Успех на Шаново

Модератори: bobopeli, sapuna

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Успех на Шаново

Мнение от rimohit »

Здравейте..
Та след измъчено очакване дали излета ще се състои ..най накрая телефона звънна и аз вече бях пред кооперацията готов за подвизи:).
Вярно че времето не беше никак рибарско 9.00ч. но пък все пак щеше да се ходи за риба.А и имам известни наблюдения върху тези водоеми и това не ме плашеше.
Та сред дълго мотане из село .няй накрая пристигнахме и на самия водоем.Беше вече 11.30 и доста печеше.
Разбърках половин хляб, един пакет ефтина захранка с компонент кюспе и 3-4 шепи глина от местноста.
Забравих да отбележа че мястото на което се бяхме запътили и на което нямах пропуск тази година вече беше заето та сега бяхм ена друго място което по своята специфика беше по различно.Та на 2м дистанция беше дълбоко 2-3 м а на 4м дълбочината беше около 5м и от там авътре вече по плавно се увеличаваше.
Та хвърлих аз захранка ( 2-3 стегнати топки) на 8м и зачаках.
Вече час беше минал ..слънчо напичаше а от ветреца нямаше и спомен.
Само горещина .От доста приличните каракуди(300-600) на "утвърденото" място които доставяха незабравими емоции при лова им с плувка 1-2 гр и основно влакно 0.12мм и фина въдица ,нямаше също спомен.Традиционната бабушка беше ленива.Успях да прилъжа 2 - 3 риби от нея.Уклея играеше като обезумял.А като размер хич не беше лош но не бях настроен за такъв риболов.Баща ми измъкна 5-6 рибета и се отказа.Тъкмо вече се бях отчаял и пресевните отнове ме изненадаха приятно. На 4м дистанция и на една от най-добрите примамки за този водоем ( според мен ) хляба , извадих 400 гр платика която винаги се е съпротивлявала повече от Жребчевската.
И почна се .. :P На различни дистанции но в границита 8-4 м взеха да дават платики ( 400-600гр) Дълбочината варираше около 4м .белия червей отново не даде по добър резултат от хляба.
Не бях правил по прекрасен излет на сравнително добри екземпляра от тази риба.Успях да "излъжа"' в крайна сметка 7 платики ,както и 15-20 червеноперки около 200гр ( също нямаше бебта).
Това беше до 17.ОО когато вече потеглихме.
Като "анализ" мога да кажа че за разлика от преди 5 дена , когато братовчед ми е ходил и са излизали същия добър калибър платики , платиката даваше на средна дистанция ( изключително подходяща за 5-7м дирактен) .Само да няма клони от горе.Предния път е давало на голяма дистанция (мач)
Те това е .Прекрасен риболов.Прекрасни риби.
Айде
:D :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

kolega kade se namira tva i plateno li e
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Кобра ..наммали го,моля те ,този аватар че.. :roll:
Не е платено .Виж поречието на река Тунджа между яз.Копринка и яз.Жребчево.По цялото поречие на реката има такива пресевни.Тази е до село Шаново.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Rimohit - браво колега , браво. Хм... а бе ти може да не дойдеш за мряна , ама този водоем ми стана интерес особено след като дълго време не съм топвал директния :D :D :D .
Клавиатура риба не лови!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ами водоемите от този регион са ми любими.Има почти всичко без пъстърва и распер ,толстолоб
А иначе само трябва да не съм в движение из страната и да дойдеш с кола защото няма с какво аз да те разкарвам ( както вече споменах нееднократно).
Ако имаш мераци драскаш едно лично след 7.09 ( че ще ходим в Трявна по празниците) да видиш дали съм свободен и идваш.
Шаново е на 25 км.Както казах улавянето на трофейни екземпляри не е от най честите явления там но ги има а се правят много приятни излети .

И пак .КОБРА !!!! стига бе приятелю Айде намали го де :evil:
cobra
новобранец
новобранец

Мнение от cobra »

е така вече добре ли е :)
ne se znae znae li se ako se znae ne e sigurno
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

чОдесно . :D :D :D
Благодаря
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

rimohit и аз съм навит ако може да ме включите в отбора от мен ще е колата :P :P :P
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Охо ..Тъкмо по весело ще бъде.
Айде след седми ще се разберем и непременно трябва да направим нещо :D :D :D
Може още мераклии да се появят.
Аватар
Fisherman66
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Fisherman66 »

rimohit , Skorpi, Local ... пишете ме и мене у одбора! :wink: :D ... Лелей!... ше става страшно!!! .... за рибоците и за бироците! :P
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

И аз навит . Тъкмо като идвате от София ще минете да ме вземете , ще направим една дялба на горивото и другите залагалки ои ще идем да им скъсаме гъза на тия рибоци. :D
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Ммм Да хубав отбор може да се заформим Знаете ли че в манията се събират веднаж годишно как ми се щеше и тук някои път да се съберем хем да скъсаме рибоците с бироците хем да се видим :P
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

ДАм! Супер е тази идея ! Подкрепям я твърдо , но ще трябва солидна организация ! Добре трябва да се обмисли подобно предложение.
Трябва да го поставим в друга тема.
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Това за другата тема си го мислех да е в срещи и купони.
Ако искате да пусна една тема там и всеки да пише кога след 7 му е удобно и да направим излета
damapika
новобранец
новобранец

Мнение от damapika »

За спининг става ли на тези пресевни и ако става какво излиза.А това дали ще доида зависи кога ще го направите. Иначе по всяка вепоятност ще съм в Стара Загора след 27.09.05
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”