Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Въпрос? Ловене сом.
Модератор: sapuna
Въпрос? Ловене сом.
Здравеите колеги аз съм начинаещ рибар на сом.Та въпроса ми е следния, бяхма с лодка на Ивайловград за сом имахме общо 5 удара с колегата, но нито един сом не се хвана при два от ударите каракудката е нямаше а при другите три една част от люспите и липсваха.Направих монтаж както съм прочел в този форум олово 150гр. метър повод под него единична кука за рибката и под нея тройка(монтажа ми ги направиха в риболовен магазин).
Аз ли греша някъде или малшанс 5 пъти подред.
П.С.Казаха ми да натегна повече аванса така и направих а аз си мисля, че трябва да е доста отпуснат за да може да налапа по хубаво стръвта(дали тук ми е била грешката).
Аз ли греша някъде или малшанс 5 пъти подред.
П.С.Казаха ми да натегна повече аванса така и направих а аз си мисля, че трябва да е доста отпуснат за да може да налапа по хубаво стръвта(дали тук ми е била грешката).
Re: Въпрос? Ловене сом.
Не съм много по този риболов, но следващият път остави малко аванс 1-2 метра за да може да я налапа хубаво и чак като изпъне тогава засичаи.
Аз мисля така, ако греша колегите ще ме поправят.
Аз мисля така, ако греша колегите ще ме поправят.
-
- сериозен играч
При този тип монтаж няма как да оставиш 1-2 метра аванс . Според мен просто рибите са малки и това е проблема . Така беше при мен последният път на Ивайловград . Може и да бъркам , но от 5 удара ако бяха читави риби все една щеше да се закачи . Ако наистина са били големи пускай канал 3 на телевизора и онези дето развалят магий дано да ти помогнат - ние няма да можем

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
-
- ще става разбирач
Ще трябва да свикнеш с капризите на сомовете.Понякога може да ти скъсат нервите.Взимали са ми по 9-10 рибки, без резултат .Може наистина да са малки,макар че няколко пъти след такава случка, съм хващал хубави сомове.
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Малките са агресивни,но не са толкова предпазливи!
За това смятам,че големите сомове са основните заподозрени за кражбата на сръвта!
В събота имах две сомчета и две кражби!
Това също е доказателство!
Малките се фанаха,а големите бегаха!
Имаш два варианта,брато!
Да се откажеш или продължиш! 

-
- научил се да хвърля
И вкрайна сметка кво стана с аванса ?????????????????????????????????

ПУКАМИ НА ШАПКАТА,КЕФА НЯМА ЦЕНА
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Винаги съм смятал,че авансът е най-важен за моренето на рибата!
Той е връзката влакно-пръчка!При затягане може да се скъса влакното,да се изправи куката или да се строши пръта!При отпуснат,не може да засече рибата!Средното положение е най-добрият избор,защото дава повече свобода на действие!При необходимост може да се хване пръта и допълнително да се засече или да се ползва палецът,като втори по-чувствителен аванс!

- tonipu6kata
- новобранец
СПАМ!!!Пиши по темата!!!barutchiata
- ЗАЕКА
- ще става разбирач
strati имаш ли възможност да пуснеш някоя снимка на монтажа с който ловиш , ако има някоя грешка да я коригираме. 

Смятам, че проблема е в монтажа. Пробвах кука в кука. Четири удара и една риба. Беше първата и за това и се израдвах страшно , но все пак една от четири. Смених монтажа. Пуснах тройката на 10 см.под единичката. Не че съм избил рибата ,като за цял сезон де ,но резултата беше 4 от 4.Рибата беше винаги на тройката,като в два от случаите беше уловена странично за главата. Сомовете обаче бяха малки,не знам дали това е от значение. Може би при по-голяма риба е различно