Бихте ли ме посъветвали какво да избера

Модератор: sapuna

Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Бихте ли ме посъветвали какво да избера

Мнение от Живко Василев »

Здравеите колеги.От половин година съм се запалил по спининговия риболов(нещо което не съм вярвал че ще ми се случи) :D .Понеже ме влече риболова на сом,щука това е пръчката която преди време си закупих.Корморан тъндърстик
Изображение
Макарата ми е дайва.Дотука добре здрава пръчка,сигурна макара.Обаче акцията на пръта е 20-60 и малки воблери и блесни трудно хвърля.А когато ходя за костур и кефал се налага да работя и със по малки тежести.Това пък ми е част набора от блесни и воблери
Изображение
Имам големи блесни,клатушки воблери и др. с които старата пръчка се справя и ще си я ползвам за това.Но ми трябва нещо можеби с акция 5-20гр.За малките блесни и воблери.Като бюджет съм заделил 250 кинта коита са за макара и пръчка.И това е пръчката към която съм се насочил.
Изображение
BeastMaster AX Spinning 240 ML 2 PCS-Дължина 240см.Тегло 179гр.Акция5-20гр
За машинка още не съм решил.Та ще съм ви много благодарен ако ми отделите малко време и ме посъветвате какъв да е пръта,макарата и плетеняка.Местата на които ходя са Тунджа,Марица,Мандрата и платени водоеми.Това Шимано ми се струва че ще издържи и ако случаино се закачи нещо по-голямо.И дали знаете къде в Бургас има това Шимано.Благодаря предварително.
Изображение
Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
петко стоянов

Re: Бихте ли ме посъветвали какво да избера

Мнение от петко стоянов »

Здраявей колега.Провери в новия магазин до велека в изгрев.Мисля,че я гледах там в събота.
Markony
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Markony »

Шиманото е чудесно,но малко не си пасва с бюджета.Ходи му по-лачена макара.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

:lol:
сигурно някой ще се уплаши от черепа.
каквото и да сложа едва ли ще се хареса на всички а и не това ми е целта :wink:
По скоро ми се иска да разбера нещо по въпроса който зададох и много бих си радвал на мнението на Marko Polo,Kroki bg,Al Kapone,Sestrata,Павел Иванов и на още много други потребители които отдавна веце практикуват този риболов.
Изображение
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Ходи му по-лачена макара.
Ако имаш нещо предвид казвай бюджета може да се преразгледа.Пръчката струва към 150 кинта а за макара мислех че към 100 ще са ок,но приемам предложения
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

За пръчката ти гарантирам че ако си я пазиш и поддържаш,ще те погребе !!!Що се отнася до рибите,спокойно ще си вадиш и по-големички.Отдели си още поне 150 за по-хубава макара и си готов.За дребните примамки не ти трябва макара над 2500.Успех !!!Аз ползувам Шимано от много години и никога не са ме предали.Оставям на страна евтините модели !!!
Последно промяна от krokibg на Сря Ное 26, 2008 1:52 pm, променено общо 1 път.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

можеби тази макара Изображение
Две алуминиеви шпули - основна + резервна
- 4 лагера: 1 ролков + 3 A-RB
- Многодискова задна авансова система
- Антиреверсна система
- Система SUPER STOPPER II
- Балансирана алуминиева дръжка - DYNA BALANCE
- Обороти: 1:6.2
- Тегло: 290 гр.
- Капацитет на шпулата: 0.14/200м.; 0.16/170м.; 0.18/130м.
- Код: EXG3000MRA
Струва 145 лева
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Jivas, AeroCast на шимано при мен реши колебанията до определена степен! Тази въдица има твърда и мека страна. Имам MH една пръчка с две акции, което се усеща още като ти попадне в ръцете!. Когато замяташ, меката страна ти помага да увеличиш растоянието (с подходящото влакно :roll: ) и точността на попаденията. Когато има добър удар или голям закачен корен :lol: , просто обръщаш леко пръчката на нейната твърда страна и акцията преминава от бърза на параболична и лесно и равномерно можеш да разределяш силата и техниката едновременно върху пръчката и макарата!

