Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Отивам де ... ама къде?
Модератор: Кърцата
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Отивам де ... ама къде?
Скъпи съфорумци,
Решилл съм да водя моята кака за рибка през уикенда някъде (на около 50-60км) около София. Ще ми се да може с колата да се стига до брега (щото каката по некое време и писва да лови и се забива да чете и слуша музичка...
)... Изисквания към рибите: ми да ги има ... най-вече по-хищни, щото девойката се е навила да се учи да блеснари ...
Ако успея да я запля трайно по риболова ... банкет ша давам!
Замислям се за Шипоченския на Искъра, ама съм скептичен по отношение на наличните места за риболов (особено в събота!)
Ще ви бъда много тенкю ако дадете некоя свястна идейка ....

Решилл съм да водя моята кака за рибка през уикенда някъде (на около 50-60км) около София. Ще ми се да може с колата да се стига до брега (щото каката по некое време и писва да лови и се забива да чете и слуша музичка...

Ако успея да я запля трайно по риболова ... банкет ша давам!

Замислям се за Шипоченския на Искъра, ама съм скептичен по отношение на наличните места за риболов (особено в събота!)

Ще ви бъда много тенкю ако дадете некоя свястна идейка ....

- Local
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic1861.html
Скиф тука и чети добре . Май ще избираш друго място колега.
Скиф тука и чети добре . Май ще избираш друго място колега.
Клавиатура риба не лови!!!
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Лелей!
.... плашим се! ... Бах м***а му! Язък за убавото место! (ако е верно де... )
Гадове! ... ся ше се напълни със скутери, джетове, бунгала и др. подобни гадости .... и чао на природата...
Явно ще трябва да се замисля за друго местенце за уикенда ...
Локале, миналата събота и неделя ходихме малко по вашия край .... реката е сууууупер! .. ма аз за мой най-голям срам не се бях подготвил за риболов
... ходихме предимно на екскурзия... Кажи нещо повече за Юговската река? ... на около километър след ханчето посока нагоре от една височина забелязах много яки вирове! ... направо лигите ми потекоха!!!

Гадове! ... ся ше се напълни със скутери, джетове, бунгала и др. подобни гадости .... и чао на природата...

Явно ще трябва да се замисля за друго местенце за уикенда ...
Локале, миналата събота и неделя ходихме малко по вашия край .... реката е сууууупер! .. ма аз за мой най-голям срам не се бях подготвил за риболов

- Local
- учете се от него
Ами какво да ти кажа цялата река е красива и в момента дава страшно много мряна , пъстърва и кефал . Особено сега след дъждовете след като се разбиха 3 рибарника по реката риба да искаш. И наскоро зарибиха 3000 малки балканки пъстърви . Ами наистина по Юговскара река има страхотни места , но ако знаеш за какво слизане става въпрос и за какво качване по тия склонове докато стигнеш до реката и обратно , както ми каза една баба юни месец : Баби , там с фортума(въже с което се връзват хората там като копат нивата ) трябва да слизаш ! Иначе по реката има трофейни пъстърви и много много ама много дърти мряни . Аз ти предлагам си направиш една екскурзиийка до Асеновград и да ви заведа до местата . Каката ти може да не я огрее с блесната но ще остане доволна . 

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Хи хи хи ... Чудесна идея! ... забелязах много тлъсти вирове и бързеи ... ама ти си ги знаеш по-добре ....Каката ти може да не я огрее с блесната но ще остане доволна .

Баси! ... кефиш ме! ... малко са колегите, които биха споделили "ловните си полета" ....

