клен и бяла мряна,р. Искър&р.Трескавица,(гара БОВ)

Модератори: bobopeli, sapuna

БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

клен и бяла мряна,р. Искър&р.Трескавица,(гара БОВ)

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

Преди две седмици взех отпуска и със семейството заминахме на вилата,реших че дали ще ме вали в София или на Бов все тая!Та дъжда ни уби първия ден,Искъра като тих бял Дунав,всичко бе мазало на другия ден!Риболова невъзможен или поне така си мислех.
сутринта отидох до гарата за течни продукти :lol: ,и един колега си чешеше вече крастата на Трескавец а той един бистър леко поналят,вир до вир!Айде обратно за въдицата,по пътя земни червеи като химикалки, докато отида и се върна напълних едно бурканче.
Заметнах от моста,на дъно с подвижна оливетка 10г.,повод 50см.,кука 10,бяла кована,питона го нанизах само от едната страна,другата я оставих да се мандахерца по водата и нечаках дълго.Леле като се разтрепери и въдица,ръце,сърце ,абе сефтето!Навивам,навивам и нищо,докато се сетя че аванса е хлабав и го коригирам,от кръчмето Вальо дотърча да гледа сеира.Е измъкнах го де ,чичо кленчо като бутилка johny!гали ти душата. Аха да го пусна обратно,ама Вальо се примоли ,за децата те обичали риба! паднах от смях щото в двора му има рибарник с 1 тон пастърва ама аиде, от мен да мине .Даде плик и като се почна,мряна ,клен,мряна, клен за 1 час плика се напълни .Най малката риба беше педя и 4 пръста. Насъбра се народ,пръснаха се за въдици.Стигна се до комичната ситуация,на 1кв.м.вир 5 пръчки,аз вадя едрите а те малките смях.Единия от колегите се усети че аз съм на земен а те на торни,дадох му и резултатите незакъсняха.Е да ама на мене кефа ми секна много сеирджий се сабраха цялата кръчма а тя в 8 сутринта си е пълна да знаете. Зарадвах Вальо с рибата и се прибрах. А на другата сутрин ме бяха изпреварили ,само че с дребосък.Смених вирчето,топнах червея и зачаках ,за съжаление закачих и скъсах,втория опит тлъст клен ,третия пак скъсване,4 клен,5 скъсване,имаше гаден клон под водата и вихъра на водата все там мъкнеше стръвта, за колегите това явно нямаше значение та решиха че пак съм напипал пасажа с едрите и се самонастаниха. Гъз до гъз на 2 кв.м. това риболов ли е?Дадох на Вальо 2та клена той ми наби една бира в ръката за благодарност ,седнах и загледах театър.Вира беше на 4 м. от масата та глетката беше от първия ред дет се вика ,("кръчмата" представлява един син павильон залепен до моста в него се продават стоки от първа необходимост най вече ТЕЧНИ,с маси и столове на брега, едно корито с тръба от реката ти студи бири, водки,ракии,абе идилия!!!)Та гледадах синхронно късане докато им свършат оловата и гайките,скандалите не ги броя ,смях :D !На тръгване им дадох от мойте запаси и се прибрах.Следобеда природата се изроди,това не беше дъжд а воден град,капка врабче убива!!!И така цяла нощ.На сутринта,TILT!Мислех да звъня на някой с джип да ни евакуира,не път а река!Реших да изчакам до утре!Чак на другия ден по обяд се беше пооттекло малко та отидох за провизии.Трескавец,боза!Следобяд слезнах да видя какво е останало от Искъра,вода да бряг не!!!Наложи се да заобиколя през изворчето,за малко да се спъна като видях колега с две пръчки да лови в тази пихтия. Чак от Желен се дигнал тук да лови :shock: показа ми прилична мряна което ме убеди да побързам за въдицата.Хванах и аз една но заваля и се разделихме,на другиа ден щял да ходи на гости в Остров да пробва Дунава,пожелах му успех,до смрачаване стоя а валеше. Не спря пак цяла нощ! На другия ден ги побърках рибоците, такава вода съм виждал само по телевизията,а аз хвърлях точно в средата дето е най-безмислено и вадех риба,явно на дъното нещата стояха по друг начин!както и дае свършиха и мойте тежести .Прибрахме се в София за свадбата на приятели,ВЗЕХА СЕ!,заредих се с по-голями тежести,куки,бели,торни и пак "там край реката..."Гледам нов колега ама по-мастит ,едни дрехииииииии,едни такъмииииии,абе от корица на списание.Благородно му завидях,личеше че е пенсионер ама златните рамки на очилата,часовника,перфектните зъби,не се връзваше да е от пенсионерите по опашките.Замяташе само на изкуствени примамки не смееше да пробва на воблери защото реката влачеше цяла софийска област та и отгоре,иначе му бил любим начин на риболов.Предложих му жива стръв,отказа,трудно ги закачал,не че на мен ми кълвеше, нито на торния нито на белия,ама така от учтивост. разказах му за победите от миналата седмица на това място,зарадва се че има риба и си тръгна със заканата като се поизчисти реката да дойде пак.По късно от един козар разбрах че ми бил комшия,АКАДЕМИК незнамкойси (незапомних)пристигнал със семейството си от Италия да си починел.Та след като си тръгна се размислих къде ли е отишла рибата та не кълве и се сетих че тогава не носех стръв от София. :idea:,земен,мазен и дебел, това ми трябваше ,разместих няколко камъка ,набрах както се казва една шепа. Неочаквах същия успех защото водата леко се бе оттеглила в коритото,е да ама не!Цяла седмица колкото червея замятах толкова риба вадех,е имаше и късания но бели кахъри!Тази отпуска ще я запомня с богатия улов ,освен клен бяла мряна имаше и каракуда и необичайно големи кротушки.Прибрахме се ,попътя се сетих че съм забравил едни ключове та се наложи днеска ама като гледам вече е вчера да прескоча да ги оставя.Неиздържах и слезнах до реката ,изрових един изрод,заметнах баш в най буйното и хич не ме кара да чакам,но този път предвидливо си носех апарата ,качвам ги в галерията ми.Снимах и сметището на Своге,цялата тази гадост е до реката и при порой става страшно!УСПЕХ!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Браво ..прекрасен разказ..все така да ги дърпаш
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Eвала за мреноците най-вече . :D :D :D
Клавиатура риба не лови!!!
6tukata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от 6tukata »

Браво:!:

Какво означава тлъст клен? :D 0.500+ кг?
Кефал-ти мислиш за всичко :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”