Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

До третия път...
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
До третия път...
От моя личен опит съм забелязал,че щуката най-често взима блесната от първите няколко замятания на дадено място.Имал съм изключения но редки.Според мен до 10-тото замятане не удари ли трябва да продължаваме нататък.Споделете и вие вашите впечатления колеги 

Re: До третия път...
Специално за спининга аз мисля със всяка една примамка трябва да се "работи" поне 10-15 мин.Ама пак зависи и от водоема... ако е бъкано със щука 5-10 мин са напълно достатъчни.
-
- разбира нещата
Става въпрос за друго явно не съм формулирал въпроса правилно,мяташ 10-тина пъти и продължаваш,но обикаляш водоема няколко пъти и така пак минаваш по същото място,но ако преди това не е била гладна на втория път може да удари,или на третия...С една дума по-малко замятания-повече обиколка 

Според мен пак зависи и от сезона, на някои места може да се наложи да мяташ 20 пъти(за да я провокираш), а на някои може да ти вземе на 3-ия път(ако е гладна).Тактиката ти зависи наи-много от сезона, по-добре да направиш 20-25 замятания на едно място, отколкото да направиш 10 и като пак се върнеш там щуката да я няма...
- slavi_8899
- вече хвърля и на тежко
Абе ако е активна и си уцелил местото налита почти веднага иначе е голяма мъка да я раздвижиш! Това е моето мнение по въпроса, а колегите да споделят впечатления щото темата е интересна!
Аз лично смятам,че 20-ина пъти са достатъчни,след тях пробвай със смяна на блесната,много е важно според мен да се уцели правилната блесна,само за mepps lusox съм чул ще е безотказна,аз я ползвам
Ако водата е мътна също мисля че щуката може да усети вибрациите но да не види блесната,мисля че няколко замятания повече не са чак такава загуба на време.

Последно промяна от fusion на Пет Дек 05, 2008 5:23 pm, променено общо 2 пъти.
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Важно е да си направиш правилна система за облавянето! посока, скорост, примамка... време и тн.! Не е нужно да шлюпуркаме, като побъркани за да подплашим рибите.....fusion написа:Аз лично смятам,че 20-ина пъти са достатъчни,след тях пробвай със смяна на блесната

Аз Ви съветвам, да почвате отвътре навън

Естествено обаче, зависи и от водоема какво позволява...
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
-
- сериозен играч
.......
Последно промяна от lovo-бай СТОЯН на Съб Яну 17, 2009 12:58 pm, променено общо 1 път.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Ако сте видели перспективна точка, атакувайте я от различни позиции - от голямо значение за атаката е от коя страна спямо главата на щуката се движи примамката + посоченото по-горе
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Те това много ми хареса и правилно. Гадинката на периоди си сменя позицията и ако желае ще ти подгони примамката ако ли не продължавай да обикаляш.мяташ 10-тина пъти и продължаваш,но обикаляш водоема няколко пъти и така пак минаваш по същото място,но ако преди това не е била гладна на втория път може да удари,или на третия...С една дума по-малко замятания-повече обиколка
Много относителна работа е това мисля аз.Имал съм случаи когато съм хващал 5-6 щуки на едно и също място за около 20-30 хвърляния.Имал съм и случаи когато съм хвърлял на едно и също място при по-бистра вода и съм виждал как щуката гони воблера,но като ме види на брега и се връща.Така докато след 4-5 подгонване налапва.А бяха ми казали че щуката не гонела,а само чакала.Както каза един колега по-горе"Рибешка му работа" 

Малките риби,обратно в гьола 

-
- разбира нещата
Гони,гони!Ама не баш като Бялата...SOTO73 написа:.А бяха ми казали че щуката не гонела,а само чакала
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!