-
- сериозен играч
Fisherman66!!!
Вади тефтера и записвай .
Рецепта за зарибяване на "каки" по риболова
1.Избираш платен водоем който дава в момента
2.Рибите да са над кило
3.Даваш и гол телескоп в ръцете
4.Тургаш по дебелашко влакно за да няма разочарования
5.Захранваш добре
6.ГЛЕДАШ СЕИР
))
Рецептата е изпитана
Аз вече без "кака" почти не ходя за риба
А чух че на ПАНЧАРЕВО платеното давало пъстърви на блесна
успех!!!
После вече преминаваш ма неарендовани водоеми
Вади тефтера и записвай .
Рецепта за зарибяване на "каки" по риболова

1.Избираш платен водоем който дава в момента
2.Рибите да са над кило
3.Даваш и гол телескоп в ръцете
4.Тургаш по дебелашко влакно за да няма разочарования
5.Захранваш добре
6.ГЛЕДАШ СЕИР

Рецептата е изпитана
Аз вече без "кака" почти не ходя за риба
А чух че на ПАНЧАРЕВО платеното давало пъстърви на блесна
успех!!!
После вече преминаваш ма неарендовани водоеми

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
rimohit,
... По твойте точки както следва:
1. платени водоеми каката не понася, тъй като за нея тва не е риболов а един вид "вадене с кеп" (до толкоз успях да я образовам...
)
2. риби над 400 грама биха я фърлили у див ужас при ваденето камо ли па такива над кило
3. голио телескоп е убава идея, ма тя иска макаръ!
4. за дебелото влакно съм 100% за! ... приема се!
5. захранка .... също се приема
6. сеир ... сеира си го гледам секи път кат и дам въдица у ръчичките нежни.... ма щом вече сама си нанизва червеите и си сваля рибите от куката.... ше я пишеме "рибарка" у скоро време....
Ще ми се да я водя на некой язовир с красоти природни и хубава риба (ма и да дава). ... е те тва ако се случи - у кюпа е отсекъде!!

... По твойте точки както следва:
1. платени водоеми каката не понася, тъй като за нея тва не е риболов а един вид "вадене с кеп" (до толкоз успях да я образовам...

2. риби над 400 грама биха я фърлили у див ужас при ваденето камо ли па такива над кило

3. голио телескоп е убава идея, ма тя иска макаръ!
4. за дебелото влакно съм 100% за! ... приема се!
5. захранка .... също се приема
6. сеир ... сеира си го гледам секи път кат и дам въдица у ръчичките нежни.... ма щом вече сама си нанизва червеите и си сваля рибите от куката.... ше я пишеме "рибарка" у скоро време....
Ще ми се да я водя на некой язовир с красоти природни и хубава риба (ма и да дава). ... е те тва ако се случи - у кюпа е отсекъде!!

- Local
- учете се от него
Дяволи такива !!!
. Fisherman66
аз мога да ти казвам къде са местата , мога да ти обясня с точност къде са , даже като дойдеш ще гледам как хвърляш преди мен 2 часа и ще наблюдавам с интерес . От 12 години хващам по тази река и си знам понеделник и вторник проучвам всичко .
Тогава си правя изводите на какво , къде и как. А колкото за този разливак на Нареченски бани , нали знаеш че където има толкова хора пъстърва няма
. Онзи разливак е на припек , а сега мряна се крие в шарената сянка в малко по -дълбочки места , докато дребосъка излиза на слънце да се напича . Да се рови и да търси храна , докато дъртите мреноци ровят под големите камъни за някой останал ручейник или мамарец . А относно каката . Заведи я някъде където има природа , пък дори и да нямате добра слука поне да си изкарате перфектно . Гледай някак си да уравновесиш нещата.

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мерси ти много за отзивчивостта - ша черпъ яко!
... Относно какиния риболовен излет... точно това ми беше и основната идея... природа (красоти неземни), дето става за снимане, щото тя се е запалила и по снимките (м/у другото ... страхотни ги перка!)... та като и омръзне да пляска у водата с колеца да си гепи апаратът Му и да ме остави да половя сериозно .... кат гледам разни водоемни снимки в галериите май фърлям око на Голям Беглик ... ма ше ми е малко далечко ....
Нейсе .... ще помисля до утре ...
А ти мреноците по къф метод ги излавяш на реката?.... плувка или дънце?

... Относно какиния риболовен излет... точно това ми беше и основната идея... природа (красоти неземни), дето става за снимане, щото тя се е запалила и по снимките (м/у другото ... страхотни ги перка!)... та като и омръзне да пляска у водата с колеца да си гепи апаратът Му и да ме остави да половя сериозно .... кат гледам разни водоемни снимки в галериите май фърлям око на Голям Беглик ... ма ше ми е малко далечко ....