Ако имаш подходяща макара не е нужно да копуваш още една! щото нема как да спининговаш с две въдици еновременно :lol: По-доре инвестирай във въдицата! Поне аз съм така за момента 3 макари и 7 различни по дължини и акции въдици :roll: Менкаш според условията и търсения хищник....

п.п. макарата дето ни показваш е бърза, тежка и неподходяща мисля... не сигурен съм :roll:
Успех
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Бре започва да ми става все по трудно :(
Гледам Шиманото
Тази въдица има твърда и мека страна. Имам MH една пръчка с две акции
Тази е с акция 15-40.Дали ще изхвърля воблери и блесни малки или ще е по добър модела ML който е с акция 5-20 :?
Изображение
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Да кажем, че универсални такъми, които да покриват изискванията за водоеми, хищници, дължини и тн. няма :lol: Избора ти ще е труден.... ма я ми кажи? като гледам кутията ти... примертно спинера и щукарската блесна с утежнението ква акция ти трябва? :roll: но пък за малките блеснички...? :roll:
Я да изчакаме да се включат баш разбирачите :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Мъка,мъка :( .Спинъра е 21гр а блесната мисля че с утежнението е към 15гр.Тях и със сегашния прът ги меткам без проблем.Добре че сте Вие да има с кой да се съветвам.Иначе щеше да е още по сложен избора.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

jivas,макарата която си постнал е мачова и бързо оборотна,изобщо недей да я взимаш.Толкова магазинери има дето си разбират от работата и биха ти дали съвет.Локалчето може да ти свърши тази работа.Спининговата макара задължително е с преден аванс.Хората са правили опити и са казали каква макара отговаря и е най-удачно да се ползва за всеки риболов.Иначе нямаше да ги има толкова вида макари а щяхме да си караме със по една макара за всички начини на риболов.Съветвам те да не бързаш и да се поогледаш тук - там и задължително да си със пръчката в магазина при закупуването на макарата за да си направиш преценка и проба.Не се доверявай на нашите мнения,защото ние не сме професори а хора и може да те подведем със мненията си - неумишлено.Успех Изображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Понеже мернах да се споменава моето име та да зема да спомена нещо по повода :wink:
Значи за въдицата - взимаш си един Премиер на 2.13 с акция фаст , строй медиум лайт от тия образи - http://www.filstar.com/bulgaria/rods/58/
Питаш на мейл е тия - http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... ath=32_155 - коя от макарите е в диапазона 250 - 270гр.
Добавяш трийсет / четиресет лева към бюджета и си готов !

Другият вариант е - послушваш Капонски и за целият бюджет си зимаш един Авид като преди това пишеш един мейл на Кире дали покрай Коледа няма да направи промоция на модела AVS76MLXF2 и си имаш две геги за една макара на която ако имаш две шпули навиваш различни диаметри линии и си готов !

За момента от БГ пазара по отношение спинингова гега по-добро от Светия Кроикс няма от където и да го погледнеш . Верно че за в бъдеще се очакват вносове на бат Гари и някои Японски производители които наистина знаят как се правят въдици а не колела примерно ама това не се знае га ще е :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Живко Василев
разбира нещата
разбира нещата

Много Благодаря за съветите.Мисля че съм по близко до решението от преди.Наистина оказахте голяма помощ.Утре ше бегам до Филстар да видя Шиманата на живо а също и Кроа и там ще реша(дано да имат моделите налични)И ще се похваля с покупката. :D :D :D
Последно промяна от Живко Василев на Вто Апр 21, 2009 12:23 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Хората не правят колела ,а най-добрите скорости за колела.Пич,що мразиш Шиманото,бе.И тва Сасаме ,виждал ли си го на живо,та го предлагаш.Свържи се с Локала,иди при него,имат голям избор на макари.Аз бих се вслушал в съветите на Капоне и Кроки,понеже имат уекинко голяма практика,а не четат каталози да помнят модели.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”