На Сухово-символични успехи

Модератори: bobopeli, sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

На Сухово-символични успехи

Мнение от INCUBUS »

След като чета за успешните излети на колеги от форума,направо не ми се пише за последните ми две попълзновения миналата неделя и тази последната /30.11./.Става въпрос за една от постоянните зимни дестинации на яз.Кърджали-в община Ардино,край дълбоките брегове на с.Сухово.Най-популярните места там са въженият мост през язовира,с пътечка от с.Сухово за с.Дъждовник,скалите около двете страни на моста и още два залива в близост.Всички тези места се характеризират със значителни дълбочини още на около 3-4 метра от брега-каньон направо.Например,при сравнително празен язовир,както е в този момент/поне 7-9 метра под обичайното си ниво през зимата/,на 4 метра от брега отдясно на въжения мост дълбочината е около 4,5 метра,а на 15 метра навътре на въжения мост откъм с.Сухово,дълбочината е около 8,5-12 метра.
Та-миналата неделя,цъфваме 5 колеги-"средно засегнати" и "значително много луди" по риболова.Както му е реда,в 07.10 часа сутринта,с едно героично "Форд Мондео"-дизел,комби,заемаме позиции на въжения мост /след като сме станали в 04.15.и сме тръгнали от Смолян в 05.30/- между 14-та и 21-та свръзки откъм с.Сухово /това е позиция,от която предни зими преди 2007г./сме вадили кво ли не в големи количества ,най-вече костури,"баби" и уклеи,бели риби чат-пат,единични кефали,скобари и пр.Тоя път към 07.40 единият образ от компанията,на дълбочина 8 метра,с подвижна плувка 5 г и стръв щипок,извади приличен за мястото кустур къде 200-350 грама.След 5 минути-още два.Останалите часовои-нъцки.Все едно е нацелил дупката.Към 08.50 се включва във фиестата вторият до него от дясно-пак 2-3 костура.Другите трима-гледаме и упорстваме,като тримата глупаци на Доньо Д.3-4 часа с резултат -а-ха,некоя рибка.Да не ви обяснявам,колко захранка бе изсипана.Лично моят резултат -една "баба" и един "слънчак".Трагично,или по-скоро комично.Максималният успех на член от групата бе 7 костура.А,бе,чиста криза-за цял ден риболов си е просто нямане на кълване.
Е,вманиаченият не се спира.И следващата неделя-пак там.Този път,тръгването го наложих аз - в 05.00,щот се писах пилот с "Пикасото",с още двама жертвоготовни пичове-рибоулавозаразени /страхотна комбинация е с тея двамата-фелдшер в закъсалата болница и съдия в ич незакъсващия районен съд в Смолян/.
Бах мааму,на таквиз могли са натресох,че нищо не помагаше-даже и оригиналните ми фарове за мъгла.Пипнешком из душманските завои,напред!Как да е,стигнахме, пак кеф - до там без ПТП.Ми кат настана /след 08.30/едно слънчево такова-не ви е работа.Ама риба-йок почти.Макар,че на подвижна плувка нищо не даваше освен "слънчаци",на втората кука с чръве,този път даде по някой наострен костур "на дъно"-линията е с поне 0,18,най-отпред олово 15-30 грама,над него 2 куки № 8-12 на къси поводи,стръв на едната щипок,на другата кеф ти торен,кеф ти китка бял чръв.По едно време извадих от гигантския калъф от тъпа по-тъпа пръчка "Джаксън"-лайняно телескопче 3,60м,с подвижна плувка 2,5 г,с две куки № 14,стръв бели чръве,в резултат на употребата на която,на дълбочини от 4 до 7 метра залових 1 голямшък уклей и 3 значителни по размер за мястото "баби".Този риболов го приключих с 5 костура и посочените по-горе други видове и бройки.
Определено,за сега е налице разочарование от описаната възможност за зимен риболов.Подавям разорачованието със значителни количества "Uzo of Plomari"и айрян/кварталното магазинче ме обяви за пръв приятел и благодетел заради мащабните покупки на въпросните течности/.Това е жалкото положение с моите последни риболовни излети.Моля да ме извините,ако съм ви отегчил да ми четете писанията,ама...тая нощ мъ е прихванала графоманията,да са таковам в дневалния.............
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Re: На Сухово-символични успехи

Мнение от maranzika »

Подавям разорачованието със значителни количества "Uzo of Plomari"и айрян/кварталното магазинче ме обяви за пръв приятел и благодетел заради мащабните покупки на въпросните течности/.
Ами за какво са ти риболовни подвизи след това..... :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Красноречиво описание си направил колега,като го четях ми напомни за моите (идентични) излети тази година.Та затова реших да не се мъчя повече и зазимих такъмите и оттук, че чак до пролетта само :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Никво зазимяване на такъмите ей ,Ицо. Обещал си ми да ме водиш и мен на тоя злощастен мост. Оф пломари-то от мен :D
Иначе гледам положителни работи . Кът на пример с пикасото си ходил, демек вече и гориво гори освен масло :D , риба си хванал. Кво щеш повече :drinkers:
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

много готин доклад за предзимния мързел на рибоците-бравоз на дневалния! :smt023
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”