Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

река Въча и яз.Кричим
Модератор: sapuna
-
- новобранец
река Въча и яз.Кричим
Здравейте колеги!
В събота със приатели сме решили да посетим един от двата водоема ,но не разполагаме почти с никаква информация , за които и да е от тях .Ако някой има прясно инфо за някой от двата водоема нека сподели за стръв място и евентоално монтаж...
Благодаря предварително
В събота със приатели сме решили да посетим един от двата водоема ,но не разполагаме почти с никаква информация , за които и да е от тях .Ако някой има прясно инфо за някой от двата водоема нека сподели за стръв място и евентоално монтаж...

Благодаря предварително
-
- новобранец
Re: река Въча и яз.Кричим
А за кой от двата водоеме говориш колега ?
- krokibg
- учете се от него
СЕРГО,АКО ИСКАШ ДА СИ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ ДЪЛГО ВРЕМЕ, ПИШИ НА БЪЛГАРСКИ

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Кричим е много замърсен, отврат е!!!
иначе дава по някое малко сомче между 1 и 4 кг,на свински бял дроб,дава и перки на бял червеи, ако ходиш пробваи до втечалото
иначе дава по някое малко сомче между 1 и 4 кг,на свински бял дроб,дава и перки на бял червеи, ако ходиш пробваи до втечалото
-
- научил се да хвърля
Колега, въпросът или не е зададен правилно или аз не те разбирам правилно, едно от двете ще да е . Да започнем с това, че и двата водоема са изградени на р. Въча,- това са яз "Кричим"-известен като още като "Малкият Антон" и яз. "Въча" известен повече като "Антона". Така, относно питането ти за риболовът на яз "Кричим" мога да ти кажа следното: непосредствено под и около станцията на НЕК, находяща са под стената на яз."Въча" сутрин на разсъмване до около девет часа могат да се дръпнат добри пъстърви, в зависимост от нивото на водата там, тъй като нивото на двата водоема много често се колебае зарди строежа на трета язовирна стена под гр. Девин, известна под името "Цанков камък". Пъстървите идват предимно на плувка, често не много далеч от брега, на фин такъм обикновенно на бял червей. Добър резултат дава стрелянето на бял червей и дрожди около плувката. На рибка понякога идват доста едри пъстърви и прилични костури. Но пак казвам, в зависимост от водното ниво. И на "Въча" и на "Кричим" пада ли водата, събирай и си тръгвай, обикновенно в такива моменти валатът ти е сигурен. Относно риболовът на самата р. Въча, не мога да ти дам актуална информация, тъй като не съм я посещавал от години. Това е колега, желая ти успех и едри риби. Ако мога да ти бъда полезен с нещо, ще се радвам. До скоро.
-
- новобранец
Здравейте колеги.Понеже в вторник вечер(точно в деня в който заваля първия сняг в Пловдив и околия) бяхме на яз.Кричим реших да споделя резултата от риболова.И послучай първия сняг решихме,че ще и скъсаме гъ.ът.А излетът е капо с изключение на един костур,който по незнайно каква причина реши да удари около 2:00 вечерта на торен червей на дънната.А иначе бяхме тръгнали за пъстърва.Та от около 10:00 вечерта до 3:30 сутринта само този удар.Хвърляхме на бял,на хляб,на торен-нищо.Водата постоянно менеше равнището си,един метър нагоре,един метър надолу и язовира беше като река.Запознатите знаят какво имам в предвид.
Баща ми беше 3 дена преди тази дата(и той вечерта като поостанал до 10 сутринта) и беше хванал 4 пъстърви от около 700 до 900 грама,имал 2 откачания и едно късане като каза,че сега МАЙ предпочита торния червей.Водоема бил спокоен не менял нивото и вечерта на перо на хляб изкарал не разбрах точно колко,но около 10-на червеноперки като шамара.
И освен,че се завъртях върху една киша на един завой и си потроших задната броня на колата в мантинелата
друг резултат от риболова нямаше.
Нека ако някой ходи нататък и или има по прясно инфо да сподели с с мен/нас резултата от риболова и даде малко инфо,къде,кога и на какво.
Тихо се сипе първия сняг,галено щипе бузките пак.....

Баща ми беше 3 дена преди тази дата(и той вечерта като поостанал до 10 сутринта) и беше хванал 4 пъстърви от около 700 до 900 грама,имал 2 откачания и едно късане като каза,че сега МАЙ предпочита торния червей.Водоема бил спокоен не менял нивото и вечерта на перо на хляб изкарал не разбрах точно колко,но около 10-на червеноперки като шамара.
И освен,че се завъртях върху една киша на един завой и си потроших задната броня на колата в мантинелата

Нека ако някой ходи нататък и или има по прясно инфо да сподели с с мен/нас резултата от риболова и даде малко инфо,къде,кога и на какво.

Тихо се сипе първия сняг,галено щипе бузките пак.....

