Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

двигател Сузуки 6.кс
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- ще става разбирач
двигател Сузуки 6.кс
Здравейте колеги,спрял съм се на този двигател , някой може ли да каже мнение за него .Лодката е Ямаха 310s ? Благодаря Ви предварително
Re: двигател Сузуки 6.кс
Аз имам 8к.с. и точно такава лодка. Разликата в моделите е само карбoратора.Аз говоря за двутактова машинка, последния модел 2003 мисля че е.
Добри машинки са, икономични, но ако мислиш да глисираш ще е възможно ако си сам в лодкат или двама но трябва да сте доста слабички.
За такава лодчица оптимални са 10к.с. според мен, ако е 4-тактов даже ще ти прави и по малко разход.Ще можеш да се придвижваш бързо или бавно, да тролиш и каквото ти се иска. Лошото е обаче , че отиваш в по горен ценови клас.
Ако няма да бързаш за никаде и не те влекът скоростите 6кс са си също добре.
Добри машинки са, икономични, но ако мислиш да глисираш ще е възможно ако си сам в лодкат или двама но трябва да сте доста слабички.
За такава лодчица оптимални са 10к.с. според мен, ако е 4-тактов даже ще ти прави и по малко разход.Ще можеш да се придвижваш бързо или бавно, да тролиш и каквото ти се иска. Лошото е обаче , че отиваш в по горен ценови клас.
Ако няма да бързаш за никаде и не те влекът скоростите 6кс са си също добре.
Последно промяна от VGS на Пон Яну 04, 2010 10:52 am, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Сега гледах и една Селва, 6кс 2тактова, човека каза че със двама души може да глисира?
Ако двамата са по 50 кила или другия вариант е ако единия слезе да бута.
Ако имаш възможност се насочи към 4-тактов.
Ако имаш възможност се насочи към 4-тактов.
- kiril_bulgaria
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз да попитам:
Ако двигателя е двутактов, 6кс, това означава ли, че на бавен ход не може да се използва, например да се използва за паламуд?
Уточняващ Въпрос: Двутактов двигател може ли да работи на бавен ход продължително време?
Ако двигателя е двутактов, 6кс, това означава ли, че на бавен ход не може да се използва, например да се използва за паламуд?
Уточняващ Въпрос: Двутактов двигател може ли да работи на бавен ход продължително време?
- barutchiata ©
- Администратор
kiril_bulgaria написа:И аз да попитам:
Имах Ямаха 25 коня двутактова.Карал съм я с максимално най-добрите масла и съм спазвал пропорциите винаги точно.Та със този двигател съм влачил воблери по цял ден и съм нямал проблеми.Като се прибирам му давам жега едно хубаво за 15-на мин и всичко е било ок при мен.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
при влачене с 2Т въпроса е да го усетиш навреме /преди да загасне от зацапване на свещта/ и да го изфорсираш за една минута...
В 21-век по-добре да взимате 4Т двигатели особено, ако ще се ползва за влачене, а не за придвижване!
В 21-век по-добре да взимате 4Т двигатели особено, ако ще се ползва за влачене, а не за придвижване!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Не съм имал проблеми от дълго каране на бавни обороти, ползвам масло Валволин и моторетката ми е Джонсън на 15-тина години

