички ми помахаха с опашка за довиждане.
В кратките паузи имаше и много изпуснати. Също и 2 шарана около 3те кила на сърце, които не съм снимал понеже ми бяха безинтересни покрай тази сомска фиеста. Монтажа бе семпъл, перо 3+1,5г на Kamatsu. Основа и повод 0,14 на Berkley /плетено, не се шашкайте/. Кука #2 Big Carp Отново на Kamatsu.
Е, мисля че вече спокойно мога да се прибера в обезрибената София и да си почина след този фитнес

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Re: 5Сома=Успешен!

Ти ме разби, колега! За такъв излет мечтаят доста хора. Евала.
браво колега 

Умопомрачително

- nikidilov
- ще става разбирач
Браво,направо си ги разбил!
-
- научил се да хвърля
Колега ще можеш ли да ми кажеш този водоем къде се намира и какви риби има и колко се плаща за въдица, кг и т. н.
Мерси предварително
Мерси предварително
-
- учете се от него
И аз съм в очакване на отговора - баси ей къде е Сл. бряг и да не знам за тази " локва''
.
Иначе за риболова евала, макар че е на платено има други рибари, които се връщат капо от платени водоеми
.

Иначе за риболова евала, макар че е на платено има други рибари, които се връщат капо от платени водоеми

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Като гледам кво е чисто ме съмнява.... Дали е в България? Колеги
Smokey, хубаво репортажче, радост за окото.... евала

Smokey, хубаво репортажче, радост за окото.... евала

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- учете се от него
Те Несебър и Сл. Бряг са друга губерния, там и данъчните декларации са други не като в Бургас, Поморие и другите градове в България

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Звучи много готино :стръв от ...................сърце

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- Николай Неделков
- учете се от него
Браво , невероятен излет... ама то на добрите хора , добри неща се случват 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- bozhidar_kostov
- ще става разбирач
Хубав репортаж и отличен риболов
съвет-Ползвай повечко аванса

съвет-Ползвай повечко аванса