Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!
Модератор: bobopeli
9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!
С баща ми и в Събота и Неделя бяхме на р.Марица за риба. И от двете страни на 9км. и от тази на с.Оризаре и от Пазарджишко шосе беше пълно(между 9 и 11 човека и през дватат почивни дни) с търмакчии!!!
Баща ми се обади на ИАРА-Пловдив=НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ!!!!
полицията=НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ!!!!!!!!!!!!!!!
Цяла зима е така, ТЪРМАЧЪТ СИ НАВОЛЯ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ МРЪСНИТЕ БРАКОНИЕРИ ТАМ КЪДЕТО КОПАЕ БАГЕРА!!!
А тези от СОТ си пускат и те мрежи!!!
В Неделя успяха да изтърмъчат едно сомче около 4кг. и един амур около 10кг.
СРАМОТА!!!
Цяла зима е така, ТЪРМАЧЪТ СИ НАВОЛЯ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ МРЪСНИТЕ БРАКОНИЕРИ ТАМ КЪДЕТО КОПАЕ БАГЕРА!!!
А тези от СОТ си пускат и те мрежи!!!
В Неделя успяха да изтърмъчат едно сомче около 4кг. и един амур около 10кг.
СРАМОТА!!!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: 9km. Пловдив-търмакчии!!!!!!!!!!
Да не бяха от мургавите братя ?
Последния път когато част от колегите от Пловдив се събрахме на Марица, /за 1-ви път ходя на Марица, макар и да съм от Пловдив не обичам риболова на река / Доста време се чудех аджаба как имаше поне 20 - 30 човека с дънните и с по 3-4-5-6 пръчки, а в билета ясно пише - 1 пръчка с максимум 2 куки ... дали търмък дали 10 пръчки - все бракониери
Последния път когато част от колегите от Пловдив се събрахме на Марица, /за 1-ви път ходя на Марица, макар и да съм от Пловдив не обичам риболова на река / Доста време се чудех аджаба как имаше поне 20 - 30 човека с дънните и с по 3-4-5-6 пръчки, а в билета ясно пише - 1 пръчка с максимум 2 куки ... дали търмък дали 10 пръчки - все бракониери

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
БЯХА СИ 100% БЪЛГАРИ!!!
Абе незнам, за такива БОКЛУЦИ май само БОЙ и нищо друго!
Извинявам се на всички колеги и на модераторите за може би грозните изразни средства от моя страна но съм БЕСЕН!
Абе незнам, за такива БОКЛУЦИ май само БОЙ и нищо друго!
Извинявам се на всички колеги и на модераторите за може би грозните изразни средства от моя страна но съм БЕСЕН!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, и боя им е малко
едва ли някой би тръгнал да се бие с 10 човека, освен ако не си зареден с доволен арсенал или нямаш някой друг дан по карате
Майтапа на страна, единственото е по някакъв начин да ги документираш и чрез медиите, друг е въпроса дали и тогава ще се предприемат мерки....

Майтапа на страна, единственото е по някакъв начин да ги документираш и чрез медиите, друг е въпроса дали и тогава ще се предприемат мерки....
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
A добро утро.Те си търмъчат зимата в центъра на Пловдив алая та на 9-тия км ли няма?И въпреки тва нищо не се предприема.По-мое мнение няма и да се предприеме.Само чесане на езици. 