С 6к.с. 2 човека с тази лодкаще глисират само, ако са джуджета или анемични, трябват поне 8к.с., а по-добре както казва VGS 10k.s.. Има една проста сметка за глисаж 1к.с. изкарва около 35кг., значи за 6коня около 210кг, лодката и мотора с малко бакаж, горивпо и др. са около 70-80кг., значи ти остават 130 за пасажери. Аз винаги съм казвал, че е добре лодката да глисира защото си много по-мобилен във водоема.
Неудобството на 2тактовия е, че наистина след продължителна работа на ниски обороти е добре да поработи на високи и като ти духа вятъра отзад малко понамирисва и харчи повечко, но пък е на половин цена и е по лек за носена та всеки си преценява, успех с избора.
Неудобството на 2тактовия е, че наистина след продължителна работа на ниски обороти е добре да поработи на високи и като ти духа вятъра отзад малко понамирисва и харчи повечко, но пък е на половин цена и е по лек за носена та всеки си преценява, успех с избора.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Тази формула я знам като 1к.с. на 25 кг
И то от човек в БКР(български корабен регистър).
Но пък с багаж + гориво + мен (110 кг) глисирах с 6 коня мотор и надуваема лодка. Явно не важи за някой случай.
Та един въпрос имам и аз какъв мотор да си взема. Решил съм се на 8 коня 4 такта. Нов от магзина.
Силно клоня към Ямаха, поради добрата цена. Бих се метнал на Хонда, но пък те са доста по скъпи.
Нищо не разбирам от малки моторетки

Но пък с багаж + гориво + мен (110 кг) глисирах с 6 коня мотор и надуваема лодка. Явно не важи за някой случай.
Та един въпрос имам и аз какъв мотор да си взема. Решил съм се на 8 коня 4 такта. Нов от магзина.
Силно клоня към Ямаха, поради добрата цена. Бих се метнал на Хонда, но пък те са доста по скъпи.
Нищо не разбирам от малки моторетки

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Добре де
Исках да кажа, че не разбирам въобще
Малкото, което знам е за мотори с по 6-8 цилиндъра с диаметър 30-40 см сложени на голееееми тенекии

Малкото, което знам е за мотори с по 6-8 цилиндъра с диаметър 30-40 см сложени на голееееми тенекии

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
има един модел Тохацу 4Т 8 и 9.8кс са еднакви килограми -37 и излизат на доста добра цена... не мисля, че Ямахата е конкуренция на тях... за месец продадох 2бр. Сузуки 10кс също се намира изгодно, но е по-тежък 44кг...
Специално 6кс има един съществен недостатък - 1-цилиндров е, а гореспоменатите 8 и 9.8кс са 2-цил.
Специално 6кс има един съществен недостатък - 1-цилиндров е, а гореспоменатите 8 и 9.8кс са 2-цил.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравей колега,veso1968 написа:Здравейте колеги,спрял съм се на този двигател , някой може ли да каже мнение за него .Лодката е Ямаха 310s ? Благодаря Ви предварително
мога да ти предложа за 4000лв чисто нов Тохацу 9.8 или Сузуки 9.9 за същите пари...
Поздрави
Теодор
0885461763
От опита който имам с такива мотори бих казал,че двата цилиндъра са от съществено значение. При ямаха 9.9 и 15к.с. са един и същи двигател и е 45кг., ако си пазя дрехите небих могъл да го закача сам на лодката и тя трябва да е задължително с колела на транеца, затова избрах 8к.с.-заради теглото, но пък зада глисира с мен и още един слон като мен малко нему достигаше, та от казаното до тук при положение, че тохатсу 9,8к.с. тежи 37к.г. аз бих избрал него.Тедо написа:има един модел Тохацу 4Т 8 и 9.8кс са еднакви килограми -37 и излизат на доста добра цена... не мисля, че Ямахата е конкуренция на тях... за месец продадох 2бр. Сузуки 10кс също се намира изгодно, но е по-тежък 44кг...
за надуваема лодка е 35кг. за 1к.с. вервайми пробвал съм, или човека ти го е казал за ПОЛЕЗЕН ТОВАР, невключвайки теглото на лодката и мотора.Ivak написа:Тази формула я знам като 1к.с. на 25 кгИ то от човек в БКР(български корабен регистър).
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги, все още се двоумя м/у Ямаха 4 коня или Сузуки 6 коня. Преди бях питал във форума за по-голям двигател, но се оказа, че за моята 2,95 пластмасова лодка стигат от 4 до 6 коня. Та въпроса ми е струва ли си да се набутам още 700 лв за Сузуки 6 коня, ако Ямаха 4 е достатъчен.Ще го ползвам само на язовир.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.