двигател Сузуки 6.кс

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

двигател Сузуки 6.кс

Мнение от veso1968 »

Здравейте колеги,спрял съм се на този двигател , някой може ли да каже мнение за него .Лодката е Ямаха 310s ? Благодаря Ви предварително
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: двигател Сузуки 6.кс

Мнение от VGS »

Аз имам 8к.с. и точно такава лодка. Разликата в моделите е само карбoратора.Аз говоря за двутактова машинка, последния модел 2003 мисля че е.
Добри машинки са, икономични, но ако мислиш да глисираш ще е възможно ако си сам в лодкат или двама но трябва да сте доста слабички.
За такава лодчица оптимални са 10к.с. според мен, ако е 4-тактов даже ще ти прави и по малко разход.Ще можеш да се придвижваш бързо или бавно, да тролиш и каквото ти се иска. Лошото е обаче , че отиваш в по горен ценови клас.
Ако няма да бързаш за никаде и не те влекът скоростите 6кс са си също добре.
Последно промяна от VGS на Пон Яну 04, 2010 10:52 am, променено общо 1 път.
veso1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от veso1968 »

Сега гледах и една Селва, 6кс 2тактова, човека каза че със двама души може да глисира?
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Ако двамата са по 50 кила или другия вариант е ако единия слезе да бута.
Ако имаш възможност се насочи към 4-тактов.
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

И аз да попитам:
Ако двигателя е двутактов, 6кс, това означава ли, че на бавен ход не може да се използва, например да се използва за паламуд?
Уточняващ Въпрос: Двутактов двигател може ли да работи на бавен ход продължително време?
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

kiril_bulgaria написа:И аз да попитам:
Ако двигателя е двутактов, 6кс, това означава ли, че на бавен ход не може да се използва, например да се използва за паламуд?
Уточняващ Въпрос: Двутактов двигател може ли да работи на бавен ход продължително време?

Имах Ямаха 25 коня двутактова.Карал съм я с максимално най-добрите масла и съм спазвал пропорциите винаги точно.Та със този двигател съм влачил воблери по цял ден и съм нямал проблеми.Като се прибирам му давам жега едно хубаво за 15-на мин и всичко е било ок при мен.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

при влачене с 2Т въпроса е да го усетиш навреме /преди да загасне от зацапване на свещта/ и да го изфорсираш за една минута...
В 21-век по-добре да взимате 4Т двигатели особено, ако ще се ползва за влачене, а не за придвижване!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Не съм имал проблеми от дълго каране на бавни обороти, ползвам масло Валволин и моторетката ми е Джонсън на 15-тина години :oops: :lol:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

С 6к.с. 2 човека с тази лодкаще глисират само, ако са джуджета или анемични, трябват поне 8к.с., а по-добре както казва VGS 10k.s.. Има една проста сметка за глисаж 1к.с. изкарва около 35кг., значи за 6коня около 210кг, лодката и мотора с малко бакаж, горивпо и др. са около 70-80кг., значи ти остават 130 за пасажери. Аз винаги съм казвал, че е добре лодката да глисира защото си много по-мобилен във водоема.
Неудобството на 2тактовия е, че наистина след продължителна работа на ниски обороти е добре да поработи на високи и като ти духа вятъра отзад малко понамирисва и харчи повечко, но пък е на половин цена и е по лек за носена та всеки си преценява, успех с избора.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тази формула я знам като 1к.с. на 25 кг :roll: И то от човек в БКР(български корабен регистър).
Но пък с багаж + гориво + мен (110 кг) глисирах с 6 коня мотор и надуваема лодка. Явно не важи за някой случай.

Та един въпрос имам и аз какъв мотор да си взема. Решил съм се на 8 коня 4 такта. Нов от магзина.
Силно клоня към Ямаха, поради добрата цена. Бих се метнал на Хонда, но пък те са доста по скъпи.
Нищо не разбирам от малки моторетки :lol:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Добре де :lol: Исках да кажа, че не разбирам въобще :lol:
Малкото, което знам е за мотори с по 6-8 цилиндъра с диаметър 30-40 см сложени на голееееми тенекии :lol: :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

има един модел Тохацу 4Т 8 и 9.8кс са еднакви килограми -37 и излизат на доста добра цена... не мисля, че Ямахата е конкуренция на тях... за месец продадох 2бр. Сузуки 10кс също се намира изгодно, но е по-тежък 44кг...
Специално 6кс има един съществен недостатък - 1-цилиндров е, а гореспоменатите 8 и 9.8кс са 2-цил.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

veso1968 написа:Здравейте колеги,спрял съм се на този двигател , някой може ли да каже мнение за него .Лодката е Ямаха 310s ? Благодаря Ви предварително
Здравей колега,
мога да ти предложа за 4000лв чисто нов Тохацу 9.8 или Сузуки 9.9 за същите пари...
Поздрави
Теодор
0885461763
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Тедо написа:има един модел Тохацу 4Т 8 и 9.8кс са еднакви килограми -37 и излизат на доста добра цена... не мисля, че Ямахата е конкуренция на тях... за месец продадох 2бр. Сузуки 10кс също се намира изгодно, но е по-тежък 44кг...
Специално 6кс има един съществен недостатък - 1-цилиндров е, а гореспоменатите 8 и 9.8кс са 2-цил.
От опита който имам с такива мотори бих казал,че двата цилиндъра са от съществено значение. При ямаха 9.9 и 15к.с. са един и същи двигател и е 45кг., ако си пазя дрехите небих могъл да го закача сам на лодката и тя трябва да е задължително с колела на транеца, затова избрах 8к.с.-заради теглото, но пък зада глисира с мен и още един слон като мен малко нему достигаше, та от казаното до тук при положение, че тохатсу 9,8к.с. тежи 37к.г. аз бих избрал него.
Ivak написа:Тази формула я знам като 1к.с. на 25 кг :roll: И то от човек в БКР(български корабен регистър).
Но пък с багаж + гориво + мен (110 кг) глисирах с 6 коня мотор и надуваема лодка. Явно не важи за някой случай.
за надуваема лодка е 35кг. за 1к.с. вервайми пробвал съм, или човека ти го е казал за ПОЛЕЗЕН ТОВАР, невключвайки теглото на лодката и мотора.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Здравейте колеги, все още се двоумя м/у Ямаха 4 коня или Сузуки 6 коня. Преди бях питал във форума за по-голям двигател, но се оказа, че за моята 2,95 пластмасова лодка стигат от 4 до 6 коня. Та въпроса ми е струва ли си да се набутам още 700 лв за Сузуки 6 коня, ако Ямаха 4 е достатъчен.Ще го ползвам само на язовир.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”