Рибена чорба по селски.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 410
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 6:45 am
Местоположение: Бургас
Обратна връзка:

Рибена чорба по селски.

Мнение от babushka »

Продукти:
Риба - 500г, олио - около 2-3 с.л.,картофи -2 средно големи, червени домати -1 голям или 2 по-малки, малко брашно - 1 с.л., магданоз -5-6 стръка и един жълтък.
Приготвяне:
Изчиствате рибата от карантиите, измивате я обилно с вода - да не остане никъде мръсотийка.
Лукът се нарязва на дребно и се пържи до зачервяване на слаб огън/иначе изгаря и става черен/.
Прибавят се картофите и доматите нарязани на кубчета, малко червен пипер за цвят и брашното- за сгъстяване. След това сварявате рибата, отделяте бульона и почиствате рибата от голямата кост и я нарязвате или накъсвате на парчета - средно големи.
След като се запържат лукът, картофите и доматите, прибавяте бульона и парчетата риба. Вари се още малко, /10-на минутки/,овкусявате на вкус. Застройвате с жълтъка, украсявате със ситно нарязан магданоз и чорбата се поднася гореща. По желание може да и сложете и люта чушка, за тези, които обичат да им е по-лютичко.
Да ви е вкусно!
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 726
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 3:47 pm
Местоположение: Ловеч

Re: Рибена чорба по селски.

Мнение от paceto67 »

Рецептата е супер. Пробвал съм я без застройка, също е добре :smt023
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1512
Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 10:30 am
Местоположение: София
Обратна връзка:

Re: Рибена чорба по селски.

Мнение от hristotihov »

а някакви подправки :?: малко мащерка ... :?:
нямам живарник
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 509
Регистриран на: Вто Дек 11, 2007 10:56 am
Местоположение: kazanlak

Re: Рибена чорба по селски.

Мнение от гуслар »

Много е вкусна !Приготвям я по същия начин ,но слагам дивесил и тарос като подправки.
И падащата звезда е била изгряваща .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”