TICA FAN
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Върпрос на интереси....
Макар че не може само да плюем ИАРА - все пак до някаква степен се мъчат да направят нещо...
Лично аз познавам осъден бракониер макар и с условна присъда и глоба 3000 лв.
Макар че не може само да плюем ИАРА - все пак до някаква степен се мъчат да направят нещо...
Лично аз познавам осъден бракониер макар и с условна присъда и глоба 3000 лв.
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
Колега, какво точно означава нулев резултат - не приеха обаждането, приеха го не дойдоха или какво?С баща ми и в Събота и Неделя бяхме на р.Марица за риба. И от двете страни на 9км. и от тази на с.Оризаре и от Пазарджишко шосе беше пълно(между 9 и 11 човека и през дватат почивни дни) с търмакчии!!!
Една сизифовска идея ми се върти за това питам, но ще ми е необходимо съдействие от теб и баща ти. Да опитаме да ги раздвижим малко чиновниците

Може да отговориш и на ЛС - както прецениш.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С търмъчене не може да се унищожи напълно попълацията на риба... но въпроса е че доста риби умират в язивирите я наранени я раздрани ..... но има едно нещо което ми е интересно и искам да ми бъде разяснено :
Чл. 23 Лицата упражняващи любителски риболов, са длъжни да :
1....
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки ( единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата.
Някаде описано ли е че този начин на риболов ( бракониерство ) / търмъка / е забранен ?
П.С : Намерих го :
Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене).
1....
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки ( единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата.
Някаде описано ли е че този начин на риболов ( бракониерство ) / търмъка / е забранен ?
Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене).
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
“Чл. 37. Забранява се извършването на стопански и любителски риболов в обектите по чл. 3, ал. 1 чрез косене (търмъчене).
§1 т. 15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби.” ЗРА

§1 т. 15. "Косене (търмъчене)" е риболов чрез използване на малоразмерни мрежени уреди или куки, при който с резки движения се улавят или пробождат и закачват отделни екземпляри риби.” ЗРА

Нулев резултат-приеха обаждането и почнаха, ама днес е Събота или Неделя, ама ние не сме в град, ама такова ама онакова и т.н. и тн. КАКТО СТАВА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ!!!For написа:Колега, какво точно означава нулев резултат - не приеха обаждането, приеха го не дойдоха или какво?С баща ми и в Събота и Неделя бяхме на р.Марица за риба. И от двете страни на 9км. и от тази на с.Оризаре и от Пазарджишко шосе беше пълно(между 9 и 11 човека и през дватат почивни дни) с търмакчии!!!
Една сизифовска идея ми се върти за това питам, но ще ми е необходимо съдействие от теб и баща ти. Да опитаме да ги раздвижим малко чиновниците![]()
Може да отговориш и на ЛС - както прецениш.
-
- новобранец
сега се прибрах от там днес бяха 3 ма
Началникът на ИАРА - Пловдив обеща да провери за случая. Сподели в разговор, че са имали акция в района на Избегли. Настоява за среща с колегите. Според него е добре да има запознаване между колеги риболовци и служителите на ИАРА - Пловдив. Така ще са сигурни, че сигналите за бракониери са реални, а не опит да им се отклонява вниманието! Останах с усещането, че е добронамерен и иска да съдейства.
Можем да се организираме и да направим една среща при началника - мисля, че подобно взаймодействие ще е ползотворно
Можем да се организираме и да направим една среща при началника - мисля, че подобно взаймодействие ще е ползотворно

-
- разбира нещата
Айде де да направим една среща с тоз началник! Всеки има да му каже по нещо! Ще се запознаем ще обменим информация и установъчни данни. Мисля че една такава среща ще е полезна!

-
- новобранец
До колкото си спомням беше две единични куки на въдица или една двойна или тройна кука.Не две защото тогава търмъка няма да е браконерски Риболов.Maverick написа:С търмъчене не може да се унищожи напълно попълацията на риба... но въпроса е че доста риби умират в язивирите я наранени я раздрани ..... но има едно нещо което ми е интересно и искам да ми бъде разяснено :
1....
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Боги, инициативата е много добра... нека се съберем колегите от Пловдив и се срещнем с човека от ИАРА, даже може да го поканим на някоя от срещитеBZI написа:Айде де да направим една среща с тоз началник! Всеки има да му каже по нещо! Ще се запознаем ще обменим информация и установъчни данни. Мисля че една такава среща ще е полезна!

Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria