Закриването за 2008.

Модератори: bobopeli, sapuna

Nedeltcho Delev

Закриването за 2008.

Мнение от Nedeltcho Delev »

Еуфорията за предстоящия излет и закриването за 2008 на шаранжийския риболов беше нещо неуписуемо,цяла седмица седях на нокти и плановете ми се редяха в главата като на инжинер прокопаващ панамския канал.Мисълта за поредното капо не ми даваше мира и спокойствие дори и за една секунда,не исках това да се пофтаря отново и отново и някак си без да искам станах дори и суеверен.Почнах да правя неща които не са присъщи за мен дори почнах да сервирам на жена си,да чистя и мия,да не се карам на децата дори почнах да пия не по една а по две чаши ракия на вечер,но времето наближаваше а притесненията още повече.В петък преди тръгване дойде и най-светлият проблясък в главата ми,сега е момента да преведа парите за децата :idea: агитирах още един колега и след това деяние някак си се почувствах по облекчен и спокоен.
И така да я карам посъщество,още в четвъртък се чухме по телефона с колегата Georg от Нова Загора който по късно ще наричам Гошето и след няколко консултации с Илийката и Сапуна решихме да заковем капото на Овчарица.
Сутринтта в събота като по часовник с Гошето направихме срещата в 6,30 в центара на село Радецки и поехме към теца.
Още на бариерата ни посрещнаха с горчивата действителност,че няма никъде свободни места,само на моста :( Мястото където ни посочи Илийката беше заето,с молба да си платим дори и най-скъпата такса не хвана дикиш,нито на скендерите нито на плочата нито на хамбарите искаха да ни пуснат всички места били заети и ни остана единствения вариант да отидем на ляво от новия завод.Консултирахме се на място с другите колеги които бяха там от дни и ни казаха,че са пълно капо и нищо не излиза освен каракуда,ами сега :roll:
Почнахме да мислим разни варианти и Гошето ми вика-дай да отидем на един познат язовир който не е много далеч оттук и се консултира по телефона с негови познати и накрая отсякохме,че закриване може да се направи и на друг язовир и така потеглихме за с.Еленово там където до сега не бях ходил.
В 8,30 пристигнахме и собственика на язовира ни посрещна малко махмурлия но с добро чувство :D и набързо ни каза правилата за риболов-такса няма,ограничение на въдици няма но каквото си хванете го плащате :shock: :shock: :shock: Дори нямате право да връщате рибата в язовира :evil: такова чудо не бях виждал но както и да е.
Веднага се разпънаха такъмите,захранки и цигании,Гошето даже уговори лодката на собственика да сложим шамандура и да захраним,ето ги и първите снимки

Изображение
Изображение

Почна се една суетня около въдиците на какво какъв монтаж разни захранки и накрая решихме-класиката,на косъм :idea:
Заложихме на този монтаж и аз и той и зачакахме.След час непобутване почна пак суетня около въдиците

Изображение
Изображение

На един от монтажите реших да има пружина и отдолу на косъм и забърках един качамак който и най добрия сладкар би завидял

Изображение

След още един час чакане нищо не побудтваше и тогава Гошето реши да хвърли една плувка за костур и стръв една умряла каракудка която намерихме на брега,след десет минути тапата заплува навътре,засечки,тежко вадене и вижте какво се показа на повърхноста :shock: :shock:

Изображение
Последва и кепчосване и какво да гледаме шаран око кило на стръв парче от умряла каракудка,ей такова чудо не бях виждал и последва веднага смяна на монтажите,тук може да ми се смеете даже и на мен ми беше смешно но монтажа ми беше торов червей на кука №5 и върху червея царевица :shock: за пръв път правя такова нещо но явно всеки язовир си има свойта спицифичност където не вървят класическите монтажи но резултата не закъсня

Изображение
Това ми бе първият шаран окола две кила,радоста беше неуписума,карък счупен,срама вече бе останал някъде в миналото
Изображение

Но било писано да има и още и още

Втория

Изображение
Изображение

Ето и на такъв монтаж залагахме
Изображение

Сигнализатора изпищя и за трети път

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

И четвъртия

Изображение

После последваха два удара един след друг

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Еееее етва чудо вече заслужаваше това

