КРАТКИ РАЗКАЗИ ЗА ЖИВОТА

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

КРАТКИ РАЗКАЗИ ЗА ЖИВОТА

Мнение от Бат Мирче-5кила »

този разказ посвещавам на МИТЕВ72-заека :D всяка прилика с действителни лица и сьбития е случайна :wink:
в малко,китно градче,някьде на север,седим през лятото на маса в двора,мааме кьопоолу,пьржен калкан и всевьзможни пьржоли и салати.компанията е прекрасна-разговорите безкрайно интересни.мухите вече са се скрили,а комарите те пьрва почват нежно да жужат.крякат жаби,пеят славеи,някьде в далечината се чуват чат/пат резки спирачки и псувни и закани от местната крьчма.освен това,вечерта озвучава и безцеремонния прибой на морето,но кой ли му обрьща внимание. всички са на фаза в която никой не изслушва другия,избистрят се стари,уж забравени вражди от сорта на "ти сещаш ли се как ме прееба,преди 15 години,когато......" :D пикае се и се поврьща по всички вьзможни ьгли на двора,тьй като мивката е доста далече.изведньж,сякаш от нищото, до масата се появява(входната врата е постоянно отворена за всеки,пожелал да присьства) комшията Данчо,известна местна личност-шофьора на кмета."аз,така...за малко..",казва Данчо и сяда на масата.още преди да е седнал,пред потенциалния стол се появява огромна чаша с мастика и още по огромна-с таратор.моментално всички се нахвьрлят да общуват с Данчо,поради дьлгото познанство на всеки един от тях с другите и предразполагащата заради това скука в отношенията.Данчо се оказва добьр слушател-често кима и казва "да-разбирам те"и "верно ли бе" :D изведньж домакина се нахвьрля в/у Данчо с необоримото твьрдение "бе,Данчо!!!!защо не сте ми донесли кофа за боклук,като си плащам такса СМЕТ и сте задьлжени да ми доставите безплатна такава от общината" ?няма проблеми-казва Данчо-утре я имаш(изпил е вече няколко мастики и таратора-никой не верва на Данчо).изведньж всички униват и някак си Данчо взима превес в разговора,който всьщност се преврьща в монолог."всичките жени сьм ги ебал,а всичките мьже сьм ги преебал"-крещи Данчо и тропа по масата с отрудена рька..."само от три кошера изкарвам повече мед,отколкото Страхил(да му еба майката мрьсна) от десет"..."ти на навта ли си?утре имаш от мен и тракториста Явор 200 литра,ама не знам кьде ще я сложиш" и пр...лека полека параноята започва да обхваща всички.изведньж,като избухваща бомба,пак започват всички да крещят и да спорят за личните си бесове.някак си фигурата на Данчо избледнява на фона.тьжно...тьжно.така,вероятно е помислил и Данчо,защото става и казва на домакина-аз си трьгвам,че утре сьм на работа.Данчо си трьгва....по някое време,домакина става да пикае.той вижда,че всичките ьгли са оповрьщани,опикани и осрани вече и решава да отскочи малко по надалече-до мивката в края на двора. :D речено-сторено.изведньж,още преди да си брькнал в гащите,домакина се препьва в нещо и вижда спящия под мивката по кьси рькави Данчо.ко праиш бе Дане-побутва спящия той.изведньж Данчо скача,поглежда с обезумял поглед и сьс завидна скорост,на бегом,изчезва в мрака.домакина се учудва,за всеки случай изкрещява след бягащия "и да си разкараш кошерите от оградата ми,защото пчелите ти ми жилят детето",но почти моментално забравя за случилото се,защото и на него не му е лесно...на другия ден,домакина отива на басейна,в хотела,в сьседното село.злоупотребява с алкохол и салата.врьща се в малкото ,китно градче.за всеки случай спира в центьра-баш на 10 мт от районното(не знам кьв е тоя мазохизьм) и удря още едно.за всеки случай-не за друго :D после става,изкрещява на човека с него "кво се мотаеш-няма цел ден да те чакам" с такьв тон,сякаш живота му зависи от това и подпалва колата...хубаво,ама някак си мястото за излизане се оказва по тясно от мястото за паркиране :shock: това не смущава домакина.след няколко маневри напред/назад и няколко несьществени ударчета на буса,който е отзад(че тойотата отпред е по скьпа),от сьщата крьчма,кьдето домакина е ударил едно(за всеки случай-не,че няма в кьщи) изскача някакьв човек.явно е нервиран.но явно е и доста тьрпелив.все пак да подскочи на петия удар чак си е един вид тьрпеливост :D непознатия човек удря един шамар на домакина през прозореца на отворената кола.домакина(той има климатик,а защо е отворен прозореца?може би от пестеливост :D )изкрещява "еби си майката,педераст" и с мрьсна газ(тьй,като маневрата по излизането вече е факт)изчезва оттам,защото си дава сметка,че и районното е доста близо...
изминава още един дьльг и подобен на предишния ден.изведньж на входната врата се появява не друг,а Данчо!!!"донесохме ти кофа за боклук-подпиши тук"-казва Данчо и не смее да гледа в очите.домакина излиза с Данчо.отива на улицата,кьдето забелязва смьтно познат бус и някак си неприятно познат човек.те,тримата-домакина,Данчо и некак си неприятния човек, свалят от буса една кофа за боклук и гордо я слагат пред входната врата.всеки е горд по някакьв незнаен начин от себе си-но и не смее да погледне другия.пак от гордост вероятно.никой не гледа дори за част от секундата другите в очите...Данчо и некак си неприятния човек си отиват с буса.домакина взима една една четка и с черна,блажна боя написва на кофата за боклук следното : ул ТУНЖЬ N ЧИТЬРНАЙС.никой никога не е дошьл да вдигне и изхвьрли вьпросната кофа за боклук.и никога повече домакина и Данчо не се погледнаха в очите.те си казват понякога "здрасти",когато е наложително.пчелите на Данчо жужат из двора на домакина.домакина,от своя страна,ги избива с един вестник-нацапан с крьв от достата избити преди това мухи,придошли от свинарника на Койчо(другия комшия).погледнато кьм днешно време-Данчо е жив и здрав,домакина-сьщо.за некак си неприятния човек не се знае.всички се надяваме,обаче и той да е добре(в границите на нормалното-лумбаго,деца/хулигани,проблеми в работата,с колата,с телевизора...)строго погледнато:Данчо е добьр човек!домакина е добьр човек!некак си неприятно познатия сьщо вероятно е добьр човек!всички са едни добри хора.защо,обаче не се гледат в очите?с това историята по кьсия разказ приключва.
бати-кьв е ИЗВОДА :D :D :D
пс Койчо сьщо е добьр човек
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Re: КРАТКИ РАЗКАЗИ ЗА ЖИВОТА