Нейсе .... ще помисля до утре ...
А ти мреноците по къф метод ги излавяш на реката?.... плувка или дънце?

- Local
- учете се от него
Ами колега всичко зависи от течението . Бързо , бавно , средно .
Бяло речно перце , което да носи не повече от 1,5 гр тежест това е за бавното течение - края на разливаци , близо до брега или зад някой камък както остава тихо . За средно слагам още 1-2 гр олово не повече . А за бързото течение там въобще не търся мряната , а пъстървата - отново с лекия такъв по чести са ударите от пъстърва , но едри мреноци се измъкват - тези , които имат смелостта да с вдигнат бързо от дъното и да лапнат . Имам в кутията ми два вида тежко олово (куршум) - 3 и 5 гр. Използвам го вече когато с уморя да газя по водата или има някои много горещи дни от лятото сядам на някой сенчест вир , от раницата се давят дебелите торни червеи и чакаме баба мряна . Преди 2 години по съшия метод хванах мряна 800 гр . и повярвай ми сама се засече а имах чувството че торпедо удари.
Този риболов ще ти хареса много. Обаче се иска финна работа.
Нека да ти опиша какъв ми е такъма :
Карбонов телескоп Кормаран Теле Про 4.00 м с керамични водачи.
Макара 8-лагера Шимано
Основно влакно 0.14 Shogun ( 3.350 kg)
бяло речно перце от стериопор
тежести - тези нарязаните съчмички
Мустад - Номер 12 бяла с дълга дръжка
влакно за повод Shogun или Camo 0.12
Taka като решите да идвате едно лично съобщение.
Ще направим един купон на вилата на Бачково
и на другия ден за риба. Чао от мен с бащата отивам ей сега за мряна.

Бяло речно перце , което да носи не повече от 1,5 гр тежест това е за бавното течение - края на разливаци , близо до брега или зад някой камък както остава тихо . За средно слагам още 1-2 гр олово не повече . А за бързото течение там въобще не търся мряната , а пъстървата - отново с лекия такъв по чести са ударите от пъстърва , но едри мреноци се измъкват - тези , които имат смелостта да с вдигнат бързо от дъното и да лапнат . Имам в кутията ми два вида тежко олово (куршум) - 3 и 5 гр. Използвам го вече когато с уморя да газя по водата или има някои много горещи дни от лятото сядам на някой сенчест вир , от раницата се давят дебелите торни червеи и чакаме баба мряна . Преди 2 години по съшия метод хванах мряна 800 гр . и повярвай ми сама се засече а имах чувството че торпедо удари.
Този риболов ще ти хареса много. Обаче се иска финна работа.
Нека да ти опиша какъв ми е такъма :
Карбонов телескоп Кормаран Теле Про 4.00 м с керамични водачи.
Макара 8-лагера Шимано
Основно влакно 0.14 Shogun ( 3.350 kg)
бяло речно перце от стериопор
тежести - тези нарязаните съчмички
Мустад - Номер 12 бяла с дълга дръжка
влакно за повод Shogun или Camo 0.12
Taka като решите да идвате едно лично съобщение.
Ще направим един купон на вилата на Бачково
и на другия ден за риба. Чао от мен с бащата отивам ей сега за мряна.

- Fisherman66
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
-
- сериозен играч
Наздраве ЛОКАЛЕ ... СЪРЦЕ ШИРОКО

А за тебе
Fisherman66
ми доста е красиво по нашите пресевни на Шаново и Зимница и без риба няма да се върнете .Няма да са много едри но си дава .Но далечко ви се пада май.
Лошото е че нямам вила като Локал да ви каня иначе с удоволствие
И да пишеш като се върнеш ..че кой знае ..може и тази седмица да ми се размине риболова

А за тебе
Fisherman66
ми доста е красиво по нашите пресевни на Шаново и Зимница и без риба няма да се върнете .Няма да са много едри но си дава .Но далечко ви се пада май.

И да пишеш като се върнеш ..че кой знае ..може и тази седмица да ми се размине риболова

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба