захранка за кефал

Модератор: Paublo_Eskobar

dovizioso
новобранец
новобранец

захранка за кефал

Мнение от dovizioso »

кажете ми какво да ползвам за захранка на кефал.какво е най удачно да се ползва през настъпващата есен.
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

kolega az polzvam po reka iskar JITO sei qk0o jito i bii tva e hvarlq6 jito za zahranka i lovi6 na sa6toto uspeh
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Житото наистина е най-удачно особено за река , тъкмо течението да не го отнася . Кюспе , ярма , захранка за червеноперка може да я ползваш с доста добър резултат . Ако кажеш къде ще хващаш кефалите колега може да те насочим по правилно за захранката .
Наслука! :)
Клавиатура риба не лови!!!
dovizioso
новобранец
новобранец

Мнение от dovizioso »

мисля да ходя да ловя на река янтра около велико търново
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Когато ловя кефал на леко в река използвам за захранка и стръв сладка замразена царевица или варено жито, но напоследък май преминах само на царевица. Взимаш два пакета от магазина и заминаваш.
Последно промяна от Ангел на Чет Авг 25, 2005 2:59 pm, променено общо 1 път.
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Когато ловя кефал на леко в река използвам за захранка и стръв сладка замразена царевица или варено жито, но напоследък май преминах само на царевица. Взимаш два пакета от магазина и заминаваш.
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

аз ловя кефал на дъно с джанка или пиявица.Захранвам само ако съм на плувка-жито,кюспе.
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoned »

Съгласен съм с колегата относно пиявиците и джанките, също така мога да добавя грозде и черница. На джанки съм имал много добри резултати кефали ( кленове ) до около 1,5 кг., куката се подбира така, че да може да мине под костилката и да се скрие, хубавото е, че в повечето случаи рибата се засича сама и то доста здраво. А относно пиявиците, ако си намериш то улова ти е почти 100% гарантиран. А ако търсиш по - дребни кефали - жито или царевица, на царевица се хващат и по - едри. Пропуснах да спомена малката жабка, която също е добра стръв. Дано съм бил полезен. 8)
ЗАРИБЕН
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

stoned написа:Съгласен съм с колегата относно пиявиците и джанките, също така мога да добавя грозде и черница. На джанки съм имал много добри резултати кефали ( кленове ) до около 1,5 кг., куката се подбира така, че да може да мине под костилката и да се скрие, хубавото е, че в повечето случаи рибата се засича сама и то доста здраво. А относно пиявиците, ако си намериш то улова ти е почти 100% гарантиран. А ако търсиш по - дребни кефали - жито или царевица, на царевица се хващат и по - едри. Пропуснах да спомена малката жабка, която също е добра стръв. Дано съм бил полезен. 8)
аз слагам половин джанка срязана с нож и използвам 4ки орлов нокът.Рибата определено се самозасича почти винаги.На тлъста пиявица също има удари на едри парчета.На пиявица в река с кефал просто е невъзможно да не ти бутне :!: Малката жабка-да само че кълват и по-дребни кефали,които аз се стремя да избягвам защото:
1.Не доставят такова удоволствие
2.Ако са нагълтали не мога да извадя куката от корема им и те умират за което ми става неприятно :(
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Аз предпочитам да ловя кефал на спининг,но ми прави кеф и на леко.При спининга не е нужна захранка,но когато се лови на плувка със стръв е добре д има захранка,според един мой приятел,който ми препоръча следната рецепта:

300-500гр сирене,или извара и два пакета печена,или бисквитена галета,можело и кюспе.Някой да е изпробвал това?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Камбата написа:Аз предпочитам да ловя кефал на спининг,но ми прави кеф и на леко.При спининга не е нужна захранка,но когато се лови на плувка със стръв е добре д има захранка,според един мой приятел,който ми препоръча следната рецепта:

300-500гр сирене,или извара и два пакета печена,или бисквитена галета,можело и кюспе.Някой да е изпробвал това?
извара и натрушени бисквити (обикновенни) сме правили преди като нямаше готови захранки пробва ли сме и само извара пак върши работа... отдавна не съм пробвал да захранвам с подобни вкусотии..
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Постоянно захранване с малко количество бял или с сладка царевица му е майката на кефала :lol:
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

dovizioso написа:мисля да ходя да ловя на река янтра около велико търново
Сега по Янтра за кефал просто не ти е нужна захранка! :wink: На зима-карантия и съсирена кръв!
Виж подписа ми,все ще намериш нещичко за Янтра!
Успех!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Стоян
новобранец
новобранец

Мнение от Стоян »

колега да знаеш че кефала не иска захранка но можеш да хварлиш накалцан черен дроб
кълве ли
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

кефала иска много храна,подплатена с много бели червеи.за река слагай повече пръст,топките като кюфте да не ги врътка течението и дохранфаш с червеи и малки топки.това с жито и царевица на река без объркани с пръст го изключвам като вариант.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”