Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов на сом в големи язовири!
Модератор: sapuna
Риболов на сом в големи язовири!
Здравеите колеги...прегледах раздела но неможах да намеря точно такава тема.
Въпроса ми е за голям язовир на които има много каракуда и костур, но наскоро получих инфо(сигурно) че преди няколко години са пуснали 20-30 броики сом(малък, хванат от Марица) та сега би трябвало да са...
не ми е работа!
Храна не им липсва, но от тук идва проблема-ако ловя на червеи до 10-мин изчезва от слънчаци, ловя на дъно.
Ходих 2 пъти-тц.
Къде ми е грешката-в монажа или стръвта...? И дълбочината хич не е малка...20 метра-нагоре!
Поздрави!

Въпроса ми е за голям язовир на които има много каракуда и костур, но наскоро получих инфо(сигурно) че преди няколко години са пуснали 20-30 броики сом(малък, хванат от Марица) та сега би трябвало да са...

Ходих 2 пъти-тц.
Къде ми е грешката-в монажа или стръвта...? И дълбочината хич не е малка...20 метра-нагоре!
Поздрави!

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов на сом в големи язовири!
Какви червеи бе момче?Стръв червеи,само ако са на грозд,иначе голяма водна жаба,каракуда,костур...
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
На грозд са по 4-5 малко-ама хубавиBig^Fish написа:Какви червеи бе момче?Стръв червеи,само ако са на грозд,иначе голяма водна жаба,каракуда,костур...

Още съм неопитен ловил съм само 4 сомчета до кило...и затова.
- krokibg
- учете се от него
Гопа,слагай на куката колкото се може повече червей и може да ги омешиш със пиявици,докато не остане място да се закачат.Ако извадиш след половин час въдицата,червеите са се смалили и може да добавиш още по същата формула за опресняване на стръвта.Не знам какви са тези слънчаци дето са на 20 метра дълбочина
Сигурно за това като ги ловим са толкова сплескани
Това в крагъ на майтапа !!! Има нещо друго което ти яде червейте но немисля че са слънчаци.Пробвай всеки път друга стръв и все ще я улучиш.Успех !!!

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
За дълбочината писах колко е при стената иначе хвърлям на 7-8 метра дълбочина.
За дълбочината-колкото по-дълбоко толкова по-добре(поне това знам)

За дълбочината-колкото по-дълбоко толкова по-добре(поне това знам)

- krokibg
- учете се от него
Гопа за този сезон мисля че е така,защото дребното пада на дълбоко12-13 и повече метра а той е винаги под тях и на около.Джаска нещо и може да не се вдигне цял месец,направо изпада в летаргия и бавно-бавно абсорбира погълнатата плячка.Когато слезна доло като Нептунчо да ги видя какво правят,тогава ще Ви кажа със 100% сигурност

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Goppy то в нашия край останаха ли такива язовири? Ако искаш компания на другия ти излет пиши.
Разбрах, значи където са малките там е и сома!
Колеги, ще имам да черпя!
Колеги, ще имам да черпя!

-
- вече хвърля и на тежко
Пробвай на попови прасета аз само на такова ловя "сомове" 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
off:sexy_klo6ar написа:Пробвай на попови прасета аз само на такова ловя "сомове"
Хубав ник,готин пич...ама му канални "сомовете" бе!

-
- вече хвърля и на тежко
Сапун сори ама сигурно съм свикнал с Дунавските риби и за тва предложих поповите

Черен дроб пробвай, поповото прасе също и него го ядат дребосъците ама по-малко, а костура на грозд червеи кука 3 нули влакно 0,40 без с голям мерак са нанизва на куката
а блесните и воблерите ги игнорира сякаш на пук

кьоркефали
Рибката и за мен е най добрата стръв защото мърда и дразни сома.Ако има беличка в язовира пробвай на нея.Тя има по-малки шипове по перките и сома я предпочита.Вярно умира по бързо от каракудата,но ще презареждаш по често.Това са мои наблюдения.Успех
-
- новобранец
Колега,като казваш голям язовир какво визираш като площ? Защото ако язовира действително е голям то 20-30бр е просто нищожно количество и при това ако е пълно с плевелна риба както казваш,вероятноста да уловиш е нищожна.
За риболов на грозд изсползвам блатни червеи.Копая покрай папурите и на тях съм имал добра слука.Предимството им е че издържат по-дълго време на куката и дребосъка не може да ги свали.Кука 2-3 нули и червеи колкото може да побере куката като започна да ги вдигам на горе от лопатката та до контрата.Получава се много хубав гразд само да има кой да го папа.
Успех на всички Даниел Витанов грДобрич