Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

захранка за кефал
Модератор: Paublo_Eskobar
захранка за кефал
кажете ми какво да ползвам за захранка на кефал.какво е най удачно да се ползва през настъпващата есен.
Когато ловя кефал на леко в река използвам за захранка и стръв сладка замразена царевица или варено жито, но напоследък май преминах само на царевица. Взимаш два пакета от магазина и заминаваш.
Последно промяна от Ангел на Чет Авг 25, 2005 2:59 pm, променено общо 1 път.
- stoned
- научил се да хвърля
Съгласен съм с колегата относно пиявиците и джанките, също така мога да добавя грозде и черница. На джанки съм имал много добри резултати кефали ( кленове ) до около 1,5 кг., куката се подбира така, че да може да мине под костилката и да се скрие, хубавото е, че в повечето случаи рибата се засича сама и то доста здраво. А относно пиявиците, ако си намериш то улова ти е почти 100% гарантиран. А ако търсиш по - дребни кефали - жито или царевица, на царевица се хващат и по - едри. Пропуснах да спомена малката жабка, която също е добра стръв. Дано съм бил полезен. 

ЗАРИБЕН
-
- научил се да хвърля
аз слагам половин джанка срязана с нож и използвам 4ки орлов нокът.Рибата определено се самозасича почти винаги.На тлъста пиявица също има удари на едри парчета.На пиявица в река с кефал просто е невъзможно да не ти бутнеstoned написа:Съгласен съм с колегата относно пиявиците и джанките, също така мога да добавя грозде и черница. На джанки съм имал много добри резултати кефали ( кленове ) до около 1,5 кг., куката се подбира така, че да може да мине под костилката и да се скрие, хубавото е, че в повечето случаи рибата се засича сама и то доста здраво. А относно пиявиците, ако си намериш то улова ти е почти 100% гарантиран. А ако търсиш по - дребни кефали - жито или царевица, на царевица се хващат и по - едри. Пропуснах да спомена малката жабка, която също е добра стръв. Дано съм бил полезен.

1.Не доставят такова удоволствие
2.Ако са нагълтали не мога да извадя куката от корема им и те умират за което ми става неприятно

Кефал-ти мислиш за всичко 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз предпочитам да ловя кефал на спининг,но ми прави кеф и на леко.При спининга не е нужна захранка,но когато се лови на плувка със стръв е добре д има захранка,според един мой приятел,който ми препоръча следната рецепта:
300-500гр сирене,или извара и два пакета печена,или бисквитена галета,можело и кюспе.Някой да е изпробвал това?
300-500гр сирене,или извара и два пакета печена,или бисквитена галета,можело и кюспе.Някой да е изпробвал това?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
извара и натрушени бисквити (обикновенни) сме правили преди като нямаше готови захранки пробва ли сме и само извара пак върши работа... отдавна не съм пробвал да захранвам с подобни вкусотии..Камбата написа:Аз предпочитам да ловя кефал на спининг,но ми прави кеф и на леко.При спининга не е нужна захранка,но когато се лови на плувка със стръв е добре д има захранка,според един мой приятел,който ми препоръча следната рецепта:

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
кефала иска много храна,подплатена с много бели червеи.за река слагай повече пръст,топките като кюфте да не ги врътка течението и дохранфаш с червеи и малки топки.това с жито и царевица на река без объркани с пръст го изключвам като вариант.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....