Маркиране против кражба на такъми

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Маркиране против кражба на такъми

Мнение от Markony »

Здравейте колеги!Нека да използваме студеното време и редките излети да си стегнем такъмите.Обслужване ,гресиране,смяна на водачи и проверка на куки и тройки.Искам с тая тема да обърна по-голямо внимание на маркирането против кражба.Зачестиха тарашите на багажници.Аз лично изгорях със шаранджийски компелкт,който на всичкото отгоре беше намерен от полицията при акция и пак не можах да си го взема!Защо ще питате...сега ще обесня!
Като попълваш информация за откраднатото оборудване пишеш цвят,марка..квото се сетиш.Ми то не е лесно да се сетиш за всичко ,че и за детайли.Хванах крадците ,познах си въдиците....ами фактура,ами гаранционна карта с сер.номер?Нямам такива неща.Закона е такъв ,че трябва да докажеш собствеността си.
Затова вече маркирам!С салийка (бързооборотна дрелка) и зъболекарско борче.Пиша Име(никнейм),част от ЕГН,мобилен номер.Лакирам отгоре или заливам с смола.Маркирам на 2 места-явно и скрито.Маркирам всички разглобяеми детайли.Вече ще си маркирам и воблерите,белким някой колега ако ги види по чуканите да се смили:).Това от мен.Ако имате въпроси питайте ще помогна на неразбралите как се прави всичко.Важното е да направим търговията с крадени стоки невъзможна.Успех на всички!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Маркиране против кражба на такъми

Мнение от sandista »

Ама ти сериозно ли ?! :)))
Ще взема да си маркирам кордата и няколко кукички, ако някой колега ги извади от дебрите на някой водоем да ми пусне смс и да си ги взема ... :)

Иначе ако имаш скъпи такъми идеята е добра ! Но сега се замислям дали бих си съсипвал скъпите такъми .. Все пак съвета ти е добър. :)
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Кое да им съсипя?
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

Markony написа:Кое да им съсипя?
Ами примерно купил си маркова пръчка и за сигурност с джаджата си я маркираш. Видимо и невидимо. Невидимото не дразни, обаче ако решиш да продаваш собственоста си след време и някъде където се вижда си гравирал каквото там си решил, мен лично няма да ме кефи да го виждам това всеки път когато я ползвам. Иначе идеята си има смисъл, защото когато си горял хич не се сещаш за друго ами гледаш да си опазиш нещата. Така мисля аз.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Интересна идея... :roll: не е лоша според мен, ама както каза колегата, ако ги продаваш по-натам на клиента може да не му се нравят надписите. :? Аз примерно си мисля сега, може да отвориш дъното на въдицата и вътре накрая до капачката да залепиш...нещо по което да си я познаваш :P Абе при по ценни такъми си трябва сигурност... :!:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Markony,да ти пратя моя комплект!Аз не се наемам да ги маркирам,но ще се радвам на едно скрито "sapuna"!
Не се бъзикам!Всичко си е за моя сметка! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
d.a.m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от d.a.m »

искам да кажа друго ами ако си напишеш примерно имената егн и телефон на едно картонче или нещо друго и ги вкараш отзад на дръжката кадето е капачката на сяка въдица няма ли да има ефект а пък и кои би се сетил че там ще има такова нещо а за макарите по сащия начин ама преди да навиеш влакното едно картонче написано с имената и егн облипено с тиксо да не проникне вода и да се размаже слагаш го и навиваш влакното едвали някои ше се сети че отдолу влакното има такова нещо а пък за текстила бродерия на незабелижимо място и готово така става НАЛИ
Няма нищо по красиво от един три дневен излет.
d.a.m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от d.a.m »

Само да не дадем идея на някои крадци ако има тук такива ХОРА ВСЯКЪКВИ И ДА ПРОВЕРЯВАТ
Няма нищо по красиво от един три дневен излет.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Що не им сложиш по едно малко GPS-че.?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
sharanko
новобранец
новобранец

Мнение от sharanko »

sandista написа:Ама ти сериозно ли ?! :)))
Ще взема да си маркирам кордата и няколко кукички, ако някой колега ги извади от дебрите на някой водоем да ми пусне смс и да си ги взема ... :)

Иначе ако имаш скъпи такъми идеята е добра ! Но сега се замислям дали бих си съсипвал скъпите такъми .. Все пак съвета ти е добър. :)

:D :D :D
tinko79
новобранец
новобранец

Мнение от tinko79 »

Дано не ви се случва.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”