Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Маркиране против кражба на такъми
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Маркиране против кражба на такъми
Здравейте колеги!Нека да използваме студеното време и редките излети да си стегнем такъмите.Обслужване ,гресиране,смяна на водачи и проверка на куки и тройки.Искам с тая тема да обърна по-голямо внимание на маркирането против кражба.Зачестиха тарашите на багажници.Аз лично изгорях със шаранджийски компелкт,който на всичкото отгоре беше намерен от полицията при акция и пак не можах да си го взема!Защо ще питате...сега ще обесня!
Като попълваш информация за откраднатото оборудване пишеш цвят,марка..квото се сетиш.Ми то не е лесно да се сетиш за всичко ,че и за детайли.Хванах крадците ,познах си въдиците....ами фактура,ами гаранционна карта с сер.номер?Нямам такива неща.Закона е такъв ,че трябва да докажеш собствеността си.
Затова вече маркирам!С салийка (бързооборотна дрелка) и зъболекарско борче.Пиша Име(никнейм),част от ЕГН,мобилен номер.Лакирам отгоре или заливам с смола.Маркирам на 2 места-явно и скрито.Маркирам всички разглобяеми детайли.Вече ще си маркирам и воблерите,белким някой колега ако ги види по чуканите да се смили:).Това от мен.Ако имате въпроси питайте ще помогна на неразбралите как се прави всичко.Важното е да направим търговията с крадени стоки невъзможна.Успех на всички!
Като попълваш информация за откраднатото оборудване пишеш цвят,марка..квото се сетиш.Ми то не е лесно да се сетиш за всичко ,че и за детайли.Хванах крадците ,познах си въдиците....ами фактура,ами гаранционна карта с сер.номер?Нямам такива неща.Закона е такъв ,че трябва да докажеш собствеността си.
Затова вече маркирам!С салийка (бързооборотна дрелка) и зъболекарско борче.Пиша Име(никнейм),част от ЕГН,мобилен номер.Лакирам отгоре или заливам с смола.Маркирам на 2 места-явно и скрито.Маркирам всички разглобяеми детайли.Вече ще си маркирам и воблерите,белким някой колега ако ги види по чуканите да се смили:).Това от мен.Ако имате въпроси питайте ще помогна на неразбралите как се прави всичко.Важното е да направим търговията с крадени стоки невъзможна.Успех на всички!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Маркиране против кражба на такъми
Ама ти сериозно ли ?!
))
Ще взема да си маркирам кордата и няколко кукички, ако някой колега ги извади от дебрите на някой водоем да ми пусне смс и да си ги взема ...
Иначе ако имаш скъпи такъми идеята е добра ! Но сега се замислям дали бих си съсипвал скъпите такъми .. Все пак съвета ти е добър.

Ще взема да си маркирам кордата и няколко кукички, ако някой колега ги извади от дебрите на някой водоем да ми пусне смс и да си ги взема ...

Иначе ако имаш скъпи такъми идеята е добра ! Но сега се замислям дали бих си съсипвал скъпите такъми .. Все пак съвета ти е добър.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Кое да им съсипя?
-
- вече хвърля и на тежко
Ами примерно купил си маркова пръчка и за сигурност с джаджата си я маркираш. Видимо и невидимо. Невидимото не дразни, обаче ако решиш да продаваш собственоста си след време и някъде където се вижда си гравирал каквото там си решил, мен лично няма да ме кефи да го виждам това всеки път когато я ползвам. Иначе идеята си има смисъл, защото когато си горял хич не се сещаш за друго ами гледаш да си опазиш нещата. Така мисля аз.Markony написа:Кое да им съсипя?
-
- разбира нещата
Интересна идея...
не е лоша според мен, ама както каза колегата, ако ги продаваш по-натам на клиента може да не му се нравят надписите.
Аз примерно си мисля сега, може да отвориш дъното на въдицата и вътре накрая до капачката да залепиш...нещо по което да си я познаваш
Абе при по ценни такъми си трябва сигурност... 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Markony,да ти пратя моя комплект!Аз не се наемам да ги маркирам,но ще се радвам на едно скрито "sapuna"!
Не се бъзикам!Всичко си е за моя сметка!
Не се бъзикам!Всичко си е за моя сметка!

искам да кажа друго ами ако си напишеш примерно имената егн и телефон на едно картонче или нещо друго и ги вкараш отзад на дръжката кадето е капачката на сяка въдица няма ли да има ефект а пък и кои би се сетил че там ще има такова нещо а за макарите по сащия начин ама преди да навиеш влакното едно картонче написано с имената и егн облипено с тиксо да не проникне вода и да се размаже слагаш го и навиваш влакното едвали някои ше се сети че отдолу влакното има такова нещо а пък за текстила бродерия на незабелижимо място и готово така става НАЛИ
Няма нищо по красиво от един три дневен излет.
Само да не дадем идея на някои крадци ако има тук такива ХОРА ВСЯКЪКВИ И ДА ПРОВЕРЯВАТ
Няма нищо по красиво от един три дневен излет.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Що не им сложиш по едно малко GPS-че.?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
sandista написа:Ама ти сериозно ли ?!))
Ще взема да си маркирам кордата и няколко кукички, ако някой колега ги извади от дебрите на някой водоем да ми пусне смс и да си ги взема ...![]()

Дано не ви се случва.