Какво е по-хубаво от едно бурканче с мед?Две бурканчета с мед.-Мечо Пух
-
- новобранец
Следващ излет на яз.Кричим"
Дата:
Събота,26 декември.Час 08:30 пристигаме на водоема.
Време:
В низинте мъгливо,горе ясно и слънчево,меко бих казал прекрасно за месеца,през ноща валеше.
Водоема:
Мътен,но спокоен.
Място:
Преди стената на яз, Антон Иванов или яз. Въча или както го знаете.
Мухабет :
4 човека мераклий.
Захранка:
Бял червей,кус-кус и хляб с аромати.Пробвахме и на червен но без успех.
Резултатати:
4 пъстърви около 700-800 гр. и една около 200,която беше пусната,хванати и на белия и на хляб.
Време:
До 17:00.Започна да се стъмва,а и за толкоз време ни стигаше
Впечатления:
Настроението и времето бяха страхотни.Пожелавам на всички подобен излет в който се цени не уловът,а почивката от ежедневието и удоволствието от тръпката да хванеш такава бойна риба.
Дата:
Събота,26 декември.Час 08:30 пристигаме на водоема.
Време:
В низинте мъгливо,горе ясно и слънчево,меко бих казал прекрасно за месеца,през ноща валеше.
Водоема:
Мътен,но спокоен.
Място:
Преди стената на яз, Антон Иванов или яз. Въча или както го знаете.
Мухабет :
4 човека мераклий.
Захранка:
Бял червей,кус-кус и хляб с аромати.Пробвахме и на червен но без успех.
Резултатати:
4 пъстърви около 700-800 гр. и една около 200,която беше пусната,хванати и на белия и на хляб.
Време:
До 17:00.Започна да се стъмва,а и за толкоз време ни стигаше

Впечатления:
Настроението и времето бяха страхотни.Пожелавам на всички подобен излет в който се цени не уловът,а почивката от ежедневието и удоволствието от тръпката да хванеш такава бойна риба.
-
- научил се да хвърля
Поздравления колега за добрият излет! Ще се радвам ако имаш снимки на рибите, да ги споделиш с останалите участници във форума.
-
- кандидат преподавател
Река Въча - може,за тренировка на замахвания с пръчка и трошене на копита по камъните,при по-малко късмет току-виж и на гъз,и на глава
.Друго,в смисъл на риба,точно сега в този период и при оназ промишлена дейност по ряката с всичките боклуци
-напушва ме тъжен смях или смешен тъж 

- Don4o_62
- учете се от него
Родопски,кво така си се отчаял.Трябва скоро да идеш пак на Леново да къртиш джуки,та да се осефериш малко 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Абе колеги, греша ли нещо не знам, но ми се струва че точно сега е забранен улова на пъстърва.....ако нещо ми убягва, моля да ме просветлите.Благодаря предварително!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Правилно ,не ти е убягнало.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Просветление:Жоро 599 написа:Абе колеги, греша ли нещо не знам, но ми се струва че точно сега е забранен улова на пъстърва.....ако нещо ми убягва, моля да ме просветлите.Благодаря предварително!
Любителите на пъстървовия риболов прибират такъмите за 4 месеца. Забраната за улов на този хищник влиза в сила от 1 октомври 2004 г. и продължава до 31 януари 2005 г. Сред забранените видове са балканска пъстърва, сивен, сиг, пелед и езерна сьомга. Размножителният период на тези видове продължава до 31 януари следващата година. Дъговата (американска) пъстърва не е забранена, тъй като учените все още не са наясно, дали тя се размножава по естествен път в българските условия. Във водоеми и реки, където се срещат дъгова и балканска пъстърва, уловът на американка е разрешен, ако се спазва стриктно забраната за хващане на балканка. Инспекторите на ИАРА ще проверяват живарниците и рибарските кошчета и ще налагат санкции, ако в тях има забранена риба. В закона не е предвидена т.нар. пъстървова зона по реките. Забранени за улов са само определени видове риба, а не отделни водоеми или участъци от реки.
Колега,ловихме американка,която я пуска в язовира собственика на тамошните садки,та същия има договор да пуска по 15000 хиляди бройки всяка година в язовира.

За снимки въобще не сетих да направя

Супер! А как се стига да това място преди стената, което сте описали! Не че ще имам възможност скоро въобще да ходя за риба, но след месец-два бих отишъл с удоволствие . Може и на ЛС да не досаждаме на колегията. Отново благодаря предварително!
-
- новобранец
Ще попиша тука и за другите заинтересувани колеги.Преди стената на яз.Антон Иванов има пресечка от главния път в началото на която има табела и пише,че влизането е забранено както и риболова.Тази табела стои още от Татово време,така че може да не и обръщаш внимание.Та пресечката е асфалтирана(да не объркаш,че преди нея има друга,но е черен път) и слиза доста стръмно надолу.По нея минава персонала,който се занимава с подръжката и там каквото има по стената на Антона.Точно когато свърши спускането започват хубавите места за улов на пъстърваЖоро 599 написа:Супер! А как се стига да това място преди стената, което сте описали! Не че ще имам възможност скоро въобще да ходя за риба, но след месец-два бих отишъл с удоволствие . Може и на ЛС да не досаждаме на колегията. Отново благодаря предварително!