Изображение
Изображение

Еее то на човек не му устава време да удари едно :drinkers: и пак

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Оооофф малко почивка :D :D :drinkers: :drinkers:

Изображение

Неее,не,няма почивка,сигнализатора свири като по тревога,бърза засечка и нещо от другия край се опъва яко :shock: не иска да се отлепя от земята,яко напъване пръта огънат на две аванса едва поскърцва но иде нещо много тежко,викам си ей тва чудо ако го изкарам ще утрепя и Илийката и Сапуна и всички шаранисти :shock: ..........И?Ами изкарах го :shock: :shock: :shock:

Изображение

На горната кука шаран на долната ЧУВАЛ :shock: :shock: Еее етва не е ли вече прекалено,хем да си вадиш рибата хем да си еколог на водоема :D

Изображение

След този улов почнахме да се притесняваме какво ще я правим тази риба но веднага дойде решение,дойдоха двама човека да си купят риба и собственика взе от нас четири шарана защото ни бяха много в повече,после дойдоха още хора и на тях дадохме.Но рибата си продължамаше да кълве а на мен ама хич не ми се тръгваше и пак
Изображение
Изображение
И пак :D

Изображение

И пак
Изображение

И пак и пак,по едно време взехме да се крием да пущаме рибата :shock: :? :roll: такова чудо не бях виждал не бях чувал,да се крия да пущам рибата :evil: Собственика не дава да се пуща обратно защото рибата била наранена и втори път нямало да се хване на въдица :roll: :roll: Ами правила в жужд дом които трябва да спазваме но все пак ги нарушихме с пет шест шарана.

Изображение
Изображение

И така доволни преключихме излета със единадесет шарана от моя стра а гошето да си каже неговите.
Тук искам да му благодаря за прекрасния излет който ми предостави и прекрасната ракия която ми подари.
Така бат ви Нидялчо приключи за 2008г.

п.п.Ако имам някъде грешки в последствие ще ги оправям!
Последно промяна от Nedeltcho Delev на Нед Ное 16, 2008 11:02 pm, променено общо 1 път.
preskata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Закриването за 2008.

Мнение от preskata »

Брависимо за излето :smt023 :smt023
За мен винаги навсякъде има риба
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ега ти чупенето на карък,ти уби коня и магарето и подпали каруцата :lol: :lol: :lol: Аз рядко пиша тука ама не се въздържах.Пожелавам ти 2009-та да спечелиш на Националната среща :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
А сега де? :roll:
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Доживяхме! :D
Поздравления! :drinkers:
Swordfish92

Мнение от Swordfish92 »

Е ти ме разби!!! :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :smt023 :smt023 :smt023
wewewe
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от wewewe »

Че условията за риболов на Еленово са меко казано странни е наистина вярно,това,че рибата е повече от водата също.Хитро комбинация за измъкване на пари между другото! :evil:
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕДЕЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЧОООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Браво приятелю, крайно време беше да ги размажеш!!!
И то как!!!
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
georg

Мнение от georg »

wewewe написа:Че условията за риболов на Еленово
Ако ти харесва темата -покажи :wink:
Ако,не -не спами :evil:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво бат Ниделчо :wink: там пискане е станало на сигнализаторите.
НИДЕЛЧО-РАЗБИВАЧИСТ :lol: :lol: :lol:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Е това вече е шаранист :D
То бива бива ама чак па толкоз,голямо чупене на карьк.
Сега не ми се мисли какво ще става през 2009.Дано през новата по рано им хванеш цаката,че да не чакаш чак до закриването :D
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

За вас :drinkers:

Изображение
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

разсипали сте ги :smt023 ,браво за репортажо
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Евала Неделчо най-после счупи тоя карък!Много готин репортаж с много огънати пръчки,браво :smt023
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lekiq_ribar »

Браво.По-добро закриване от тва не съм виждал :smt041 :smt041 :smt041 :prayer: :smt023 :smt023

п.п.По-добре късно,отколкото никога :wink:
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”