До третия път...

Модератор: sapuna

Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

До третия път...

Мнение от Secret Carp »

От моя личен опит съм забелязал,че щуката най-често взима блесната от първите няколко замятания на дадено място.Имал съм изключения но редки.Според мен до 10-тото замятане не удари ли трябва да продължаваме нататък.Споделете и вие вашите впечатления колеги :wink:
georgi_gopata

Re: До третия път...

Мнение от georgi_gopata »

Специално за спининга аз мисля със всяка една примамка трябва да се "работи" поне 10-15 мин.Ама пак зависи и от водоема... ако е бъкано със щука 5-10 мин са напълно достатъчни.
Secret Carp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Secret Carp »

Става въпрос за друго явно не съм формулирал въпроса правилно,мяташ 10-тина пъти и продължаваш,но обикаляш водоема няколко пъти и така пак минаваш по същото място,но ако преди това не е била гладна на втория път може да удари,или на третия...С една дума по-малко замятания-повече обиколка :wink:
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Според мен пак зависи и от сезона, на някои места може да се наложи да мяташ 20 пъти(за да я провокираш), а на някои може да ти вземе на 3-ия път(ако е гладна).Тактиката ти зависи наи-много от сезона, по-добре да направиш 20-25 замятания на едно място, отколкото да направиш 10 и като пак се върнеш там щуката да я няма...
Аватар
slavi_8899
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от slavi_8899 »

Абе ако е активна и си уцелил местото налита почти веднага иначе е голяма мъка да я раздвижиш! Това е моето мнение по въпроса, а колегите да споделят впечатления щото темата е интересна!
Аватар
fusion
новобранец
новобранец

Мнение от fusion »

Аз лично смятам,че 20-ина пъти са достатъчни,след тях пробвай със смяна на блесната,много е важно според мен да се уцели правилната блесна,само за mepps lusox съм чул ще е безотказна,аз я ползвам :) Ако водата е мътна също мисля че щуката може да усети вибрациите но да не види блесната,мисля че няколко замятания повече не са чак такава загуба на време.
Последно промяна от fusion на Пет Дек 05, 2008 5:23 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

fusion написа:Аз лично смятам,че 20-ина пъти са достатъчни,след тях пробвай със смяна на блесната
Важно е да си направиш правилна система за облавянето! посока, скорост, примамка... време и тн.! Не е нужно да шлюпуркаме, като побъркани за да подплашим рибите..... :roll: Много -90% от риболовците мятат колкото и докъдето могат и с три прекарвания по целата линия решават, че местото е непереспективно :roll:
Аз Ви съветвам, да почвате отвътре навън :arrow: ( от къса дистанция към по голяма ) и възвможността за качествено облавяне на участъка е впъти по-голяма :roll:
Естествено обаче, зависи и от водоема какво позволява...
Поздрав
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Пък, според мен си е според зависи. :drinkers: Рибешка работа! :mrgreen:
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

.......
Последно промяна от lovo-бай СТОЯН на Съб Яну 17, 2009 12:58 pm, променено общо 1 път.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Ако сте видели перспективна точка, атакувайте я от различни позиции - от голямо значение за атаката е от коя страна спямо главата на щуката се движи примамката + посоченото по-горе
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

мяташ 10-тина пъти и продължаваш,но обикаляш водоема няколко пъти и така пак минаваш по същото място,но ако преди това не е била гладна на втория път може да удари,или на третия...С една дума по-малко замятания-повече обиколка
Те това много ми хареса и правилно. Гадинката на периоди си сменя позицията и ако желае ще ти подгони примамката ако ли не продължавай да обикаляш.
Аватар
SOTO73
новобранец
новобранец

Мнение от SOTO73 »

Много относителна работа е това мисля аз.Имал съм случаи когато съм хващал 5-6 щуки на едно и също място за около 20-30 хвърляния.Имал съм и случаи когато съм хвърлял на едно и също място при по-бистра вода и съм виждал как щуката гони воблера,но като ме види на брега и се връща.Така докато след 4-5 подгонване налапва.А бяха ми казали че щуката не гонела,а само чакала.Както каза един колега по-горе"Рибешка му работа" :mrgreen:
Малките риби,обратно в гьола ;)
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

SOTO73 написа:.А бяха ми казали че щуката не гонела,а само чакала
Гони,гони!Ама не баш като Бялата...
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”