Мнение от майсторчето страхил »

Тоз "къс"сюжет за разказ кат продължение на ТУИН ПИЙКС :lol: :lol: :smt017
Последно промяна от майсторчето страхил на Нед Ное 09, 2008 3:27 pm, променено общо 1 път.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

А 200 литра нафта достави ли ги ?
:D :D :D
Каква е поуката в случая ? ...
Идилия....
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Ша стане човек от теб ,знаех си :D
nervaa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nervaa »

Много негативизъм ,разказите с мивката кефеха повече? :mrgreen:
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Разказът е жесток, и някак си доста поучителен. :D А улица ТУНДЖА Н 14 ...неам думи.
Внезапно се сещам ,че някъде и архивите на компютъра имам файл,съхранен от жена ми(без мое знание) ,олицетворяващ душевните терзания на няколко студента ,чиито корени отвеждат мислите им далеч от същината на пребиваването им в столицата...там в дебрите и цветното ежедневие на трудовия човек от сливенско-ямболските села. :axe:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Василий Шукшин би ти завидял за разказа,ама и той има подобен и заглавието е /На сутринта се събудиха/. :wink:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Миро,притесняваш ме бе човек :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

butnik написа:Миро,притесняваш ме бе човек :D
обичам те бе ице-ама тайно-да не завидят гаднярите :D разкажете и вие по нещо-това беше целта :wink: аз имам още неколко наум,ама изчаквам.... :D :D :D шукшин да го духа-аз си падам по ярослав хашек :)
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Не те познавам, но ме кефиш с изказа и мисълта. Представям си ситуациите като във филм на Людмил Кирков. Дай още материал. Забавно е. ЕВАЛА!!!
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

ГОУЕМ си ей....нема друг подобен хулиганин на писмото, като теб....кефиш дъ гъ еее :supz:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

ПОТРЕСЕН СЪМ!!!!!
ДРугия път идвам и аз на риба с бира.
БРАВО БАТЕ
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

5кила написа:този разказ посвещавам.......

Бате, колкото повече те опознавам, толко повече кефиш.
Аватар
p4eli4kata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от p4eli4kata »

Улучил си го точно! Така става по селата!!! Всичко това, сякаш е за нашия бит! Така правите Вие мъжете, като ви оставим да имате лично време, ние жените ! :lol:
Аз, като почнат "изпълненията" , тихомълком "по терлички", се прибирам в къщи!
После, среднощ, излизам да прибера масата. Да не облизват котките остатъците ! :?
На другия ден има: :axe:
Браво! Давай още!
Последно промяна от p4eli4kata на Вто Ное 11, 2008 9:02 am, променено общо 1 път.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Така е който си има богат житейски опит винаги постъпва правилно. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”